да да циклусот ми е нормален и според броењето не сум била во плодни денови, ама те паника ме фаќа во сеокј случај фала ногуууу
Ne panici, od stresot samo mozes da napravis da ti kasne pa uste tolku da se isplasis. Sledniot pat korisete zastita I nema glava da te boli
Bolka vo jajnici se pojavuva od proladenost, nastinatost. Stavi si sise so topla voda, pokrij se I utopluvaj se. Na mene cesto mi se pojavuva bolka koga ke se proladam.
И јас првиот однос го имав без кондом значи ме скина без кондом и така продолживме и немаше ништо, ако не свршил во тебе мислам дека нема причина за паника но сепака ако ти доцни можиш да си направиш тест.
Здраво на сите. Јас сум нова на форумот редовно читам а сега сакам да ве прашам. Ми дојде последен пат на 28 а ми заврши на 2. Наредните 4-5 дена со дечко ми имавме незаштитен однос но не сврши ни еднаш во мене ни близу до мене. После наредните денови се користевме кондом но не свршуваше во мене. Симптоми немам како гадење вртење главоболка поспаност болки во градите само пред некој ден на секојдневната имав бело прање(кое го имам постојано) и една капка која неможев ни да препознаам дали е крв. Сега последните денови на допир најчесто ме боли стомакот под папот со ноогу слаба болка и од десната страна. Дали е можно да сум бремена.? Ве молам дајте ми совет многу се нервирам...
Ako si Imala nezastiteni odnosi vednas po zavrsuvanje na menstruacija, toa ne se bile plodni denovi a I bidejki ne svrsil so tebe, ne si bremena. E sega Kako sto kazuvas si imala posleden pat na 28 sto znaci kaj I da e ke ti dojde. Pred doaganje, barem kaj mene sum primetila da imam izvalkana sekojdnevna so kafeavo ili crveno I toa e samo indikacija deka ke mi dojde. Za bolkata vo stomak, ne znam, mozebi e znak deka ke dobies, a mozebi e nesto drugo, no ne bi trebalo da e nisto strasno bidejki ne e silna bolka.
Девојки едно прашање...вчера имавме со дечко ми однос со кондом и плус он сврши надвор, но кога го вадеше кондомот по грешка му се истури и не сум сигурна дали капна нешто кај мене на гаќичките, но и да се десило тоа не е опасно нели, мислам нема начин да влезе внатре ?? Знам дека е глупо прашање ни сама не си наоѓам логика но ете ме фати паника и ми треба некој да ме разувери барем и да ми каже дека нема шанси
iiiii povtorno jas so so problemot deka ne svrsil vo mene na prviot seksualen odnos potocno uopste ne svrsi i treba da mi dojde za 8 dena a me bole mnogu polovinataaa i povtorno sum panika
Bolki vo polovina, gradi, jajnici, e znak deka treba da ti dojde. Ne panici bez potreba da ne ti zakasni na nervna baza pa epten da ispanicis. Nema sansi da si bremena. Relax
Zdravo devojki.so decko mi imavme nezastiteni odnosi sekogash svrsuvase nadvor od mene ... veke mesec dena mi docni a imam povremeni bolki samo vo gradite i i grbota ponekogas i jajnicite kako da me bolat..napraviv 4 testa site mi izlegoa negativni sho mislite vie dali ima mesto za panika..izvinete za latinicata od tel sum pozz
Штом ти се негативни значи не си а и самата викаш дека свршувал надвор од тебе .Нема место за паника, сигурно тоа ти е само сугестија затоа што ги знаеш симптомите на бременост. Ако уште имаш страв за целосно и чисто да си бидеш сигурна провери си и преку крв дали си или не. Ама ја мислам дека не си , според она што е напишано. Опушти се.
Mozno e testot da gresi. Ako testot pokaze bremenost, nema sansi da e gresen. No ako pokaze deka ne si ima sansi I da gresi. E sega ne sakam da te plasam, no ako sekogas ti e redovna menstruacijata, eden mesec docnenje mene bi me zagrizilo. Ako ti se ima sluceno i predhodno taka da ti docni i imas neredovni ciklusi togas vo red. Jas bi zemala razlicen test I bi go napravila na prvata mokraca koga stanuvas nautro ili idi proveri preku krv.
H4 testa gi 4te testa gi pravev rano nautro so prvata mokraca i site 4 testa bea razlicni vo razlicni denovi gi pravev razlika 2 3 dena
A normalno li ti e da ti docni cel mesec? Imas li neredovni ciklusi? Ako imas togas ok, no ako si dobivas na vreme sekoj mesec, jas bi oti soa na doktor. Ako mene mi kasni cel mesec a inaku imam redovni ciklusi togas bi se zagrizila. Mozebi ne e bremenost, mozebi ima nesto drugo, poseti si doktor, barem da se smiris.
Штом не свршил во тебе, а и си направила пет тестови и сите биле негативни тогаш не си бремена. А болките во градите, грбот и јајниците можеби се од настинка и слично.
Zdravo sakam da procitam tugo mislenje. Ciklusot mi docni 9 dena, se slucuvalo d ami docni den ili dva a nekogas da mi dojdi porano, nikogas ne mi se slucilo da mi docni olku denovi. Pred dva dena napraviv test Sure Check i pokaza negativen rezultat. Imam malku zamor, no mozno e toa da se pojavuva poradi toa sto odam i na fakultet i na rabota. Sto mi predlozuvate ponatamu. Se mislev da ispitam krv i urina utre nautro. fala pozz