Можеби ќе испаднам досадна но...последниот однос ми беше пред два месеци (мојот дечко е во друга држава).При тој однос дечко ми сврши во мене ама со кондом, значи требаше да го извади ама се занесе и сврши во мене, после што веднаш го извади..После тоа го проверивме кондомот и не беше пукнат, па смени нов и продолживме (без да се избрише)..Колкави се шансите да сум останала бремена? Д напоменам дека после тоа два пати добив ( да се надеваме дека е мензис затоа што првите два дена од двата пати имав крварење а потоа премина во некој кафеав секрет, и траеше само 4 дена) Изгубив на тежина и често мокрам..Совет? Направив тест и испадна негативен али не сум сигурна воопшто..сеуште ме мачи тоа..
Дете, кондомот не бил пукнат, тестот ти е негативен, друго што повеќе треба? Напрај си уште три теста за секој случај. Се шалам, иди на гинеколог, ама мое мислење не си трудна.
Џабе ке иде на гиниколог...хм и дошло два пати после тоа,направила тест и уште се мисли дали е бремена лошоооооо
ме интересира дали кога си бремена болат јајниците од почеток??? не после тоа ... само од почеток??? и дали имате белопрање многу??
Нанна јас како што знам бело прање да тече повеќе за време на бременост а за болка во јајниците не сум сигурна. Можеш да отидеш на гинеколог да не ти се настинати јајниците или да не имаш некоја инфекција . Вака и да била трудна некоја феминка не може да ти одговори зашто секој организам е различен.
Еве јас сум бремена и можам да кажам дека пред да дознаам многу ме болеа јајниците мислев дека ќе пукнам, ама бело прање немав. Сега обратно, не ме боли стомакот, а почна белото прање. Провери си со тест, нема да те излаже
Имаш ли причина да бидеш загрижена? Читам си направила тест, бил негативен...не би требало да си бремена.
pred 5 dena imav odnos so deckoto i se skina kondomot, reagirav za 72 casa se konsultirav so lekar sto si nemase poima i mi prepisa apcinja za sprecuvanje na bremenost ! gi ispiv pred 4 dena i seuste ne mi dojde a po kalendar treba na 1 - vi no mislam deka apcinjata imaat nekoj udel i od niv treba poskoro da dobijam menstruacija ... postojat li nekoi drugi apcinja ... ve molam pomognete mi ... [mod-kirilica:31m8w1he][/mod-kirilica:31m8w1he]
ако го испи апчето во рок од 72 часа нема за што да се грижиш јас минатиот месец испив исто такво апче норлево и ми дојде точно на датата кога требаше уживај и без гајле ќе видиш дека ќе добиеш поздрав па пишини
voopsto ne se grizi, mozno e da ti zakasni nekoj den, jas imam koristeno takvi apcina, pa mi zakasni nekoj den, ne e nisto strsno
драги пријателчина ајде една молба, дали може некоја да ми каже од лично искуство или од некој друг да ми каже колкави се шансите за забременување, ако ти сврши партнерот во тебе веднаш по завршување на циклусот имам многу читано за ова на инт. ама ме интересира и ваше мислење
И што имаш прочитано? Дека има шанси нели? Жените многу се зафркнуваат со ова. Ако не сакате деца зашто ризикувате воопшто? Ако сака толку да ејакулира во тебе тогаш пијте антибеби пипули. Кажав во една тема дека зборев со гинекологот за ова, сосема добри се шансите за забременување ако се има незаштитен однос откако ќе заврши менструацијата. А сите грешат тука. Речиси неплодни се деновите (ден до два) пред да добиеш менструација, иако не е ништо 100% сигурно али 99%. Ама после циклус има шанси. Е сега чекај дали ќе се фати или не... што друго да ти кажам.