1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Мислам дека можеби и касни од антибиотикот и можеби е по стрес помалку да се нервира и ќе и дојде без грижи мене по 6 дена ми каснело и јас сум се нервирала вака како што може да се види по форумов еве сега оваа менструација ќе ми касни пак 5 дена како и последниве две. Се надевам не сум грешка за девојкати зборуваме?

На coop1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. coop1

coop1 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Da tuku pred da I dojde imavme kratok odnos I. Imase malce krv potoa ja snema I vcera povtorno krv ama za vreme na odnosot inace krv nema a I beloto pranje da ne e nekoj znak za bremenost I sl

3. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Не не, јас имам бело прање секогаш т.е скоро секогаш но кога ми се приближува денот за добивање ми се намалува белото прање.

4. coop1

coop1 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Fala na odg inace she nadevam testovite deka se tocni a I vise 16 dena od odnosot posleden ima taka da testovite GI napravime ka I kasnese na prviot I tretiot den a I sigurno ke imase nekoj simptomi na bremenost prvite dve nedeli

5. kabelka

kabelka Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Znaci vaka pred 2 nedeli i nesto imavme odnosi so decko mi no toj nemase zastita mi bese cudno zosto pred toa koga sme imale odnosi toj vednas svrsuvase a ovoj pat toj ne svrsi a dolgo imavme odnosi, e sega trebase na 31 januari da mi dojde no eve uste go nema dali ima sansi da sum bremen? Cesto pati mi kasni i imam citano deka ako si sportist ima sansi da ti kasni

6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    :| А што е толку чудно ако некој не сврши не ми е јасно...Што има врска колку време сте имале односи едноставно некогаш се случва можи и тебе да ти се случи тоа не само него...А за тоа дека не свршил тој,не си сигирна и затоа и си во паника,зошто не го праша тогаш дечкото?Имате секс без заштита а не мислите послем тоа што можи да следува,ваквите парови не ги разбирам и никогаш неможам да ги разберам...
    Џабе поставуваш тука прашања кога никој неможи ништо да ти потврди,јас да бев на твое место фино лепо уште сега ќе си одев во аптека да земам тест...

7. kabelka

kabelka Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

Go prasav no ne e siguren

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Значи тест да си направиш ти е единствена опција тука џабе си го губиш времето,и не се теши со тоа дека си спотрист неможиш ништо да тврдиш додека не направиш тест...

9. coop1

coop1 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    А тестот 1ден од каснењето и после др е 3 дена валидни ли би биле оти вика пет до осум дена од односот а поминааа две недели

10. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Тестот за бременост најточен резултат дава по две недели од ризичниот однос или по пет или осум дена како што пишувало на упатството за употреба на тестот.По еден или по три дена од доцнењето на менструацијата немаат валидност бидејќи менструацијата може да доцни од стрес,употреба на некои антибиотици или лекови против болка,како и поради промена на клима и од самото нервирање дали и кога ќе дојде менструацијата.

11. coop1

coop1 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Pa testot go napravime dve nedeli od odnosot ama I vo megu vreme trebase da dojdi mens

12. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Е,во тој случај има валидност и ако е негативен,тогаш не е бремена.

13. coop1

coop1 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Ama vo meguvreme trebase da
    I dojdi t.e mens I kasnese togas 1 den a toj bese 12 den od odnosot a vtoriot test isto negativen na 14 den a togas kasnese 3dena

14. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Тестовите за бременост даваат точен резултат,само во 1-2% не даваат точен резултат.

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.194
    Допаѓања:
    76.161
    Znaci ako ima bremenost testot moze da pokaze i da ne i kasni, a ako i kasni vekje i ima negativen test 200% ne e bremena :)

16. coop1

coop1 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    E="mariz, post: 2318722, member: 86577"]Znaci ako ima bremenost testot moze da pokaze i da ne i kasni, a ako i kasni vekje i ima negativen test 200% ne e bremena :)[/QUOTE]
    Malce od malce uteha mi voa so odg i testovite a i probavme zadovoluvanje so rece i jas imav krv na racete mislam pred mens e taka

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.827
    Допаѓања:
    33.154
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.194
    Допаѓања:
    76.161
    Ova se e vo red, statijava saka da kaze dobro site da se pazat :)
    No sepak 1 vo 1000000 moze da ostane bremena od predsemena tecnost, jas dve godini bez kondom imav so decko mi pa ne ostanav bremena, tek koga pocnavme da probuvame za bebe ostanav, no sepak ete se pazevme mnogu predtoa :)
    Isto taka bez svrsuvanje vnatre vo zenata nema sansi da se ostane bremena, no mala kapka e dovolna vo plodni denovi za da ja oplodi jajce kletkata :)

Po sve dokolku ne koristite kondomi PAZETE se i dokolku ne sakate bebe svrsuvanje vnatre nikako ni vo neplodni denovi, ni pri seks so menstruacija :)

На coop1 и QweenSM им се допаѓа ова.
  19. coop1

coop1 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    A denes e 34den a posle 35ako ne dojde vika nastapuvalo bremenost a testovite be neg ako ne dojde I utre.....?

20. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    972
    spored mene i ne treba da se veruva na testovite za bremenost mnogu, ama sepak ete cim pokazal deka e negativen togash ne e, a ima i del toa shto piela antibiotik i ako e pod stres i ako se nervira, poradi toa mozhe i kasni i nema dobieno, no najarno neka odi na ginekolog za najsigurni da bidete