Сеκоја жена е ρазлична, и има ρазлична бρеменост, ова ептен ρетκо се дешава ама не значи деκа го нема, еве дρугаρκа ми ми е пρимеρ деκа можно е и да добиваш 4 месеци во бρеменоста и да имаш ноρмална бρеменост. Дали е ноρмално да добиваш несаκам да κоментиρам, мене ме извадија од памет деκа не било ноρмално тоа што немам ниκаκви симптоми на бρеменост па еве го бебево си ρасте и се си е супеρ.
Никој не може со сигурност да ти одговори дали си или не, направи тест и поштеди се од неизвесноста и стресот. Јас ги имав сите типични симптоми, болка во градите, болки како за добивање дури и ми се лошеше, ама сите сме различни и со различни симптоми. Со среќа!
Имав сексуален однос со дечкоми во тек на неплодни денови значи 7миот ден одкако добив. Осетил дека свршува ,но вика дека има шанси малце да прснал во мене ама поголем дел и свршувањето се одвиваше надвор од мене така да мн минимално свршил во мене. Дали може од толку малце да се забремени и плус во неплодни денови?? Ве молам за мислење
Кога ти се плодни/неплодни денови може да знаеш само доколку гинекологот ти следел и мерел фоликули или си направила тест за овулација. Не е правило дека кај сите е овулација на 14 ден од менструација. За да забремениш доволно е и многу минимално. Спермата може да преживее во тебе и до 4-5 денови и да биде способна да оплоди јајце клетка во тој период од 4-5 денови. Така да може.
i kako najrano da doznam dali sum bremena? i kako da ja izbegnam bremenosa imam li dr nacin osven so piula koja se pie den posle sluckata ili nemam?
Апчињата се викаат Норлево и се пијат до 72 часа после критичниот однос, секако колку порано толку подобро. Доколку немаш искуство со истите да те предупредам дека не се пијат ради чиста мира, туку само кога се има вистинска потреба. Сепак станува збор за хормони кои можат да ти пореметат и менструација и баланс во организмот. Не знаеш воопшто дали има настанато бременост, односно дали си имала плодни/неплодни денови ниту па он делува дека знае дека свршил во тебе. За друг пат обавезно со кондом за да не минеш низ истиов кошмар секој месец. Има тестови кои покажауваат од недела после однос...но не се воопшто сигурни. Ќе ти покаже негативно а пак нема да бидеш сигурна во веродостојноста на резултатот бидејќи често постои лажно негативно, односно нивото на хормонот едноставо во таа етапа да не е доволно високо а да постои евентуална бременост која би се покажала покасно. Сигурно е 10-12 дена после критичниот однос преку крв или 14 дена после критичниот однос преку тест за бременост со урина. Потребно е да ти касни па да се покаже веродостоен резултат.
што би бил твој совет да го испијам апчето или не? :/ бидејки он вели дека тоа што го почуствувал било како на сец и од како го извадил пенисот почнало да му доагја чуство ("убаво") дека свршува. ке го цитирам: ми дојде чуство ко да ми прсна нешто го извадив одма го пофакјав (подр**в)малце и по некој момент ми дојде убаво од стомак и почнав да свршувам,
Он не знае дали свршил во тебе, ти не знаеш дали треба да го пиеш...еми јас најмалку знам што треба сега да правиш. Последиците и одлуката си се твои. Зеди во обзир дали до сега си пиела вакви апчиња, кога бил критичниот однос, веројатноста за он навистина да свршил... Апчињата не се бомбони, а децата не се играчка. Јас можам неутрално да ти кажам информации, за нивната примена врз себе си одлучуваш ти.
Се имам напиено норлеово во декември немав никакви последици.. и сега незнам дали би било нешо ако испијам пак
Devojki slusnav nes nez dali e tocno,se nadevam ke mozete da mi kazete.Ako zenata ima vodna cista dali moze testot da pokaze pozitivnost,a ustvari da ne e bremena?Vi blagodaram odnapred
Тестот е позитивен само врз основа на HCG хормонот кој што се произведува само кога си бремена, т.е. кога ембриончето се имплантирало(се закачило) Не постои друго нешто што може да ги појави двете цртки
Dali nekoja od vas moze da mi kaze kolku e verodostoen testot za bremenost preku krv. Jas pravev i rezultatot bese 0,10ml,mi rekoa deka nema nisto,no citajki po nekoi forumi na net toj rezultat i ne dava 100% sigurnost ...pa bi sakala da spodelite vase iskustvo :/
Тестот преку крв ти е најточен од се...И доктор преку крвна слика може со сигурност да ти каже дали си бремена или не...
Девојки дечко ми сврши на мене, спермата при станувањето се лизна од мене и право надоле накај вагината..... дали може да се остани бремена???