Значи морам да си се пожалам само онака.. колку ми е скиснато од тие месечни мачења леле да не сум останала трудна, па што ќе правам ако останам трудна.. АМАН ВЕЌЕ!!! Искрено колку и да речам еве дека ми се годините, стварно не се чувствувам подготвена да бидам мајка.. Иако викаат сите дека нема период кога си 100% подготвена, ама сега несакам на ваков начин.. Сакам да си идат работите по нормалниот тек, да се омажам, па после ако треба уште на првата брачна ноќ нека останам.. Иако имам многу другарки кои што еве останале трудни и се омажиле, и сите сме знаеле дека се земале пред се од љубов, секогаш 20-30% од пријателите, роднините, кога слушнат дека останале трудни па се земале, одма викаат,, епа ете затоа се земале, можеби да не останела трудна немале да ги избрзаат работите,, Е сега при секоја помисла дека истово недај Боже и за мене можда ќе го викаат џигеров ми се превртува.. Не сум личност која што се замара што ќе рече народот, но сепак не е како да сум имуна.. Страшно значи страшно... И пред некој ден легнувам да спијам и ме пукаат мисли, ,, да си трудна, што ќе праиш? Како ќе реагираат сите на тоа? Одма тука треба брзи планови за свадба, па после следат муабетите леле па ако прават свадба после 5-6 месеци, нема ли да биде многу голема?! Па каков фустан ќе носи?! Сигурно некој широк да го сокрие стомакот! ААААААААААААА Страшно е кога општествово ни е толку затуцано и кога еве вака мораме некогаш да се замараме и со тоа што мислат и што ќе кажат другите.. А тоа што јас се замарам со тоа што они ќе кажат сум исто така ненормална, ама иди па не мисли.. Уфф, морав да си ја олеснам душичката.. И не, немам никакви симптоми за бременост, но скоро секој месец си го тупам мозокот со вакви работи!!!
Имавме незаштитени односи на 31 јануари, незнам дали сврши во мене, мислам не. После тоа на 4-5 февруари добив нормална менструација. Ама сега ме мечат некои чудни болки во долниот дел од стомакот, зголемен исцедок, а и понекогаш и ми се лоши... Други некои симтоми немам, а накај 10 треба да добијам. Што мислите вие, има место за паника? А, и да напоменам дека пред тоа немав односи некои си 5-6 месеци..
Си добила менструација, не може да си бремена. А и од 31ви јан. до 5 феб. не е ни можно да се остане бремена. Сега те боли стомакот и ти се лоши оти за недела дена треба да добиеш, па влегуваш во ПМС.
Веќе недела дена ме боли стомакот, а тоа е тоа што ме мачи. Иако и јас мислам како тебе, ме збунува ова лошењево и зголемениов исцедок. Но, добро, малце и од паника што ме фаќа, кој знае какви се не симптоми ќе се појават Сепак фала на одговорот. И други мислења добро би ми дошле
Како тоа не е можно да се остане бремена?Секогаш може да се остане бремена само што шансите во плодни денови се мн поголеми.Мене гинеколот ми кажа дека и сега после порагај иако уште циклус немам пак можам да задтруднам.Бидејки имам овулуција.Не спијте на тоа уво,па после паники да ве фаќаат
@joy1 , 4-5 дена пред менструација не е можно да се остане бремена, заради што веќе овулацијата е помината, а ете и да не е (да речеме настанала покасно или има втора овулација), тогаш значи има пореметување и 4-5 дена лутеинска фаза е премногу кратка за било каков зачеток. За ова можам докторат да напишам ми се чини, за било што што е поврзано со зачнување. 4-5 дена не се доволно ни јајцето да стигне до матката, па камо ли да се вгнезди таму. Таа добила на 5ти, и нормално се исфрлило се од внатре, значи немало бременост. Јас кога не сакав да останам бремена внимавав, а исто и мојот партнер. Не се трескав секој месец дали сум бремена или не. А сега е веќе друга приказна.
За тоа кога добила не ни читав.Штом настапил циклус најверојатно не е бремена,иако мн мн ретко се случува и бременост и циклус.Се надоврзав на она,нема шанси тогаш и тогаш да забремениш' . Убаво си објасни ти,но си стојам дека секогаш постојат бар минимални шанси за бременост. Мм имаше мн лош спермограм и ме убедуваа дека нема трудна да останам.Плус требаше тој и да се оперира(уролошки проблем) ...а јас сепак останав трудна.Без да прими он терапија.Затоа пишав шанси скоро секогаш има.
Ako razbrav dobro, posle menstruacijata sto si ja dobila vo februari ste nemale povtorno odnosi taka? Ako e taka, togas ne si bremena sigurno. No kako be ne si sigurna dali svrsil vo tebe? Toa nema sansi da ne go znaes ako se slucilo.
Епа затоа и кажав. Нормално дека овулација може да се случи покасно, и никогаш не можеме да сме сигурни кои не се плодни денови. Ама штом имале односи и добила по 4-5 дена, нема никакви шанси да е бремена. Инаку и сама знам дека нема правила за некои работи. Учам по потешкиот пат Поздрав
Kako nema sansi? Sekako deka ima sansi dokolku ne reagira tocno na vreme(odnosno,ne go izvadi na vreme) i del od spermata da odi vnatre.
Se slozuvam so tebe deka nikogas ne si sigurna dali nesto ostanalo vnatre, no ako celosno svrsil vnatre ke znaes so sigurnost. Mozebi taa cudno se izrazi koga rece deka ne znaela dali svrsil vnatre. Nema vrska, vazno se razbravme
можеби ќе ви звучи глупаво прашањево но сакам да прашам ..Пред неколку часа имав незаштитен однос и мислам дека кога сврши неколку капки останаа во мене веднаш го извади но сакам да знам дали постои можност да забременам, да напоменам дека за два три дена треба да добијам
Направив тест. Негативен испадна. значи тестот го правев 17 дена по односот, а 3 дена по доцнење на циклусот. Дали мислиш дека е точен? Аптекарката ми објасни дека е 99% точен во било кој ден од денот, не е за употреба наутро. Ти благодарам многу за одговориве
@L.i.n.a.a а да не си го тупиш мозокот и да си купиш одма тест.. од оние за 5 дена по можно зачнување.. мислам подобро 140ден отколку по цели вечери да не спиеш!
на 8 фебруари го имав првиот однос, но без заштита и сосем кратко.. цел месец се мислеше да не сум останала бремена иако тој не сврши во мене, е сега требаше да ми дојде менструација на 2 март на мене ми дојде на 1 март и секогаш менструацијата ми е обилна и ми трае околу 5-6 дена ама почесто 6 и секако не сите 6 дена обилно само 1-4 ден и на мене ми дојде ама уште ме е стра оти ми е четврти ден а веке денеска не ми тече, само сабајле и тоа малку, стра ме да не е импатациско крварење нешто незнам... збунета сум ептен, мислам дека не е можно и дека само сум уплашена без причина ама ногу ми се гаде и затоа незнам ај помош