Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Не си, уживај ;)

Не знам само како може да имате сексуални односи, а појма да немате од тоа.
    Бог да чува. Едуцирајте се малку.

2. kuzmanoska1233

kuzmanoska1233 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    vo red ama me plasat simptomite me bolese i grbot ali samo malku nekolku saati a stomakot vekje tri dena i gradite pocnaa da me bolat ama treba da mi dojde na 28 sakam da znam dali ima sansi da sum bremena ili seto toa e od PMS
    samo simptomite me plasat oti me bolese grbot nekolku saati a stomak me boli 3 dena i pocnaa gradite da me bolat a treba na 28 da mi dojdi

3. priceless

priceless Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    378
    си чекала 11 дена, ќе почекаш уште 3-4 и ќе знаеш!! Ајде ништо не ти е уште 3-4 непроспиени ноќи.. За памет, за нареден пат!!! Малце повеќе едуцирање на полево.. И ти и дечкоти подеднакво!! Да не биде случајно и он од типот на: „ од малце сперма не се останува трудна“.. :)

4. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    znaci po ova ima sansi da sum neli?

5. priceless

priceless Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    378
    :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Значи јас ти пишав погоре, ама ај пак ќе пишам.. Шансите за бременост се 0.000000000000000000000000001%, ако премногу се замараш со работава, купи вечер тест, утре сабајле на прва мокрача, прај го, али јас мислам дека сето тоа ти се симптоми на добивање и плус психата ти работи, и сега дури и стомакот сигурно ти изгледа ко да си 5 месец трудна :rofl: :P ДИШИ МАЛЦЕ; ОЛАБАВИ СЕ!!!

6. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    fala ti mnogu a simptomite pred PMS pred kolku dena mozat da se pojavat ako ste informirani za toa?

7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Пред да добиеш нормално така ќе те боли. Симптомите се од пмс си не се секирај, не се бремена.
    Ама како што ти кажуваат и јас би ти рекла да си купиш тест за секој случај ете дека толку многу мислиш.

8. priceless

priceless Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    378
    мене ми се десило и недела дена пред добивање да осеќам болка во градите, и желба за јадење, подуваност, а после тоа следеше болка во стомакот, кичмата итн... А верувај ми имам другарки кои што останале трудни и сите ми рекле едно.. Дека за џабе се потресувале толку време за некои вакви симптоми, бидејки кога останале трудни сите имале можеби по еден симптом кој што бил сосема различен од оној што им е нормално за пред добивање на пр. запек, или незнам што..

9. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    ne mislev preku usta tuku vikaat deka vo maskoto vo kanalot od penisot ostanuva sprema posle svrsuvanje i ti kazuvam deka oralno go zadovoluvav 10 min valjda treba da od kanalot posle oralnoto zadovoluvanje i posle toa toj me skina i prestanavme so seks samo sho me skina istrcav vo wc i ne prodolzivme

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    На Nausicaa и priceless им се допаѓа ова.
  11. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    mhm vo red oti tie mi se pojavija vo eden den site simptomi valjda od PMS e

На priceless му/ѝ се допаѓа ова.
  12. priceless

priceless Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    378
    Стварно колку имаш? Ако не е тајна..

13. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    da vo red procitav se samo me plasat simptomite , i ovde nigde ne go pisuva toa sto go baram vo red ova mi pomogna blagodaram ama dali ti mozes da mi pomognis znaci ne bev skinata a toj svrsi pred toa posle mu go pusev i na kraj probavme da imame seks i toj me skina i odma se trgnav toa i e poentata dali e mozno vo kanalot da ima i ko me skinal da vleglo ali posle toa mi tecese krv od himenot i valjda nema nisto vlezeno ama sakam mislenje od vas i vi vetuvam i sama si vetuvam bez kondom nikogas pokje i ke se educiram poveke!

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    @kuzmanoska1233 И покрај тоа што неколку членки веќе ти пишаа и тоа по неколку пати, еве ќе ти пишам јас (сфаќам дека те мава на психа, ама мораш да се опуштиш малку): шансите дека си останала бремена се ептеееееееееееееееееееееееееееееееен минимални. Значи скоро никакви.
    Дечко ти свршил во предиграта. Но тоа што се забришал со влажно марамче и што потоа ти орално си го задоволувала не значи дека сперматозоидите си заминале од таму. Доколку не уринира, тие преживуваат во каналчето и по неколку часа после свршувањето.

Еднаш пенетрирал во тебе, го извадил и не сте продолжиле со односот.
    Затоа се многу мали шансите да си останала бремена.

Но затоа, за друг пат да не се трашташ, ќе си користите кондом и готово. И тоа ќе си користите кондом од самиот старт на односот, а не да почнете без, па потоа да стави. Малтене, тоа би било исто како цел однос да ви бил без кондом.

И те молам, имаш 17 години, не си дете.
    Претпоставувам веќе некои 4 години отприлика имаш менструација, може и регулирана ти е. Ти си знаеш најдобро кај себеси кога ти почнуваат ПМС и какви ти се.
    Нема правила тука. Мене првиот симптом ми се јавува една недела пред да ми дојде, на некоја и’ се јавува три дена пред да и‘ дојде.

Ти посакувам убави моменти со дечкото. Уживајте, ама се‘ да биде со усул и секогаш со паметот во глава. Да не правите непромислени работи поради кои ќе си ја чукате главата подоцна.
    И не заборавај да водиш сметка за сопственото здравје :)

15. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    ti blagodaram mnogu ali toj penetrirase poveke pati vo mene ama ko me skina jas se trgnav izgleda ne vleguval dovolno dlaboko

16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Абе плитко длабоко - ама ти го пикнал (извини вака на изразов).
    Нормално дека има шанси. Тебе вагината не ти е зациментирана, хименот е само тенка мембрана која покрива само дел од вагиналниот отвор (од каде иначе мислиш дека тече менструација уште пред да имаш односи?). Има шанси некои од сперматозоидите кои останале во каналчето на пенисот да се „провнале“ во тебе кога тој пенетрирал. Мали се шансите, но постојат.

Затоа, почекај уште некој ден дури да ти дојде (сметам дека ќе ти дојде зашто ги имаш симптомите).
    Ако веќе евентуално ти доцни, тогаш направи тест.
    И доста се потресуваш зашто може да ти доцни на нервна база, не кревај паники.

17. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    vo red!

18. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    cuvstvuvam i kako crevata da mi se prevrtuvaat imam bolku vo toj predel na stomakot :/

19. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    MI DOJDE DEVOJKI PRESREKNA SUM SAMO USTE NE SUM SIGURNA DALI E MENSTRUACIJA ILI TOA STO TECELO POSLE 10 DENA NESTO KAKO KRV! AMA MISLAM DEKA E MENS

20. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    MI DOJDE SAMO NE SUM SIGURNA DALI E MENSTURACIJA ILI TOA STO VIKAAT TECELO KRV AKO SI BREMENA AKO MOZE DA MI KAZETE KOJA E RAZLIKATA!? MISLAM DEKA E PMS