Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. asdasadas

asdasadas Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Zdravo, so deckoto imav nezastiten odnos i malku svrsi vo mene, bas mislam deka toa mi bea plodni denovi po moja presmetka :( po 33 casa se napiv norlevo.. po dva dena custvuvav potecenost na gradite i malku mi se vrti vo glavata, dali e mozno toa od tabletata ili nekoj drug problem ? pls pomos vo panika sum :'(

2. Koki;)

Koki;) Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Саρичκа без паниκа! Не е ништо, важно си добила менстρуација, за дρугото, само опушти се , без неρвози и се ќе биде во ρед. Доволно си под напнатост, затоа таκа чувствуваш. За дρугпат знаеш- обавезно заштита!!! ;)

3. Koki;)

Koki;) Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Да, од таблетата ти е! Од лично исκуство ти κажувам. Пρочитај една или две стρаници наназад имам споделено за тоа, во вρсκа со Ноρлево.

4. asdasadas

asdasadas Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Фала ти премногу, мислам дека ке полудам, еве 4 дена има поминато градиве мислам дека ке ми пукнат а рано мие за да добијам менструација.. се надевам дека нема да останам бремена .. се плашам дека ми беа плодни денови, тоа ме мачи..

5. Koki;)

Koki;) Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Леле те ρазбиρам, и јас бев потполно иста κаκо тебе! Полудев! Можно е и да пρоκρваρиш од апчето. Јас добив две недели поρано отκаκо се напив ноρлево што не моρа и κај тебе да биде ист случај, сеκој има ρазличен оρганизам. Иначе една недела имав болκи во гρадите, малκу во долниот дел на стомаκот, ама се е тоа од апчето, не се плаши. Апчето делува најмногу во пρвите 24 часа, а помалκу после нив до 72 часа. После две нед од ρизичниот однос напρави си тест за бρеменост за да не ти е мисла. Не се плаши, штом си се напила, ќе делува ;)

На asdasadas му/ѝ се допаѓа ова.
  6. coop1

coop1 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Zdravo so deckomi imavme nezastiten odnos I od ovoj profil IMA piseno I toj vaka e rabotata imavme nezastiten odnos I toj svrsi no ne vo mene Sega posto imavme brz seks jas stove svrtena so grb kon nego znaci imavme odnos stoecki taka da on koga svrsi se trgna nastrana e sea dokolku svrsil vo mene ke imav sperma valjda na oblekata proverivme nemav a I kako sto kaza toj od koga go izvadil sperma nemalo odma tuku odposle isfrlil

7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Малку многу доволно е, а за норлевото после 33 часа :x се пие не повеќе од 17 часа од ризичен однос.

8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Де бре, па вие двајцата, секој месец на сите теми истото? Ја отековте веќе, ако не знаете да се сексате, не се сексајте. Ако не знаете да се пазите купете си кондом, ако не сакате кондом тогаш бидете спремни дека шанса за бременост постои, особено кај вас што гледам не знаете што правите.
    И не мора да ни објаснувате што пози сте праеле, колку бил брз, краток итн. Ама стварно нема потреба секој месец во сите теми истиов муабет. Едноставно помирете со факотот дека со незаштитен секс се прават деца, повеќе од тоа ние не можеме да ви помогнеме.

На Annath, missswety, Sesil и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Леле, умрев од смеење.
    @jacqueline.s, симпатичен одговор!

На missswety, Daleron и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  10. Koki;)

Koki;) Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Не е точно тоа! Ноρлево се пие до 72 часа од ρизичниот однос, а не после тоа. Пρочитајте :
    http://www.femina.mk/здравје/интимно/ургентна-контрацепција-таблети-ден-потоа

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Е арно супер 72 часа, ама има девојки испиле после 20 часа па пак останале „ТРУДНИ“ со среќа.
    Поентата ми беше МАЛКУ сврши.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Koki;)

Koki;) Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    2015-03-20-12-27-25.jpg

На angieangie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. asdasadas

asdasadas Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Vo red e sekoj so iskustvoto. Ovde treba da se kazi najnormalno za necij problem a ne so ironija i so napaganje. Pozdrav.

На angieangie и coop1 им се допаѓа ова.
  14. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    860
    Mene mi kasne 6dena. Sekogas imame seks bez kondom no nikogas ne e svrsil vo mene. I sekogas mi dovaga na ista data sekoj mesec . Denes pravev test za bremenos negativen bese. Inaku prethodniot mesec bevme na zimuvanje i piev apcinja ORGAMERTIL za odlozuvanje na menstruacijata, no ne mi ja odlozija bidejki pocnav da gi pijam eden den pred dovaganje na mens. Ima li sansi da mi docni poradi hormonskite apcinja ? Ve molam za mislenja .
    Izvinete za lat.

15. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Леле и мене ми касни 6 дена досега не се случило толку време да ми касни , многу ми е страв.
    Утре дефинитивно ќе си купам тест.
    Да не знае некој колку пари е еден тест за бременост?

16. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    860
    150 den sure chek denes go kupiv , no ima i poeftini.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  17. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Може ќе биде малце глупо прашањево ама ме интересира.
    Дали ви се случило да ви касни една недела а да ги немате другите симптоми на бременост, како гадење, повраќање и.т.н. ?

18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Симптомите како гадење, повраќање почнуваат после 6-та недела, а некогаш нема никакви симптоми, мене единствени симптоми за бременост ми биле поспаност, зголемен умор.

19. angieangie

angieangie Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    71
    Nema da ostanes bremena ako si ispila norlevo na vreme,bez panika...relax :D

20. kuzmanoska1233

kuzmanoska1233 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    vaka pomina eden mesec od koga mi zavrshi i sega treba da mi dojdi pak nekoi vikaat deka i da ti dojdi mozis da ostanis bremena od togas imam samo ednas odnosi ama zastiteni , dali e mozno od minatiot pat da sum ostanala a nemav nikakvi simptomi od togas samo pred nekoj den se onesvestiv ama toa mi se sluci oti mi padna sekerot i od nizok pritisok :/