Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. toppinen

toppinen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    женска и на мене ми каснеше пред 2 месеци, и тоа само 3 дена и кренав паника си мислев ова она, ама нишо не беше ... треба повеќе да се пазете ... за после да нема паника и забуни ... не се нервирај ќе биде ...

2. strelecF

strelecF Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    14
    leleeeeee gi citam komentarive i mi se diga kosata pocna da mi se nabivaat kompleksi deka mozebi i jas sum bremenaaaaaaaaaaaaaa auuuuuuuuuu :@ :@ :@ :@
    jas imav vo petokot 5 partii ama bez kondom.ne svrshi deckoto vo mene,ama procitav od nekogo komentar deka posle 30 min trebalo da se pocne narednata partija,zasto spermatozoidi imalo uste vo kanalot......lelelelelelele ako sum ke poludaaaaaaaam.rano e za da mislam na ovaaaaa.treba da mi dojde na 27 mesecov, ali deka imam bolki vo kicmata i me faka panikaaaaaaaa...... ;( ;( ;(

aj ve molam kazite mi vase mislenjeeeeee pisete nesto dali e mozno da sum ili ne...kazavte site deka mora da svrsi vo mene, ama toj ne svrsi...vo misla me stava samo toa so 30tinata minuti sto trebase da gi cekame za da imame naredna partija a da ne e kriticno
    umiraaaam otidoF na grobishtaaa

[mod-kirilica:3ghlfcnu][/mod-kirilica:3ghlfcnu]

3. ivana551

ivana551 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Devojki ve molam da mi pomognete...mnogu sum isplasenaa.....Ne sakam da ostanam bremena!!! Vaka imavme seks so deckomi koristevme kondom, no toj puknal deckomi ne svrsi vo mene...No jas sum isplasena deka sum bremenaa posle 45 casa se napiv apce NORLEVO i napraviv test mi pokaza deka e negativen ima pominato od koga se sluci toa samo 1 nedela a mene me bolat gradite i mnogu mi se spiee...Ve molam pomognete mi!! :( :( :(

[mod-kirilica:36j99t79][/mod-kirilica:36j99t79]

4. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Купи си уште 2-3 теста за некое време пак и направи ги за да бидеш 100% сигурна дека не си бремена и опушти се, бидејќи стресот ќе си го направи своето и може уште толку да ти доцни после.

На ivana551 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ivana551

ivana551 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Mozno li e od apceto da mi se spiee i da me bolat graditee....jas do sega napraviv 2 testa ama nogu sum isplasena :( ;( ....

[mod-kirilica:5em903jw][/mod-kirilica:5em903jw]

6. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Искрено незнам баш кои симптоми можат да се јават од апчето, бидејќи не сум користила апчиња до сега. Сепак, во такви ситуации ние и психички си правеме дека имаме симптоми :lol: . Мој совет опушти се ;) два теста си направила, бидејќи вака само стресови ќе си правеш и верувај дека уште толку ќе ти касне, ако се нервираш

7. lubenicka

lubenicka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    18
    Е па вака... Нова сум на форумов и сакам нешто да споделам со вас лично од мое искуство. Мажена сум скоро година ипол, од пред 8 месеци со маж ми почнавме да правиме бебе, значи секој однос свршува во мене целосно и до сега не сум останала бремена. Тоа што сакав да ви го кажам е дека не е баш толку лесно и едноставно да се остане бремена и затоа немојте да зборите некои работи што немаат логика. Прочитав се од прва до последна страница и има изнапишано тооолку безмислени работи што не можев да поверувам како е можно да се размислуват такви работи, а не и да се напишат. Ве поѕдравувам сите и уживајте во сексот. :D

8. ivana551

ivana551 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Devojki jas se napiv pred 1 nedela apce Norlevo zaedno so mojata drugarka i segaa deneska imavme malku kafeav iscedok pa potoa krv kako menstruacijaa....dali e toa od apceto ili mi dosla menstruacija mnogu malku krv mi tece de ve molam pomognete ni go imame istiot problem so mojata drugarka :* :* :* :*

9. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Јас побесмислена работа од ова немам сретнато.

Уште да им кажеш на младите (и нормално наивни) девојчиња на форумов да му дозволуваат на партнерот да свршува во нив зошто е тешко да се забремени. Чекај малку, па веќе кажа. :clap:

10. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Лубеничка не треба да биде ова некаква утеха ниту пак некој што не сака и не е во состојба да има дете да се ослони на ова што ти го кажа.
    Имам другарка со која споделуваме ама баш се. Остана бремена без при тоа тој да сврши во неа. Имале заштитен сексуален однос но во текот на предиграта со предсемената течност се случило. Знаеш која е веројатноста? 1 во 1.000.000, но ете биднало. За среќа возрасни се па се одлучија да се земат и еве сега има керкичка жива и здрава. Секој организам е различен. И секој треба да води сметка и да не дозволи хормоните да надвладеат над разумот ако не е подготвен за семејство. Значи: Памет во глава! КОРИСТЕТЕ ЗАШТИТА!

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    И јас не се согласувам со тебе лубеничка. Кај некои можеби ќе биде потребна една година, но кај некој една недела ќе е доволна. Затоа не можеме врз основа на нашето искуство да ги советуваме девојките дека кај сите ќе е така. Бидејќи секој организам е различен. Вие сакате да имате дечиња ви посакувам тоа побрзо да ви се оствари, но на останатите да си користат кондоми и никогаш да не одат на тоа дека така лесно не се останува бремена, бидејќи бременоста може да ги изненади кога најмалку очекуваат ;)

12. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    дечки ми касни 3 дена а денес баш се разболев има ли врска тоа поради што ми касни менустрацијата и дали да напраам тест пошо пијам лекови

благодарам однапред

13. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Па ако денес си се разболела, а веќе ти касни 3 дена не верувам баш дека настинката може да влијае на циклусот. :!: Ако пиеш некој лекови може да не ти излезе точен тестот.

14. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    фалаа ми даде малце надеж да не се секирам :)

15. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    На мајка ми и татко ми им требале 3 години брак за да го добијат првото дете. На братучетка ми не и требаше ни една недела обидување за да забремени. Се е сплет на околности, тоа е индивидуално и немој такви совети да даваш, форумов го читаат многу млади девојки. Секс без кондом - под никој услов!

16. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Ве молам за помош.... ме фати паника... има тука една табела, за да се израчунаат деновите на меснтруалниот циклус, и баш последниот месец од 2010, декември, ми текна да запишам кога добив, и запишав, тоа беше на 19ти. Имав односи со дечко ми, за нова година, и сега овој месец, сеуште немам симптоми за да добијам.. не ми е стигнат уште датумот, но не ме болат градите.... обично по нив познавам, штом ме болат добивам... но сега не..... можно е да сум напраила нешто???

17. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Не мора да значи дека секогаш пред добивање треба да те болат градите. Сексуалните односи ако ти се со заштита тогаш нема место за паника, ама ако не се.. Пресметај плодни и не полодни денови, но бидејќи ни ова не е веродостојно најдобро е да направиш тест. Направи тест со првата мокрача рано наутро (со првата мокрача тестот дава по точни резултати). Од датумот за добивање чекај една недела (бидејќи 1 недела е нормално да доцни)и не повеќе од тоа. Ако ти доцни повеќе од една недела веднаш на преглед. (но ова правило не важи за оние со не редовен менструален циклус) Немој да паничиш, ако си под стрес не си правиш добро. Можеш само да си ја пролонгираш менструацијата.

18. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    Девојки знаете ли отприлика колку пари е да се купи тест за бременост???

19. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    од 50 денари па нагоре

20. lubenicka

lubenicka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    18
    Значи да се разбереме, во никој случај не сум за секс без заштита, но сакав да кажам: Како може ако дечкото не свршил внатре да остане бремена, како може ако другарка и се задоволувала со перница и ако гледала порничи да остане бремена?! Ве молам па како е можно такви глупости да се зборат, е токму поради тие причини го дадов мојот пример. Поздрав