Rano e seuste za test , za 2 nedeli dokolku ne dobies menstruacija napravi test ili otidi na ginekolog ke si znaes sigurno.
Hi zhenski. Ajde i jas da se pozhalam sega malce. Imav deneska nezashtiten odnos so partnerot,i zavrshi vo mene. Posledniot menstrualen ciklus mi beshe na 9ti april, i svesna sum deka ima rizik za bremenost...plodni denovi bea. Se prashuvam neshto povekje za apchinjata norlevo. Kako deluvaat, i normalno dali se shtetni,dali mozham vo bilo koja apteka da gi najdam,so recepta ili bez? Okolu 500 denari znam deka se. Vo plan sum utre da gi kupam.
Од сега па натаму да си знаете дека од петинг,свршување на гаќи,стомак,гради и во уста не може да се остане бремена!Па уште помалку доколку воопшто не свршил.И да,предсемената течност содржи сперматозоиди и доколку сакате да сте 99% сигурни дека нема да останите бремени користете кондоми. Не туку голтајте Норлево како бомбончиња а богами според возраста само тоа и треба да голтате-бомбони! Дајте барем за вовед во темата напишете ги сите ситуации при кои НЕ доаѓа до бременост! Сите деви Марии на темата...Бре,бре,бре
Ми доцни веќе 6 дена..направив денес тест Be Safe (најрана детекција вршел) и беше негативен...па ќе почекам уште некој ден..ако не повторно ќе правам...но мислам нема шансии...
Значи вака, имав однос со кондом но без да забележиме кондомот пукнал. Е сега проблемот е што он свршил во мене и за отприлика 6 саати после односот се напив норлеово. Утре дента добив менструација и ми траеше 5 дена. Ве молам за совет дали е можно да останам бремена или сепак од апчето не? Фала ви
Женски... Последен пат менструација имав на 14ти Април, а односи имав (незаштитени, без ејакулација во мене) на 25ти (што би значело дека е плоден ден- 12ти). Ми е страв премногу од предсемената течност. Тој претходно немал ејакуалција (ден и пол), а пред односот уринираше и се истушира. Можна ли е бременост? Имам читано дека има сперма во предсемената течност од претходна ејакулација, но доколку претходно тој ејакулирал. А ако уринирал- што во случајов е многу пати- изумирале. Можно е да имало некој сперматозоид? Фала однапред за одговорите.
Бар 10 дена нека поминат од односот па купи тест или појди во лабараторија. Ти често си испаничена вака
Hahaha... da. Panicham,ne samo za vakvi raboti opshto za se. Ama ova mi stvara takva panika shto so dusha chekam 9ti.
ЈАС ГО КОРИСТАМ sure chech се користи првиот ден од закаснување на циклус или најрано 14 дена после денот на ризичен сексуален однос најдобро е со првата урина отсабајле но точен е и во било коео време во текот на денот само нетреба да немаш пиено многу течности се надевам помогнав иначе имам разговарано со гинеколог и ми има речено дека тествоите се точни и секогаш се прават два вториот после 48 часа од првиот или ако има поминато повеќе време да речеме 1 месец од односот можеш и другиот ден поздрав
Си паничам јас хахахаххахаха Не знаев дека ти е до смеење дојдено. Ако често си паничиш, користете си кондоми, за да не си паничиш
http://www.martialko.com.mk/index.p...w=article&id=1:sinomarin-&catid=1:latest-news selfclear дава резултати по 5 дена од ризичниот однос, поточно 8 дена од односот заради можното подоцнежно зачнување. Така барем пишува.
Zenski izvinete za latinicata..imam problem..Bev kaj deckoto mislam 26 april bese ii si bevme bliski onaka..posleden pat mi ima dojdeno na 2 april ii od togas na vamu ne..mi kasni veke 6 dena aa koga bevme bliski mislam naa toa deka go stavavme p***sot vnatre no preku negovite bokserici..toj veli deka nema svrseno..no jas dali od strav dali so pravo imam nekakvi macnini i gadenja..stomakot mi e poduen kako koga mi doagja ciklusot no eve 6 dena mi kasni..nekoj sovet i dali e mozno da ima svrseno taka preku boksericite da ima vlezeno navnatre..fala mn
Овој месец почнав да имам секс со партнерот. Пред 2 дена она се пипкавме доле, тој сврши и се пипна кај него доле, мислам на спермата. Потоа ја избриша раката, а после тоа ме пипкаше мене доле, кога велам доле мислам на вагината. Дали може да останам трудна од тоа?
Не. И пред да продолжите со активностите читни ги темиве потемелно за да се поштедиш од многу нервози.
Девојки ми треба вашето мислење! 10 дена по завршувањето на циклусот имав секс со кондом но како пред игра неколку пати ми го стави без кондом. Еее сега, ми доцни 7 дена и страв ми е таа предсемената течност да не напраила беља, напоменувам само неколку пати влезе без кондом. Би ми значело вашето мислење )))) help girls!