Па сеуште е рано да добиеш, нема потреба од паника можеби си измрзната и мене така ми каснеше 10 дена и имав болки во долниот дел на стомакот па добив тоа е и од промената на времето. А симтомите ги добиваш после 6та недела.. Направи си тест за најсигорно, но ако така лесно се остануваше трудна досега сите ќе бевме
za bremenost i jas se somnevam,no sepak me zagrizuva,nemozam da spijam...mozebi e prelada iako si se cuvam sepak blagodaram
Zdravo Feminki, sakam da ve prasham dali posle pienjeto na norleovava pilula ke mi se pomesti ciklusot, i dali se i mozno sansite sepak da ostanam bremena bez razlika ako sum go ispila apchet o v o prvite 24 chasa? Inaku sum mazena i sum majka na prekrasna kerka, sepak mislime deka ne sme vo moznost sega da imame uste edno dete, pa ve molam pishete mi od iskustvo sto vi se sluchilo . ozdrav do site i imajte ubav den
Може од апчето да ти се поремети циклусот а за бременост и покрај тоа што си го испила бар до сега немам слушнато или прочитано. Иако као постои нели тој 1% на несигурност па ваљда не си до толку малер.
Можно е да дојде до бременост и покрај пиење на апчето ако односот бил во плодни денови и партнерот свршил внатре. Инаку да од апчето може да ти се врти, да ти се повраќа, има несакани ефекти, но се надевам дека ќе помине се најдобро кај тебе.
девојки мојот прв однос од 8 февруари уште ме маче, од тогаш не сум имала односи и тогаш дечкото не сврши во мене а одност беше незаштитен и еве не 6 април и на мене ми поминаа 2 менструации,но се плашам нешто да не се случило бидејки половината ме боле.. а ако сум бремена веќе би требало да бидам 8ма недела, мислам дека симптомите треба да бидај поинтензивни.. а мене само половината ме боле а незнам од што ме боле и моментално сум настината и температурата ми е 36,8 носот ми е затнат и кашлам а читав дека тоа може да се симптоми де ај помош и совет малце што да правам и што мислете вие?
Лудници е темава Една прашува дали да пиела норлево оти дечко и на стомак и свршил. Друга прашува дали е трудна иако добила веќе 2-3 менструации од последниот однос. Трета прашува дали е трудна оти имала анален однос со кондом. Јако е... бреј.... а се лутеа родителите, беа против сексуално образование во училиштата.
па добро прашав бидејки и покрај менструација некогаш може да се остане бремена ... а сигурно ако свршил дечкото на стомак нема да биде бремена која и да е
Па и дечко ти не свршил во тебе, а ти се плашиш. Исто ти е Не е работата да се навредиш од коментарот. Работата е што еднаш си имала секс, а веќе три месеци се плашиш. Што би било ако имаш редовни односи? Нема да можеш на вечер да спиеш од грижи. Половината може да боли од 300 причини, и сите не боли, оти сме окапале по компјутериве по цели денови. Ако бараш симптоми за нешто, секогаш можеш да најдеш. Сега да отворам за дијабет, артритис, рак или сида да читам, сигурно 2-3 симптоми ќе најдам што ги имам, ама тоа не значи дека ги имам тие болести. Менструација не може да имаш кога си бремена, може да имаш крварење, кое се разликува од менструацијата, и не доаѓа еднаш месечно. Едноставно, ако сакаш да имаш односи, припреми се психички и физички за тоа. Ќе си користите заштита за посигурно, а како што кажав порано, мораш да бидеш подготвена за ризикот бременост од секс, затоа што тоа е неговата примарна функција. Ако не сврши во тебе, или ако користите кондом, шансите за бременост се премногу мали. Ама џабе ти е тоа, ако се притесуваш на секое, нема уживање и само ќе се измачуваш секој месец. Јас кога почнав со сексуални односи, гледав да се заштитам - нормално (без кондоми не дозволував, а и со кондом барав да се свршува надвор, за секој случај), ама не се измачував секој месец. Се имаше случено 2-3 пати во толку години, да ми доцни, ќе си направев тест и никому ништо. Ама и на добиено да се замараш и симптоми да бараш, нема потреба.
Здраво.. Јас не сум баш информирана за овие теми па се надевам ќе ми помогнете. Имав петтинг со дечко ми пред 1месец (да напоменам дека сум невина) притоа тој не сврши воопшто. Јас си добив менструација после една недела кога и требаше да добијам и од тогаш ништо не се случи. Меѓутоа ме болат градите, понекогаш ми се повраќа а пред 3 дена ме болеше и половината.. Има шанси за бременост бидејќи прочитав дека можело да добиеш и притоа да си бремена. И дали се забременува од петтинг? Фала
Ти ова озбилно, или не шибаш малечка....дај не се играј со озбилни работи молим ти се, свашта може да се деси...
Истите симптоми се и во ПМС и за рана бременост ама ти си имала редовна менструација така да не си бремена.Направи си тест ке видиш дека негативен ќе биди
Извини вака, не си ни прва, а верувам ни последна, ама ти не само што не си информирана, туку не си ни едуцирана. Добро, учите по биологија вие за размножување? Петинг знае што е, а како се зачнува плод тоа не знае
Здраво... Најпрво Христос воскресе за многу години...ми треба мала помош,некое време пробуваме со партнерот да имаме бебе но не успева,вчера имавме односи се најнормално но денес имам болки доле кај матката од време на време како да ме стега или боцка наизменично дали има шанса одма да имам симптоми на бременост или тоа ми е психички што мислам??