Здраво нова сум овде сакав да прашам дали е можно да сум бремена со дечко ми имавме на 14 а ми заврши на 7.Имавме незаштитен однос и тој вели дека ми капнала една капка и сега се плашам ме болат јајниците
@Golden Rose, најверојатно поради обврските и стресот ти касни. Месецов некако многу од форумов се пожалија дека им доцни, значи и временските промени си го направија своето. Не се секирај, штом резултатот е негативен. Направи уште еден тест за да си мирна. @oleto14 , како ти капнала капка?
Епа, Олето, знаеш како велат, доволнен е еден сперматозоид за да оплоди јајце клетка. Ама не значи дека и толку лесно се останува бремена. Едноставно кај тие работи нема правила. Затоа во иднина да си користите заштита и за да не се плашиш дали му капнало или не Биди си мирна уште неколку дена, ако не добиеш направи си тест, ама не се вознемирувај уште од сега, оти стресот прави да ти доцни. Поздрав
Zdravo devojki na 14 feb imav odnos so deckomi prv pat mi bese toj svrsi pred da imame seks vo predigrata i pocekavme 10 min i pocna da mi go stava i koga me skina jas se trgnav odma i mi tecese krv potoa ne prodolzivme so seks dali e mozno da sum bremena?
i sega imam nekoi simptomi me boli stomakot i gradite ama mislam deka toa e normalno pred da ti ide mens treba da mi dojdi na 28mi
Ти бил прв, а кога свршил се избришал,се измил, уринирал? За да си бремена треба да сврши внатре во тебе.
se izbrisa so vlasno i potoa oralno go zadovoluvav i po 10 min pocnavme so seks i toj me skina i odma se trgnav nemase 2 svrsuvanje
@kuzmanoska1233 знам дека бидејки ти е прв сексуален однос, во буквален смисол „те пука психа“ да не си останала трудна. Значи нема да те убедувам дека 100% не постои шанса да останеш трудна, ама шансите за вакво нешто се 0.00000001%, е сега дали ќе дозволиш тој процент да те остава без спиење ти си знаеш.. На крај краева имаш тест за бременост кој може да се употреби по 5 дена после можното зачнување.. Во иднина бидејки ќе бидеш нели сексуално активна, наместо да си се тресеш после секој сексуален однос, најубаво пред се користете си кондом, тогаш мирна ти е главата. Ако се решите без кондом, тогаш препорачливо е значи помеѓу „партии“ да уринира убаво да се замие и да помине мал временски период.. Ова е се што имаме слушнато сите, и што вистина или не, подобро е да се практикува. Имај предвид дека постои можност од забременување од пресемена течност, ама и тука процентуалноста е сепак доста ниска. И најдобро ти е, во иднина купи си пр. 2 теста за бременост и користи ги по потреба, ама сепак јас порано си го тупев мозокот со вакви работи и еве толку години нит Б од бремена.. хахахахах, ама се надевам дека и така ќе остане, бар во блиска иднина.. Со лесно и без нервози..
А и муабетиве, немој вакви работи ти се молам.. значи си се решила да имаш односи, претходно може малце повеќе да си се посветиш на тоа да си се едуцираш на ова поле... ова си го рекла тука и нигде на друго место.. ахахахахаххаха ајде поздрав
a simptomite imam bolki vo stomakot tri dena skoro i bolki vo gradite i da napomenam dali moze da se ostani trudna ada ne si skinata?
Хахахаха... па искрено девојче незнам колку години имаш,но едукација не ти е на одмет. Неможе бе алоооо, како можи преку уста ли ќе останеш бремена. Лоол не си бремена.
i vekje ima pominato 11 dena a vikaata trebalo od 6 do 12 den da tece nesto kafeavo ako si bremena a kaj mene nema nisto
vaka se javiv na ginekolog i mi vika i da ne si skinata ko te skinal vo kanalot mozelo da ima sprema uste i da ima pojdeno spermatiozid do matkata , ama jas ne i kazav deka go zadovoluvav oralno posle svrsuvanje :/ i mislam deka prirodata e napravena da nemoze da si setaat sprematozoidite zatoa koga svrsuva prska a ne tece kako od cesma
оффф ако си баксуз невиден сега што да ти кажам... И нема врска за она течењето на кафеава материја.. кај секој е различно.. Се фаќаш за некои непотребни ситници, а она што треба да го знаеш не го знаеш!!! На крај краева, нема ништо срамно во тоа да се разговара отворено со гинеколот, па запиши си ги сите прашања па прашај си го него и готово и на крај чим поминале 11 дена после односот, до сеа 2 пати можеше тест да направиш И после деца чувале деца, епа чувале...
aj vaka od pocetok i da stavime kraj na ovo , znaci prv pat mi beshe , znaci vo predfigrata svrshi ama nastrana i potoa imavme oralen odno znaci sakam da kazam deka i da ostanalo vo kanalot nesto trebalo da istece vo tie 10 min oralen odnos , i potoa toj me skina i jas se trgnav i ne prodolzivme so seksot i ne svrsi vtor pat kolkava e sansata da sum bremena ?
ne nejkam ama sakam da znam dali ima sansi oti mi se javija nekoi simptomi pa da znam dali se od pms ili nesto postrasno e oti vikaat ostanuva sperma vo kanalot na maskoto pa moze kapnalo malku pred da me skini i da ostanam bremena ? ne nesakam da bidam samo sakam da znam kolkavi se sansite da sum