Тестовите за бременост покажуваат точен резултат ако се направат како што пишува во упатството. И после еден ден од задоцнување на менструација покажуваат точен резултат. coop1, девојка ти сигурно не е бремена. Менструацијата и касни од други причини. Нека отиде на гинеколог да се прегледа.
Мислење..минатиот месец имавме проба за секс користеше кондом но мн ме болеше и само главичката успеа да ја стави значи не успеа да го стави цел и не сврши значи немавме однос вистиснки однос...овој месец добив редовно на ист датум како минатиот пат и ми траеше 7 дена некаде...но во одредени моменти осеќам како да имам температура понекогаш..понекогаш ме боли и главата и јајнците имам пролив ,ме боли левиот бубрег и повремено осеќам гадење..градите од кога ми дојде прв пат во 8мо одд секогаш ме болат на допир или кога спијам на стомак а кога имам или пред да ми дојде тогаш ме болат ептен така да за нив ништо неможам да кажам...можно ли е да има нешто односно можно ли е да сум бремена?
@sad-girl-1 сериозно? повторно со истите глупави прашања? не, не е можно да си трудна.. може сум дрска, но сериозно пред да започнете со односи информирајте се малку бре, како е можно да си трудна ако воопшто не сте ни имале односи? оф оф..
Па како што кажав го стави ама не цел пошто цело време се тргав мене ми е страв да не пукнал кондомот и да има нешто од таа предсемената течност..
Kako moze posle dobieno baska da mislis deka si bremena? Daj bre citajte na internet ima svasta za seks i za bremenost, a ne tuka se brukate so smesni prasanja. Ne svrsil baska vo tebe bozeeeee.... Jas dve godinj bez kondom seks imav pa ne zabremeniv od predsemena tecnost da se ostanuvase tuku taka bremena sega site kje imaa bebinja ili site kje imaa po 10 pati abortirano sekako deka postoi mal rizik, zatoa kje si procitas koi se plodni denovi i koga da se pazi najvekje... Daj prestanete so istite glupi prasanja, dobila i pak misli trudna e.. Deee aman
Имаат сексуални односи без заштита, без да се информираат за последиците. Наместо да се информираат, они си мислат дека сексот без заштита е зафрканција. Е па, ако останат бремени или не дај Боже добијат некаква заразна болест, после тоа ќе си ја чукаат главата. Голема е бројката на абортуси кои што се случуваат од невнимателност за време на сексуалните односи.
Добро фала за мислењата а кои се тие плодни денови на фемина има за пресметување ама неможам да пресметам...кога се плодните денови ?
Plodni denovi ti se denovite koi se naogjaat vo sredinata na denovite koga nemas dobieno. Na primer si dobila na 01 Februari i po nekoja logika treba da dobies na 1vi Mart, denovite koi se vo sredina odnosno 12, 13, 14, 15, 16 Februari ti se najplodni denovi i togas najvekje kje se pazis. Pisi na google kalenar za plodni denovi i sekoj mesec racunaj si, potoa vekje i kje znaes i sama da racununas koga kje naucis. Kazi mi koga imase posledno dobieno?
Epa sega najplodni denovi bi ti bile od 13 do 18ti Feb otprilika Znaci racunaj si nekade dve nedeli od dobieno ti se plodnite denovi, racunajki od prv den dobieno dve nedeli...
Значи од денот кога ќе ми дојде ,додека имам менструација и после ми се плодни ако ми дојде другиот месец на 1ви плодни ми се од 1ви до 14ти ?
Не. Прво тоа не е правило. Само просек дека кај најголем број жени е така, а дали ти си една од нив ќе знаеш само преку следење на фоликулите кај гинеколог или тест за овулација. Моежби ти е овулација пред, за време, после менструација....а не баш на 14--15 ден од добивање. Постои голема веројатност да е на 14-15 доколку ти дојде на 1 значи. Ама само веројатност. Спермата може да остане во твоето тело до 5 дена. Што значи сперматозоиди од критичен однос на 09 сеуште можат да бидат способни да оплодат јајце клетка на 14. Јајце клетките изумираат 24 часа после овулација.
Dzabe e objasnuvanje Koga kje sozree kje razbere... Najubavo na ginekolog da odi i da i ja objasni cela taa rabota, a voedno da ja pregleda i da i kaze koga ima plodni denovi. No denesnava mladina za seks spremna e, a za na ginekolog ne e.. toa e tragicnoto
Не сум мала 17ипол год. сум ..само никако неможам да ги разберам тие пресметување на плодни денови,и мислам дека додека да сфатам ако планирам да имам секс тоа ќе биде анален секс ..
Ти си се насмеа...ама за тие што читаат пишаново не е ама ич смешно. Само се надевам дека не го мислеше сериозно. Филозофија ниту правило нема за плодни денови. Прочитај ми го горниот текст повторно белким ќе ти се разјасни. Доколу добиеш на 1, постои голема веројатност за овулација на 14-15 ден, што значи од 9 до 16 се плодни поради способноста на сперматозодидите да преживеат 4-5 дена а јајце клетката 24 часа. Дали си ти една од оние кај кои овулација е на 14 ден ќе ти каже само гинеколог.
Вака значи.. ми касни 5 дена, Најчесто имам редовна менструација, но се случува понекогаш да закасни. Пред речиси еден месец имавме односи со дечкото без кондом, но не сврши во мене туку се тргна порано. Денеска направив два теста за бременост, и двата покажаа негативни. Но сепак имам уште паники па не знам што да правам.
Posto ne si pisala datum tocen ni za odnosite ni za poslednata menstruacija,ako dobro svativ,odnosi si imala prerthodniot mesec bas posle menstruacija. Golemata verojanost deka ne si e toa sto ne si imala na plodnite denovi,plus decko ti testovite isto taka. Mariz ne w djabe. Djabe e ako samo gi ismejuvame.Od toa nitu tie nitunie nesto dobivame.Stom covek resil da prasa,i stom se naslo covek sto oma trpenie da objasni,ne e djabe.
Последно имавме не заштитен секс на 26ти, не сврши внатре имавме три партии со паузи од 15-20 мин. Во меѓувреме тој не беше ниту да уринира, ниту се изми.. Jас требаше да добијам на 8ти ама ништо последните 3 дена градите мноогу ме болат и несонца, и огромен апетит вчера имав како кафен исцедок, си помислив дека добив и ставив влошка ама сабајле видов дека влошката е чиста.. Има ли шанса да сум бремена?