Не те осудувам, далеку од тоа, само не ми се јасни таквите дела и размислувања. Па бидејќи си пред добивање не мислиш дека сепак е само пмс? Не се грижи, внесувај повеќе јогург бидејќи е добар за стомакот и ќе биде се океј.
Прашање.. Колкава е можноста да се остане бремена од втора партија секс, без кондом, ама две уринирања по првата партија? Дали е точно дека урината ги уништува сперматозидите? Благодарам
Доколку дечко ти уринирал 2 пати после првата партија секс се измил или избришал (тоа секако треба да го направи штом се има секс без кондом) нема шанси за бременост доколку 2рата партија била после половина час,значи сперматозоидите умираат за 30 минути ...Ако ти доцни најдобро е да си направиш тест за бременост
Уште е рано за добивање,ама малку му ја мислам. И имаше поише од пола саат меѓу партиите. Дури и она што ќе остане во каналите се уништува за 30минути?
Исто така можеби помегу два односи, спермата од првиот однос што сте го имале сепак не се чисти во целот од машкиот полов орган па така да во вториот може да останала некоја капка што и некогаш е дволна. Инаку без паника,без стрес,опушти се сепак мислам дека не треба да паничиш пошто не се останува така лесно бремена сепак зависи и кај кого како кај некој и од еднаш се фаќа некои дури и не се надеваат и се случува чудо...
Два пати уринираше после првиот секс... претпоставувам тоа има врска.негде имав прочитано дека урината ги уништува сперматозидите. И нека не се два пати, еднаш сигурно, го гледав хаха
Не му се секирај многу се надевам ќе добиеш..Сигурно не ви е прв пат така или?? Јас 2 год и повеќе имам така со дечко ми па еве не сум бремена...Опушти се
Не е првпат, ама алал да му е на дечко ми што ме трпи секој месец со паникиве. А ќе си речеш 5 години врска веќе истренирани треба да бидеме хахаха. У принцип сум паничарка за се Фала ти многу, во секој случај.
Здраво девојки мора да прашам дали на некоја од вас ви се има случено како мене сега ми доцни 13 дена а пред 3-4 дена направив два теста и двата ми покажаа негативен резултат. Е сега се повеќе ме боли долниот дел од стомакот и половините исто мже и бетер како пред да ми дојде ама прв пат ми се случува ова 10 дена ме болат никако да ми дојде обично ден, два ме боли пред да ми дојде и сабајле гледам крв на гаќите сега 13 дена ништо А ми се гади, киселини имам, си ја мерев завчера температурата ми беше 37, вчера 36 ипол, денес 36 со 8.. Незнам шо се случува
A da si pojdes na lekar cim si tolku zagrizena, nie ovde sto i da ti kazeme nema da bide 100 posto sigurno. Mozno da e bremenost moze samo ti docni, sekoj bi ti go kazal istoto
Здрaвo феминки! Јaс сум нoвa нa фoрумoт, пa сaкaм дa ми дaдете вaше мислење.. Oбичнo имaм редoвнa и тoчнa меструaцијa нa 28 ден, нo oвoј месец дoбив нa 30 ден, пa тaкa јaс вo пaникa нa 29 ден нaпрaвив тест и ми пoкaжa негaтивен...Кoгa ми дoјде нa 30тиoт ден, ги имaв бoлките вo стoмaкoт кaкo и oбичнo пред менструaцијa, нo истaтa ми трaеше сaмo 3 денa, беше oбилнa истo кaкo и другите, нo еве сегa нa 4ти ден скoрo немaм ништo, пa се плaшaм дa не е лaжнa менструaцијa, бидејќи oсеќaм кaкo дa имaм мaчнини oдвреме-нaвреме.. Инaку пoследните 2 недели пиев aпчињa зa слaбеење, пa мoжнo ли е и oд нив дa ми се случувa oвa...пaртнерoт ми вели дa не се секирaм бидејќи немa свршенo вo мене, нo јaс сепaк се плaшaм, a не мoжaм дa oдaм нa гинекoлoг бидејќи сум вo стрaнствo...Пoздрaв
Женски ве мoлaм пишете нештo, мнoгу ми е битнo вaшетo мислење...денес ми е 5ти ден, немaм ништo, сaмo oдвреме-нaвреме сoсемa мaлку кaфеaв исцедoк...чувствувaм кркoрење вo дoлниoт дел нa стoмaкoт, честo мoкрење...пишете нештo ве мoлaaaм
Ако партнерот не свршил во тебе јас сепак мислам дека нема место за паника...Можно е и од апчињата да ти е сето тоа и од стресот што постојано мислиш на тоа дали ќе добиеш или не,можеви си настинала па затоа те боли стомакот во долниот дел и поради тоа има шанси често да мокриш подобро земи уште еден тест повтори го ако и тој излезе негативен значи нема ништо....
