Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Koga jas ostanav bremena na denot koga trebase da mu dojde mi potece epten malku krv, poveke bese kafeavo otkolku crveno I samo na sekojdnevnata vloska, znaci epten malku dva tri pati vo toj den. Od utredenta krv veke nemase, napraviv test I bese pozitiven. Pocekaj do utre I vidi ako ne probie ili ne pocne da tece mnogu togas napravi test.

2. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    @jacqueline.s napraviv uste eden test i toj bese negativen. Sega se e vo red. veke dobiv. pozz . @kuzmanoska1233 od ova so go kazuvas ne bi trebalo da ima nesto. za da bides najsigurna napravisi test so prvata urina na utro. i drug pat praktikuvajte sex so kondom. pozz

На Lile_05 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  3. kuzmanoska1233

kuzmanoska1233 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    lom sum dolu i krvta e ista valjda e mens?

4. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    Денес бев на преглед конечно собрав храброст бев со мајка ми фала му на бога НЕ сум бремена сега ми е полесно само за џабе паничев и правев 4 тестови кои беа негативни ....За една недела пак треба да идам на преглед ... Докторката ми кажа дека сум имала некои хормонални нарушувања и најверојатно од прехладеност а пред тоа и пиев апчиња имав габична инфекција и еден маст за да не ме чеше ...А менструација немам добиено ниту во јануари ни овој месец а осекјам болки во половината и јајниците... Дали некој го имал истиот проблем

5. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Абе ние жениве сме феномени...Едни се молат да не забременат,други сакаат да забременат(како мене) :)
    Јас имав односи али не во овулација,мада тоа нема никакво значење ми дојде точно на 30ти ден како што ми доаѓа секој месец.Е сега само овој пат многу сум ненаситна за јадење,мали као вртоглавици и уште некои ситни симптоми што укажуваат на бременост.Знам случаеви со добиено и бременост па се молам и кај мене да е така...п.с.Oбично многу ми тече првите два дена,а овој пат,вчера и денес ми тече поише само кога ке седнам на шоља.Па би сакала да ве информирам доколку сум :),а и стомаков не се собира некако.Позз до сите ;)

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Лелеее леле леле колку се брукате значи. Па што може да е? Не е кечап ваљда ауфф хахаха

На Lile_05, kjukli и veren им се допаѓа ова.
  7. kuzmanoska1233

kuzmanoska1233 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    sakav da kazam valjda e mens oti nekoj vikaat tecelo krv i ako si bremena mene eve dva dena mi teci non stop

8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.403
    Допаѓања:
    287.076
    Не е имплатанциско крварење. Ти дошло и олабави малку сега, а за од друг месец со памет.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Penkalce

Penkalce Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    7
    Женски ми треба совет...Значи си пијам јас редовно пилули меѓутоа деновиве ми се јави некоја инфекција па морав да пијам и антибиотик Клиндамицин ..е сега..завчера имав незаштитен однос и сврши внатре дека не е проблем од кога си пијам пилуливе арно ама не сум прочитала во упатството на антибиотикот дека пишува да се употребува додатна заштита додека се пие антибиотикот :( Aхх мислите сум направила беља?

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.403
    Допаѓања:
    287.076
    Точно е за антибиотикот и антибеби апчињата.
    Доколку односот бил во првата недела после менструацијата, односно паузата, телото при заборавање на апчето или евентуално од ефектот на антибиотикот телото ти е незаштитено.
    Доколку односот бил во втората половина после паузата, односно имало барем 7 дена едно по друго како предходно било зедено апчето телото е заштитено.
    Доколку односот бил во третата половина или се прекинува о апчињата ис е чека да ти дојде(се прави предвремена пауза) или се започнува со наредно паковање без пауза за телото да остане заштитено.
    Одкако ќе прекинеш со антибиотикум, треба уште недела плус антибеби апчињата да бидат зедени за да имаат ефект.
    Јас лично доколку сум во таа ситуација не би правела пауза и по завршувањето на паковањето ќе продолжам со наредното, за другиот месец. Ти си знаеш најдобро ситуација и околности.

Последна измена: 27 февруари 2015
  11. S.Marijaaa

S.Marijaaa Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Imav odnos na 23ti januari, se iskina kondomot i svrsi vo mene. Po 12 casa se napiv norlevo. Menstruacijata trebase da mi dojde na 30ti i mi dojde tacno na vreme.Bese malku poslaba, pomalku krv i 1 den pokratko traese. Pravev 1 test posle 7 dena i bese negativen isto taka pravev i posle 14dena,i toj negativen. Posle ova se pazime premnogu i koga svrsuva, svrsuva vo kondom i nadvor od mene.Sega trebase da mi dojde na 26ti, no mi kasni.Od simptomite imam samo oteceni gradi i ednas mi se zavrte i pripovrakja no po malku poveke alkohol. Dali ima sansi da sum bremena? Izvinete za latinica i ve molam bez predrasudi

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    Па доколку сте пазеле а и самата велиш дека сте пазеле, дечко ти свршувал надовор од тебе не би требало да си бремена... Можеби ти доцни од некој стрес , клима и мнг други работи кои влијаат , а и мнг се жалиме сега баш овој период дека има пореметени меструации...Градите можеби ти се отечени бидејки треба да добиеш, а за гадењето незнам ...бидејки мене ми се случувало и пред да ми дојде да повраќам да ми се гади, опушти се или пак Подобро утре појди во аптека купи тест и направи го со првата утринска мокрача тогаш ќе ти даде најточен резултат.:)

13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    136.001
    па еден ден доцнење не е многу, почекај уште некој ден, пошто ако имаш траги од крв во урината исто може да ти покаже позитивен а да не е,

14. Qwerty190

Qwerty190 Нов член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Вчера со дечкоми имавме заштитен секс, а потоа пробавме без кондом. Пред да сврши го извади но денес од време на време имам болки. Треба да добијам околу 9ти. Можно ли е болката да е некаков предзнак за бременост и ако не ќе ве молам да ми кажете што е проблемот.

Благодарам од напред.

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Не. Толку рано симптоми не се појавуваат, дури после три недели до месец. Болките може да се од било што.

16. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    dali naj nekoj da mi kazi doloku prv pat pocnuvas so koristenje na microginon, na koj nacin treba da se upotrebuvaat i kako da se pocnat :) fala pozz

17. sarickaaaa

sarickaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    требаше да ми дојде утре а ми дојде денеска, можно ли е да не е менструација, туку тоа крварењето забрави како се викаше кога си бремена ? а иначе имам напишано погогре односо ми беше незаштитен ама уопште не сврши и у неплодни денови беше :)

18. merlin.stoun

merlin.stoun Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Девојки ве молам за помош. Имавме односи со дечкото на 14 февруари. требаше да ми дојде пред два дена ама ми касни. Не сврши во мене, без кондом беше сексот. Дали е можно од таа предсемената течност да се направи нешто? А претходно немаше свршено па да има сперматозоиди во него. Помош!

19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    ех од тој 14ти февруар колку бебиња ќе се родат во ноември :)
    може и од предсемена, мали се шансите но може.......ама не си ваљда толкав баксуз баш кај тебе да се фати.

На fificaaa, kjukli, ArmaniCode и 2 други им се допаѓа ова.
  20. merlin.stoun

merlin.stoun Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Претходно немаше сврено, нитунеколку часа претходно. Е сега, со оглед на тоа немало сперматозоиди во каналот. Шансите се минимални речиси никакви или?