Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    да имам читано дека нормално има шанси за забременување, но дека се многу мали, треба да бидеш многу голем среќник или баксуз за кој како:)
    а за фаќањето или не ке видиме другиот месец,ако се решиме :$

2. krofni4ka

krofni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам за помош и за ваше мислење, многу ми е важно!!! На 7 ми имав однос со партнерот и вечерта добив се нормално ми траеше и ми заврши...пред една недела почна од наеднаш да ме боли стомакот по неколку секунди и ко ништо да не било, тоа ми се случи два три пати...мн сум исплашена да не има нешто, денеска попладне ко отидов во тоалет видов дека имам крварење додека се мокрев :( очајна сум, не знам што да правам и што да мислам, ве молам пишете ми, ви благодарам однапред :worried:

3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Можно е да ти се настинати јајниците,неретко знаат така да стегнат, или да имаш проблем со бубрезите,крвава урина не е само од бременост,ама можно е и да е некоја инфекција.
    Чим си добила сигурно не си трудна. Отиди на гинеколог и види што е работата.Не знам што друго би можеле да ти кажеме. :)

4. ocajna93

ocajna93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Крвта во урина укажува на (да не те плашам) болест на бубрезите.. Не би ти препорачала да чекаш, туку веднаш да идиш на доктор..Можеби не сум во право, можеби проблем е и со јајниците..затоа е најдобро да идиш на лекар, само он може да ти даде точна дијагноза..поздрав :hai:

5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Јас пред една година имав крв во урината, ми траеше два дена, а третиот веќе бев во болница, со 40 температура и песок кој излегуваше од бубрезите. Едвај се опоравив.
    Мој совет-трк на уролог.

6. Frosina1992

Frosina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Pomagajte ve molam.Na 7mi noemvri imav normalen ciklus, mi traese 6 dena, na 14ti imav odnosi i se skina kondomot.pijav norlevo apce i posle edna nedela pak dobiv, na 21vi, a pred eden mesec mi se imase sluceno da ispijam norlevo. Eve deneska e 21vi i uste nemam dobieno.dali sum bremena?:worried:

7. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Дали ти си испила две норлево во рок од еден месец ???
    Па зошто бе до толку не внимавате. Од нив е дозволено само две годишно.
    Сепак чим си добила не би требало да си трудна.
    Ако уште се мислиш направи тест.
    А може ти касни од стрес.
    И друг пат пазете повеќе.Норлевото не се бомбончиња.

8. Frosina1992

Frosina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Imase pominato eden ciklus.go prasav i farmacevtot koga kupuvav mi rece samo da pazam na toa.ama me buni toa sto menstruacijata mi dojde vednas otkako imav odnosi po edna nedelb(mislam deka bese edna nedela ne se sekavam ubavo) i mi traese 5 dena so minimalno krv skoro ic.

9. krofni4ka

krofni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Девојки сабајлинава си купив тест и испадна негативен, пресреќна бев.. барем една работа ми се тргна(знаев дека мн се минимални шансите да сум бремена), но многу се загрижив вчера кога видов крв тоа беше Чиста крв...сега за тоа се плашам незнам што да направам несакм да одам на лекар... па ке видам што ке биднее :?:

10. krofni4ka

krofni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Фросина најубаво ти е да си направиш тест најсигурна ке си така, а тоа што ти касни можи да е од апчето, имам слушано дека од ко ке го земиш можно е да не ти е редовна следната менструација...

11. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Дефинитивно најдобар одговор на прашањето дали сте бремени е тест за бременост. Ефтини се, може да купите и 2-3 да направете за да бидете по сигурни. Вака џабе само си правете стресови и од тоа уште толку не можете да добиете менструација. Ако се сомневате направете тест и мирна глава.

На Mila876 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Beauty-Beast

Beauty-Beast Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Devojki pomos dali e mozno da sum bremena imav odnos na 11 bez kondom mi dojde na 15 a 28 pocustvuvav vtroglavica,mi se spie poveke,dali ima nekoja vrska so ovie simptomi ili sum vo zabluda a i dali e rano za test?

[mod-kirilica:Ddt0vn4r][/mod-kirilica:Ddt0vn4r]

13. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    За само 2 недели неможеш да имаш ама баш никакви симптоми :) И ако несакаш да останеш бремена тогаш зошто не користите контрацептивни средства? Презервативи на пр.?

14. ocajna93

ocajna93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Сношти имав незаштитен однос..прво имавме со кондом, помина половина час и после тоа имавме без кондом..претходно сврши но се избриша и само онака седевме, се мазевме..ама после тоа беше тоа..и притоа го извади навреме, и после 2-3 мин сврши надвор..дали е можно да залутало некое спрематозоидче??? :sweat: и дали можам да испијам од апчињана за ден потоа? никогаш до сега не сум користела такви :!: крива сум си самата ама молам за совет сега..

15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Епа Пат под нозе и во аптека ... И добро кога веќе имате незаштитен однос зошто барем не се избришал?? До толку ли е ... И кога се има така два пати прво се онадите без кондом а вториот пат со кондом за сваки случај ... Ај памет за друг пат, сега оди во аптека норлево е апчето , до 500 денари е , испиј го...

16. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Е полека, не се зема норлево туку-така, хормони се тоа.
    Ти беа ли плодни денови барем пресметај прво, плус како што веќе знаеме е многу мала веројатноста да се забремени така, јас на твое место не би пиела особено ако не ми биле плодни деновите.

17. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Норлево се хормони ама до два пати годишно не е штетно да се пијат , дечкото не се избришал а се мазеле и имале пак однос ... нели е тоа доволна причина за да се осигура и да се напие ? Од едно норлево нема ништо да се случи само ке и дојде памет за друг пат.

18. ocajna93

ocajna93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    после вториот пат со кондом,се избриша и половина час нишо не праевме..и после тоа само беше 3 пати влези-излези без кондом..инaче го купив апчето и ќе го испијам што побрзо..а дали знаеш за колку време делува? и дали одма ќе ми дојде менструација или..? пошо требеше вчера да добијам..али нема нишо.. :sweat: :worried:

19. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Вие имавте два пати однос со кондом? А третиот пат влези излези неколку пати ??? Ако си требала да добиеш и мислиш дека нема шанса за нешто сериозно тогаш не го пиј јас те сфатив поинаку ... почекај и не се нервирај... инаку во упатството на апчето пишува се. Прочитај ке видиш, ама ете може за друг пат да си го чуваш ;)

20. ocajna93

ocajna93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    фала ти teddybear... :hai: :*