Oвaa вечер не спиев вooпштo oд мисли и мoкрење нa секoј сaaт, пa дури сaбaјлевo имaв пoвтoрнo мaчнини... зa сигурнoст утре ќе сoберaм хрaбрoст пa ќе нспрaвaм тест, бидејќи денес oддaмнa гo нaпрaвив првoтo мoкрење..дaј бoже дa не се рaбoти зa бременoст, бaрем не вo oвoј мoмент сегa...
Напишав и во други теми немојте да користите апчиња за слабеење многу се штетни јас добив хормонско пореметување кое најверојатно се појавило и кај тебе
Апчињaтa кoи ги пиев се кao демек нa прирoднa бaзa, пa и пoрaди тoa се излaжaв дa ги пијaм, инaку сoдржaт и гoлем прoцент нa фoлнa киселинa штo дуплo ме пaничи вo oвaa ситуaцијa
Здраво девојки Последен пат мензис имав на 19ти минатиов месец а недела после тоа имав однос незаштитен но се тргна настрана и не сврши во мене. Денес, утре очекувам да добијам но многу се плашам и само во тоа ми е умот па сакав да прашам дали има некакви шанси за бременост?
Читајќи ги вашите разговори сакав да споделам лично искуство! Јас имав заштитен полов однос,меѓутоа се случи кондомот да се скине и дечко ми да сврши во мене, бидејќи не заприметивме како се скинал а плус и бев во плодни денови. И што потоа? Многу се исплашив да не останам трудна. Утрото веднаш заминав на гинеколог да се посоветувам и ми препиша НОРЛЕВО-апче за ден потоа која делува до 72 часа од ризичниот однос.Таблетата ја испив после 15 часа од ризичниот однос. После една недела прокрварев и тоа ми траеше 6 дена,јас се уплашив,бидејќи првпат ја пиев таа таблета и веднаш му се јавив телефонски на гинекологот и ми рече: „Тоа е добро, значи апчето делувало“. Потоа пак добив менструација точно на датумот кога требаше да добијам, значи ми се фати два пати да добијам во еден месец. Зборот ми беше доколку се најде некој во ваква ситуација како мојата, немојте се да си земате сами на своја рака,подобро посетете гинеколог и тој да ви препише или да ве посоветува,оти после ќе се каете. Оваа таблета има високо ниво на хормони и хаос прави во организмот и не се препорачува често да се пие бидејќи може да ви наштети. Еден месец бев во паника, градите многу ме болеа, башка што крварев, и долниот дел во стомакот ме болеше, нервози еден куп. Направив и тест за бременост shure chek 99% e сигурен и ми испадна негативен. Откако ми помина менструацијата си закажав целосен преглед на гинеколог, ми зеде брис,ме виде на вагинално ехо и ми кажа дека е се во ред и ми олесна Совет: Секогаш користете кондом и кога машкото еjaкулира секогаш нека го вади надвор, за да нема место за паника !!!