Мене ми се допаѓа твоето размислување, фино е да си ги знаеш овие работи. И на мене ми се десило Норлево, не дека не, еднаш и јас имам пиено и покрај тоа што тогаш дечко, сега маж, излезе надвор, внатре имаше останато дел од кондомот. Многу е битно прекинување веднаш штом дечкото осети, да го извади надвор и да си сврши, ние и откако почнавме да имаме односи без кондоми ниогаш не ни се деси грешка токму заради тоа, секогаш на време го вадеше. За да имате односи е многу битно и да имате во главата малце повеќе
За сите други што сакаат да знаат на тема Дали сум бремена добро е да прочитаат: http://www.femina.mk/семејство/бременост/15-рани-симптоми-на-бременост
И за сите нејасни работи околу предсемената течност: Предсемена течност е чиста безбојна течност која се јавува во тек на сексуалниот акт главно на средината на сексуалниот акт додека понекогаш може да биде веднаш пред оргазмот додека некогаш може и по оргазмот , а разликата од спермата е тоа што оваа течност потекнува од булбоуретралните жлезди и содржи сперматозоиди од уретралниот канал , а покрај тоа има и различни хемиски својства , а се мисли дека тоа претставува течност која има својство на лубрикант додека има други тврдења дека тоа е течност со пуферирачка способност за да овозможи нормално пробивање на сперматозоидите низ вагиналниот канал. Ризикот да се забремени е различен , зависи од количеството на сперматозоиди , pH вредноста на вагината , денот од месечниот циклус кога е извршен коитусот итн. Сега во некои ситуации има испитувања кои покажуваат дека кај некои индивидуи во преејакулатот нема воопшто сперматозоиди , додека кај некои индивидуи нивото на сперматозоиди е скоро идентично како и кај спермата , но главно во најголем дел има многу мал број сперматозоиди поради кое шансата да се забремени од преејакулат е многу мала <5% , но како и да е сепак доколку не сакате бременост тогаш најдобро е да се користи кондом , со што и да пукне кондомот сепак шансата да се забремени е минимум 2 пати помала и од шансата да забремените од преејакулатот а воедно нормално штити и од сексуално преносливите инфекции. Се најдобро.
Многу ви благодарам. Никогаш не сме практикувале незаштитен однос и баш и доста сум читала за таа предсемена течност ама ете се случи, само се надевам се ќе биде во ред...Благодарам уште еднаш
Многу се мали шансите да забремените од предсемена течност, ако било така, до сега сите ќе биле бремени, не е лесно тоа, луѓе се обидуваат да имаат деца и кога мажот свршил внатре, па ништо. Затоа повеќе ќе внимавате, ќе користите заштита, за да не ви биде мисла. А тоа што ви доцни менструацијата ви е од што сте под стрес.
http://forum.femina.mk/threads/Абортус.280/ http://forum.femina.mk/threads/После-абортусот.3781/#post-244122 Еве ти неколку теми каде можеш повеќе информации да прочиташ и да добиеш одговори.
Zravo jas sum.nova na forumov . Ima edno nesto sto 2-3 dena me maci.. me interesira dali se zabremenuva od necelosen seksualen odnos..prethodnata nedela jas so mojot decko se dopiravme na golo megjutoa toj ne svrsi nitu za toa vreme nitu posle toa. Megjutoa mi e strav zaradi taa pred semena tecnost. Inace jas sum nevina i pri nastanov mozebi samo malce da podvleze penisot no sepak sum nevina nemase nisto dlaboko.najmnogu me zagrizuva menstruacijata sbidejki.mi bese samo prviot den so sveza krv, vtoriot den so kafeavo- crvenikavo i potoa samo kafeav sekret..vi blagodaram za vnimanieto ocekuvam odgovori
Некогаш и тоа малку може да биде МНОГУ! Мислам дека немаш простор за паника, ниту свршил во тебе ниту те скинал. 21 век е и имаш многу средства за заштита, од апчиња до кондоми до се и свашта, така да ако не сакаш да се мислиш постојано почни да употребуваш нешто од овие, и нареден пат и тоа малку или кондом или контрацепција. да ти напоменам опасност имаш од сексуално преносливи болести и од малку подвегување без кондом , далеку посериозни од предсемената течност. А и инфекциите може проблем да ти направат.
Da te svajkam se.. ama se bese kako sa recam nesvesno vo toj moment ne ni pomisliv na takviraboti posto znaev deka nema da ddozvolam da dojde do seks.. mene najmnogu menstruacijata me zagrizi imas nekakvo mislenje vo vrska so nea ?. inace fala za sovetite posle ova nema sansi nisto da pravam bez kondom
Ти касни или допрва треба да добиеш? Ако се нервираш и ако си под стрес можно е да ти касни, сепак шок за оранизмот е тоа Нема потреба за паника, барем така сум убедена. И нареден пат паметот во глава за да не му ја мислиш могу и да не си се оптеретуваш со вакви работи
Mi dojde mene menstruacija 3 dena posle toa no vo mnogu mali kolicini i samo prviot cen bese so crvena boja,vtoriot crvenkavo-kafeava a tretiot i cetvrtiot bese kafeava. Toa me zagrizi
Нема место за паника во твојов случај. Прво: Менструалниот циклус може да се подели на неколку различни фази. Првите 3 фази се однесуваат на промени кои се случуваат на внатрешниот ѕид на матката, додека последните 3 фази се однесуваат на случувањата во јајчникот. Првата фаза е фаза на регенерација и трае од првиот до четвртиот ден, така да не се плаши ако бојата на крвта ти е кафеава, испаѓа сета онаа крв од неоплодени,изумрени јајце клетки. Второ: Таквата промена се должи ако сте под стрес. Трето: Имаш некоја вагинална инфекција. Како што прочитав вие сте невина? Колку години имаш? Совет: Користете секогаш заштита(кондом)!
Коки, ако може да те прашам нешто.. на 8 февруари го имав првиот однос и тоа на последен ден он менструација ... е и сега бев под голем стрес цел месец иако тој не сврши но без заштита беше односот и траеше од 2-3-4 минути и ми дојде менструација ден пред очекуваната дата, требаше на 2 март а ми дојде на 1 март и ми траеше само три дена обилно крварење, а четвртиот и петиот ден само една линија кафеаво од цел ден значи минимално онака.. а обично менструацијата ми трае по 5 дена обилно .... и сега уште сум под стрес да не се слушило нешто, бидејки имам болка чат пат во десниот јајник, а и незнам од психа ли од лошо спиење ли, прелада незнам и половината ме заболува чат пат .... ај совет ке те молам битно ми е вашето мислење.. благодарам однапред и не само на коки.. на било кој пто ке одговори .