Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Дете да не му ја думаш многусекој месец, кондомче му е мајката, барем раат ќе бидеш.

На ennaz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Стварно бе секој месец едни исти пишуваат. Ако не сте доволно едуцирани не се ебете со кого ќе стигнете. И направи си тест за да не му мислиш толку.

На joy1, mila101 и Hipica им се допаѓа ова.
  3. laricka.

laricka. Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Пишав и во интимни прашана совети и проблеми но никој не ми одговори девојки ве молам за совет. На 28 фебруари се разболев 2 недели бев катастрофа, под лекарства и ред други работи, испитав крв, слаба ми е многу, ми рекоа на природно ке пробаме прво, него требаше да добијам пред 2 недели а сеуште немам, а имам стимтоми од типот, краткотрајни болки во стомакот, градите ми се подуени и ме болат, се мислам дека ке добијам и почнав да се напнувам многу и од што сум паничарка неможам да спијам, од страв добив и тахихардија.... и да ви напоменам месецов бев под стресови и нервози, и бев надвор од држава. Прочитав 1 лажичка сода бикарбона да ставите во првата мокрача и ако врие значи бремена сте, а јас тоа го повторив два пати нема ништо... незнам веќе што да мислам а немав некој ризичен секс. Има ли место за паника или се е психа?? Кога ке помислам дека сеуште немам добиено одма срцето ми лупааа и ми станува лошо...

4. laricka.

laricka. Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Заборавив да ви кажам последен пат имавме односи на 3 март. А месецов имав огромен стрес

5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    laricka. ние не можеме да ти кажеме дали си бремена или не. Ама ако ти не си во состојба да поднесеш последици од секс, и добиваш тахикардии и си го загрозуваш своето здравје, мислам дека не си спремна за секс. Сум видела девојки да се тресат ако пукнал кондомот, ама за неризичен секс да не можеш да спиеш и да си го оштетуваш срцето, мислам дека не вреди.
    Сметајте дека кога веќе имате секс, шансите за бременост секогаш постојат (затоа се користи контрацепција), затоа што примарната улога на сексот е размножувањето. Ако не можете да ги издржите притисоците секој месец, и си го нарушувате здравјето со плачење, паничење и тахикардии, тогаш мислам дека нема поента од имање секс. Според мене тоа треба да е убава работа, а не нешто од што ќе паѓате болни секој месец.
    За мирна душа направи си тест, тестот многу повеќе може да ти каже од нас. Ние повеќе од тебе не можеме да знаеме, затоа ти си знаеш сто си правела и колку ризичен или неризичен однос си имала.
    Ајде, само смирено, и без нервози, па ќе видиш дека не си бремена, ама внимавај на своето здравје во иднина.

На ennaz, compassion и kjukli им се допаѓа ова.
  6. laricka.

laricka. Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Првпат ми се десило вака да паничам, а тоа тахихардијата ја спомнав бидејки и сум слабокрвна и од стрес можело да биде, фала многу :*

7. Bojanask

Bojanask Нов член

Се зачлени на:
    29 март 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ве молам помогајте
    Имам 19 години и со дечко ми сме заедно нешто повеќе од една година. Сеуште сум невина, но имаме анален секс. Сношти имавме анален секс со кондом и пред да сврши го извади надвор и надвор сврши, но кондомот се скинал. Го прашав јас дали сври и внатре но тој ми рече дека е 100% сигурен дека во мене не сврши. Кога го извди имав сперма на нога и бев премногу исплашена. Сега прашањето ми е дали можи да останам трудна ако случајно барем малку свршил во мене, во аналниот отвор, и дали можи некако да протечи кон вагината и пак да напоменам дека сум невина
    И второ прашање ми беше пред 10 дена немавме воопшто никакви односи, само со пенисот ме допираше на вагината а пред тоа немаше свршено, значи беше потполно чист. На српски форум прочитав дека од таа предсемена течност можело да се збремени макар и вака, јас не вееувам во тоа, но сепак да прашам
    Ви благодарам и ве молам побрзо да ми одговорите

8. kuzmanoska1233

kuzmanoska1233 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    XAXAXAXA девојче шансите да си бремена не се ни приближно со 0 , нема шанси и да ти сврши во аналниот отвор неможи да си бремена , немај гајле 100% нема ништо и ако планираш да имаш вагинален секс никогаш не му дозволувај без кондом јас дозволив и си ја трескав глата за моја среќа нема ништо. а за ова немај гајле ништо нема!

9. Bojanask

Bojanask Нов член

Се зачлени на:
    29 март 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    http://www.planetazdravlja.com/da-li-mogu-ostati-u-drugom-stanju-ako/
    Ако имаш малку време долу во коментари најди го коментарот на 31.11.2012 од zbunjen. Мене тоа ме замисли.
    Иначе ти благодарам за одговорот. И дечко ми нешто слично ми кажа демек сперматозоидите немаат нозе па да си појдат сами и дека самата природа направила кога мажот еакулира тоа да прска и така да се оплоди јајце клетката.
    Уште имам некој мал страв но ќе пробам да се смирам оти потоа може и од стресот да ми касни...

10. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Zdravo. Veke odamna sum na forumot no ne sum pisela ama redovno ve sledam. Prekrasni ste so sreka na site idni mamicki koi imaat bebuvche vo mesheto i srekno na site onie koi so celo srce cekaat dve crticki na testot ... KAKO MENE ! :D Se izvunuvam za pisuvanjeto no nemam kirilicen font ... Sakam da ve prasam nesto i dali nekoj imal slicno iskustvo. So maz mi sme vo brak 1 godina i 2 meseci i probuvame za bebence no sekoj pat e neuspesno. Bevme na ginikolog vo Stip kaj dr.Organgjiski i gi napravivme site ispituvanje i so mene i so maz i se e vo red. Minatiot mesec imav menstruacija na 16 ovoj mesec treba negde na 12-13 i imam mnogu redovna menstruacija. No nesto cudno se slucuva eve veke 4-5 dena po red mnogu me bole zeludnikot pred 3 dena povrativ i sinoka pak povrativ. Gradite me bolat mnogu na dopir i imam mnogu istaknati modri veni na niv. Polovinata i dolniot del na stomakot isto taka me bolat. Dali e mozno od minatiot mesec da sum ostanata bremena a sepak da mi dojde menstruacija ? Ve molam za sovet i se izvinuvam za dolgiot tekst ! Vi blagodaram :*

Последна измена: 29 март 2015
  11. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    најпрво со среќа дајбоже да си бремена чим тоа го посакувате, ако нема ништо и овој пат јас би ти кажала лек кој и помогна на една моја пријателка и на многу други , има едно село на патот прилеп скопје пред росоман се вика Камен Дол има кафеана долу на автопат и се оди лево нагоре ќе застаниш и ќе прашаш и појди во селото и замоли некој да те однеси горе на ридот има една карпа просветлена е треба да се провниш меѓу неа и ќе останиш бремена, една моја пријателка немаше деца 3 години мислам во брак беа и после ова остана бремена се надевам дека си а ако не си да пробаш , и ако пробаш да пишиш овде што ќе се случи.

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    и нема врска твојата дебелина и да си дебела и да си слаба ќе се провниш дупката е мала ама неможиш да заглавиш , абе господова работа ваљда.. Те молам ако нема ништо да ме послушаш , некој ќе рече бабини деветини ама и јас така викав али после тоа со пријателкава и други што кажуваат вреди да пробаш.

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  13. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Jas znam za taa karpa ama imam slusnato deka treba na Gjurgjovden da odis i da se predutnish preku karpa. Istoto mi go kaza i starosvatot sto ni bese na svadba pa cekame da dojde Gjurgjovden ... A ova so zeludnikot i so povrakanjeto neznam sto e ama utre ke odam na lekar krvna slika da proveram i ke si znam so sigurnost dali sum bremena ili ne.. za da mozam da zemam apcinja protiv bolka vo zeludnikot. Inaku fala ti mnogu sto sakas da mi pomognesh :*

14. kuzmanoska1233

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    da tocno zaboraviv da ti kazam na gjurgovden , togas e selska slava jas imam baba tamu. sega vo maj ili juni e :) ajde ke bidi bez gajle :)

15. sarickaaaa

sarickaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Еее двапати добивам веке по првиот однос кој ми беше на 8ми февруари (а повторно сум немала односи) но тој ми беше незаштитен и траеше 3-4 минути и не сврши дечко ми иии обично менструацијата ми трае по 5 дена обилно мош петиот или четвртио ден онака помалку но сепак имам и предходната ми траеше 3 дена обилно 4 и 5 ден само кафено и моментално сега ми е дојдено и еве 4 ден и само првиот ми беше онака ептен обилно другите денови онака нормално... што мислете има некакви шанси да сум бремена или слабо ??? (два месеца веќе неможам да спиам:(:(:()

16. Draganche

Draganche Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    17
    Јас мислам дека е можно да имаш добиено и да бидеш бремена и обратно да немаш 3 месеца добиено а да си 1месец трудна. Ова се има случено. Така да мислам дека треба да си направиш едно тесче за да си бидеш сигурна. Така да направи си тест и пиши ни што си направила. Со среќа што побрзо да си ги видиш тие две цртички :D

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.475
    Аман бре!Два пати си добила значи не си бремена.

18. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Napraviv test preku krvta negativ e :( ... Ama ne se otkazuvame ke si rabotime na slucajot :*

19. Sanja-S

Sanja-S Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Женски, ми треба мислење.
    Минатата вечер со дечко ми имавме секс, без кондом, но не сврши во мене,.. после тоа во рок од 10 минути уште еднаш, пак без кондом. Тој беше во WC пред вториот пат и се изми, меѓутоа кога сврши првиот пат на стомак, мислам дека дел од спермата ми појде накај вагината. Што мислите, колкави се шансите да останам бремена? Незнам дали да земам таблетка од аптека за ден потоа, ми треба мислење, дали досега на некоја имала слично искуство? Ви благодарам!

На draganaxx0 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    1
    Здравона сите!
    Последен пат добив на 2март. а односот ми беше послед на 19/20март. Ова ми е втор месец без Јасмин таблетите. (Ги пиев поради цисти) имам секогаш со заштита. правев сабајле тест излезе Негативен. Што мислите дали е точен резултатот?ете денеска е 2 април.имам симптоми некои така.(ме болат градите,го менам расположението,инсомниа...)