Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.826
    Допаѓања:
    3.169
    Фала ви девојки на одговорите. :*
    Синоќа правев муабет со дечко ми и он е сигурен дека не свршил во мене, иако мене не ми гледаше како многу сигурен... Ама сепак мислам дека само филмови си правам, зошто кога мислам на тоа почнува де стомак да ме боли, де половинава.
    :)

2. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    Многу се потресувам за една работа. Редовно си добивам ама месецов ми касни 4дена. Имав секс во плоден ден али со кондом. Ми се врти, ми се повраќа, е сега не знам дали психава ме заебава, или има шанси да сум бремена. Знам дека е смешно, со кондом ,а трудна, али па што не дојде да му се плукнам :). Не сум имала промена во исхрана, ни во време, ни простор, за нешто да се изремети... Имате ли чаре или да одам тестови да купувам и со гинекологот да се видам?

3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    136.001
    или е психата или е настинка/вирус :D освен ако не ви пукнал кондомот

4. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    не ја плаши ма :D

@ebola :lol:таквите симптоми како гадење и мачнина углавном се јавуваат покасно а не во рана бременост но и тоа е релативно, за секој случај можеш да си направиш тест да не си ја мачиш психата.

5. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Zdravo Devojki Bi sakala da Ve prasam koi se sansite za bremenost kaj mene :DDD Imav posleden pat menstruacija na 05.02.2015 na 15.02.2015 imav odnosi so partnerot nezastiteno i sega mi docni 3 dena. Pred dva dena napraviv test no ispadna negativen, no posle 1 cas pak go vidov i vidov deka vtorata linija malku se obelezala. I sega neznam sto da pravam. Ve molam za sovet :D

6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    136.001
    бледда - не бледа штом пости се брои ... нека кажат поупатените за секој случај ама колку ја шо сум информирана околу тие тестови доволно е да се појави втора линија без разлика колку е бледа.

На annaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.404
    Допаѓања:
    287.097
    Тестовите се валидни само 10-15 минути. После час или два нормално е да се појави втора линија.
    Резултатот кој си го добила на почетокот е точен. А и во упатството стои после колку минути е тестот неточен.

На annaa22 и joy1 им се допаѓа ова.
  8. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Sega pak pravev i pak vtorata linija e mnogu bleda recisi ne se gleda :) ke vidam za nekoj den kakvi rezultari ke ima se razbira ako ne dobijam :)

9. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    sesil i mackica1 vi blagodaram :) definitivno ke se proveram ako ne dojde u naredni dva dena :)

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.625
    Bremena si, no deka e rana bremenost zatoa vtorata crtka e bleda... No cim ja ima nema greska, toa e pozitiven test, t.e. vo tebe se laci hcg hormon, odnosno ima plodce :)

11. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    :) ako e taka se nadevam deka ke se naviknam na novosta :))) a za kolku dena da napravam pak test

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.625
    Pa nemora pari za testovi da frlas, ako ne dobies, za 4,5 dena zakazi za na ginekolog, so 7 dena docnenje mene na ginekolog mi se pokaza i plodot, samo nemase srceva reakcija, a denes bev so moja drugarka na nea i docnese 8 dena i vekje imase duri i srcence :)

13. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Ajde ke vidime :) bas ke pisam za rezultatite... Mnogu Vi blagodaram :)

14. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    Od 3 do 5 min se validni site testovi a posle toa ne :)

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.404
    Допаѓања:
    287.097
    Сите би било веќе генерализирање, посебно бидејќи јас сум користела тетсови кои во рамките од 3-5 не дале воопшто никаков резултат а стоело дека до 10 минути е валиден.
    У секој случај во упатството стои информација за конкретниот тест кој ќе биде употребен.

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. coop1

coop1 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Vaka Sega drugar imal odnos so zenskata I svrsil vo kondom potoa go izvadil kondomot pa go izbrisal penisot pa smenil uste dva kondomi megutoaa ne svrsil od koga gi smenil 2ta kondomi e duri potoa imal odnos bez kondom sea sperma nemalo ostanato na penisot mozno li e da IMA ness

17. coop1

coop1 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    ????????????????

18. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    Ima li sansi da sum bremena?? minatiot mesec dobiv nekolku dena pred vreme-na 16ti februari, mi traese 5-6 dena. Od 22 februari navamu imavme nekolku pati odnosi ama sekogas pazime no ne sme celo vreme so zastita. nema svrseno vo mene. Pred nekoj den pocustvuvav cudni raboti- stomakot mi e mn poduen i tvrd, imam nekoja tapa bolka vo stomakot, nemam apetit, imam sosem malku bel iscedok, deneska I nemozev sosema da se opustam pri odnosot dali od misla ili nz oti. i vo posledno vreme ispustam mn gasovi so e nadvor od normalnoto mislam. pomosss, utre planiram da zemam test samo nz dali ke mi pokaze tocno. izvinete za fondov od mob pisuvam

Последна измена: 9 март 2015
  19. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Значи за симптоми на бременост многу ти е рано. Јас навистина не сфаќам како можете да имате без заштита односи и притоа да се трескате цело време дали сте трудни или не.. Па нормално дека може да останете ако не користите заштита, и да внимавате пак постои можност. За отприлика недела дена треба да ти дојде, ако ти доцни е тогаш загрижи се, ама вака нема потреба..

20. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    da znam deka ke me osuduvate no...
    da rano e no sto e togas so stomakov :/ a I vo posledno vreme imam mn gasovi I me bolat gradite ama kako da sum vo PMS
    se sekavam bevme vo kafana i vinoto so go piev bese malce cudno, spiev na stomak I toa sabajle se razbudiv so bolki. Sega sekoj den mislam deka mi e poveke poduen stomakov

Последна измена: 9 март 2015