Koga jas ostanav bremena na denot koga trebase da mu dojde mi potece epten malku krv, poveke bese kafeavo otkolku crveno I samo na sekojdnevnata vloska, znaci epten malku dva tri pati vo toj den. Od utredenta krv veke nemase, napraviv test I bese pozitiven. Pocekaj do utre I vidi ako ne probie ili ne pocne da tece mnogu togas napravi test.
@jacqueline.s napraviv uste eden test i toj bese negativen. Sega se e vo red. veke dobiv. pozz . @kuzmanoska1233 od ova so go kazuvas ne bi trebalo da ima nesto. za da bides najsigurna napravisi test so prvata urina na utro. i drug pat praktikuvajte sex so kondom. pozz
Денес бев на преглед конечно собрав храброст бев со мајка ми фала му на бога НЕ сум бремена сега ми е полесно само за џабе паничев и правев 4 тестови кои беа негативни ....За една недела пак треба да идам на преглед ... Докторката ми кажа дека сум имала некои хормонални нарушувања и најверојатно од прехладеност а пред тоа и пиев апчиња имав габична инфекција и еден маст за да не ме чеше ...А менструација немам добиено ниту во јануари ни овој месец а осекјам болки во половината и јајниците... Дали некој го имал истиот проблем
Абе ние жениве сме феномени...Едни се молат да не забременат,други сакаат да забременат(како мене) Јас имав односи али не во овулација,мада тоа нема никакво значење ми дојде точно на 30ти ден како што ми доаѓа секој месец.Е сега само овој пат многу сум ненаситна за јадење,мали као вртоглавици и уште некои ситни симптоми што укажуваат на бременост.Знам случаеви со добиено и бременост па се молам и кај мене да е така...п.с.Oбично многу ми тече првите два дена,а овој пат,вчера и денес ми тече поише само кога ке седнам на шоља.Па би сакала да ве информирам доколку сум ,а и стомаков не се собира некако.Позз до сите
sakav da kazam valjda e mens oti nekoj vikaat tecelo krv i ako si bremena mene eve dva dena mi teci non stop
Женски ми треба совет...Значи си пијам јас редовно пилули меѓутоа деновиве ми се јави некоја инфекција па морав да пијам и антибиотик Клиндамицин ..е сега..завчера имав незаштитен однос и сврши внатре дека не е проблем од кога си пијам пилуливе арно ама не сум прочитала во упатството на антибиотикот дека пишува да се употребува додатна заштита додека се пие антибиотикот Aхх мислите сум направила беља?
Точно е за антибиотикот и антибеби апчињата. Доколку односот бил во првата недела после менструацијата, односно паузата, телото при заборавање на апчето или евентуално од ефектот на антибиотикот телото ти е незаштитено. Доколку односот бил во втората половина после паузата, односно имало барем 7 дена едно по друго како предходно било зедено апчето телото е заштитено. Доколку односот бил во третата половина или се прекинува о апчињата ис е чека да ти дојде(се прави предвремена пауза) или се започнува со наредно паковање без пауза за телото да остане заштитено. Одкако ќе прекинеш со антибиотикум, треба уште недела плус антибеби апчињата да бидат зедени за да имаат ефект. Јас лично доколку сум во таа ситуација не би правела пауза и по завршувањето на паковањето ќе продолжам со наредното, за другиот месец. Ти си знаеш најдобро ситуација и околности.
Imav odnos na 23ti januari, se iskina kondomot i svrsi vo mene. Po 12 casa se napiv norlevo. Menstruacijata trebase da mi dojde na 30ti i mi dojde tacno na vreme.Bese malku poslaba, pomalku krv i 1 den pokratko traese. Pravev 1 test posle 7 dena i bese negativen isto taka pravev i posle 14dena,i toj negativen. Posle ova se pazime premnogu i koga svrsuva, svrsuva vo kondom i nadvor od mene.Sega trebase da mi dojde na 26ti, no mi kasni.Od simptomite imam samo oteceni gradi i ednas mi se zavrte i pripovrakja no po malku poveke alkohol. Dali ima sansi da sum bremena? Izvinete za latinica i ve molam bez predrasudi
Па доколку сте пазеле а и самата велиш дека сте пазеле, дечко ти свршувал надовор од тебе не би требало да си бремена... Можеби ти доцни од некој стрес , клима и мнг други работи кои влијаат , а и мнг се жалиме сега баш овој период дека има пореметени меструации...Градите можеби ти се отечени бидејки треба да добиеш, а за гадењето незнам ...бидејки мене ми се случувало и пред да ми дојде да повраќам да ми се гади, опушти се или пак Подобро утре појди во аптека купи тест и направи го со првата утринска мокрача тогаш ќе ти даде најточен резултат.
па еден ден доцнење не е многу, почекај уште некој ден, пошто ако имаш траги од крв во урината исто може да ти покаже позитивен а да не е,
Здраво на сите. Вчера со дечкоми имавме заштитен секс, а потоа пробавме без кондом. Пред да сврши го извади но денес од време на време имам болки. Треба да добијам околу 9ти. Можно ли е болката да е некаков предзнак за бременост и ако не ќе ве молам да ми кажете што е проблемот. Благодарам од напред.
Не. Толку рано симптоми не се појавуваат, дури после три недели до месец. Болките може да се од било што.
dali naj nekoj da mi kazi doloku prv pat pocnuvas so koristenje na microginon, na koj nacin treba da se upotrebuvaat i kako da se pocnat fala pozz
требаше да ми дојде утре а ми дојде денеска, можно ли е да не е менструација, туку тоа крварењето забрави како се викаше кога си бремена ? а иначе имам напишано погогре односо ми беше незаштитен ама уопште не сврши и у неплодни денови беше
Девојки ве молам за помош. Имавме односи со дечкото на 14 февруари. требаше да ми дојде пред два дена ама ми касни. Не сврши во мене, без кондом беше сексот. Дали е можно од таа предсемената течност да се направи нешто? А претходно немаше свршено па да има сперматозоиди во него. Помош!
ех од тој 14ти февруар колку бебиња ќе се родат во ноември може и од предсемена, мали се шансите но може.......ама не си ваљда толкав баксуз баш кај тебе да се фати.
Претходно немаше сврено, нитунеколку часа претходно. Е сега, со оглед на тоа немало сперматозоиди во каналот. Шансите се минимални речиси никакви или?