Кој гаден народ сме еј луѓето си прашуваат од што несе едуцирани не читале и несе искусни и немаат храброст да прашаат некој близок и затоа си прашуваат тука бидејки никој неги знае а вие одма еблива нација се ебат вака се ебат така многу паметнинне па сите вие што зборите така сте возрасни и имате деца па неви доликува бе срамота,утре може на вашите деца да им се случува ова срамота.
@monik55 А бе не мора повеќе 5-6 страни наназад да вратат исто па исто се прашува, во ред е да не се информирани, ама од кај се информирани па за норлево сите што пијат? Скоро 500 страни се кажува истото епа нема оправдување дефинитивно ни за тоа што не се пазат ни за нелогичните прашања.
Немора така да напаѓаш веднаш, форумов е сепак за совети, прашања и одговори.. Зошто воопшто би била отворена темава ако не треба да се поставуваат такви прашања? А и сепак добро би им дошло мислење и од некоја сосема трета личност, немора да значи дека немаат храброст да си прашаат некој близок.
За ваквата неинформираност и грешки што се прават најкриви се родителите. Се уште живееме во општество каде што сексот е табу тема и најсрамната работа што постои. Секој треба да воспостави отворен и пријателски однос со детето. Да настојува повеќе да се разговара за тоа и сексот да се прикаже како природна и нормална работа. Така би имале помалку, ивинете на зборов, глупи прашања на форумов. И јас сум била во тинејџерски години и не сум била за се информирана, ама до овој степен дебислки прашања не знам. Дали можам да останам бремена ако ми сврши покрај вагината, а сеуште не сум скината и немам добиено? