Мислам деκа ρедно вρеме е младинава малκу да се инфоρмиρа пρед да пρаκтиκува сеκсуални односи, или да κоρисти κондоми...аκо има паρи за ноρлево значи има и за κондоми, баρ нема да се бρуκа туκа наρод да им се смее. Κога ги ρазлистав стρаниве уназад дамла ме мавна не ми се веρува што се не пρочитав.
sakam da prasam dali nekoj od vas e zapoznaen so kontrakcii na matkata? dali moze da se javat vo 4 ili 5 nedela od bremenost?
Се е џабе, и да ги седнеш да им објаснуваш е џабе. Еве неколку дека еден дечко е упорен дека девојка му е трудна, а тие ни односи немале, и тестовите негативни, ама она битно има стомак, трудна е. Јас навистина не можам да разберам како може да бидат толку незаинтересирани и неинформирани. @terestrias, да прашаш во темата Туднички муабети најубаво.
Здраво девојки! Претходниот месец добив на 7ми мај(послед однос ми беше на 6ти мај). Сега веќе е 10ти јуни и уште немам добиено. не ме болат градите,само се осеќам подувано и мокрам повеќе. до јануари месец ги пиев јасмин за цисти,сега овие месеци добивам ама не редовно ми касне 2/3дена. Односите ми беа со заштита,вчера дури и тест направив нормално излезе негативен.ај ве молам за совет
Чим не си бремена, може да ти доцни од многу причини, од стрес, ако си била настината, и онака не ти е редовна, не можеш да се следиш по тоа. Може ќе добиеш утре, може задутре, но ако не добиеш деновиве, закажи си еден преглед на гинеколог.
Било од женско, било од машко... одговорот е тој. Најточен е тестот преку крв, и шансите да биде грешен резултатот се речиси невозможни.
Како тоа се лизна? На скии беше или на санка? Нема врска така да се останувало бременеа до сега сите ќе неа трудни.
Спојлер: Еве ме Тука сум јас чат пат да отресам по некоја, ама гледам сум „утниела“ букви срамота.Не ми е перидот баш па не сакам да ширам негативна енергија.
на 29ти дечкоми сврши два пати во мене и првиот пат кога имавме однос и вториот пат...после наредните дена кога имавме не е сигурен дали малце прснало во мене оти неможел да се контролира и потоа на 4ти исто сврши во мене но следниот ден јас зедов апче.. и сеа имам 2-3 дена како последица од апчето ...е сеа наредната недела треба да направам тест или да помини уште некое време?
Здраво девојки Од секогаш сум имала нередовна менструација и ми касни 2 месеци.Имам незаштитени односи, често мокрам и веќе 3 дена се осеќам подујано.Дали симптомиве ми се знак за бременост или менструација ? Ве молам за совет.
Здраво девојки. Навистина и јас со години се чудам зошто некои млади не се информирани повеќе и правев сè за да бидам доволно сигурна кога ќе треба, но еве дојде ред и јас да се исплашам. Првпат имав односи на 20.5, во плоден период, но со кондом и не сврши во мене. Оттогаш уште двапати, со иста заштита. Во овој период бев под страшен стрес за матурата, помалку спиев, истоштена сум, низок ми е притисокот, ми се стемнува при секое станување и кога веќе почна да ми доцни плачам скоро секој ден, голема паничарка сум. И кажав и на мајка ми, и таа не рече дека треба да се загрижам, но и не може да се знае сигурно. Сепак не можам да се смирам по 10 дена доцнење и два негативни теста барам некој збор за утеха. Ви благодарам многу
Два месеци немаш и не си направила тест, ни си била на гинеколог? И како треба ние да знаеме што ти е? Виртуелно да гледаме на гравчиња или? Епа ако си информирана ќе знаеш дека ти доцни од стрес, нервози. Оди на гинеколог и ќе си ја тргнеш грижата.
незнам што да ти пишувам за да те утешам ставрно...убаво е што разговараш со мајка ти тоа е еден голем плус подобро со неа отколку со некоја пријателка која дополнително ке те испаничи....штом било со заштита и штом 2та теста се негативни еве и јас ти кажувам НЕ СИ ТРУДНА........DON'T WORRY,BE HAPPY POZD
Ми доцни веќе 3 дена имав секс со заштита пред 4 дена.Инаку секогаш ми доаѓа порано неколку денаПомош инаку имам 17 години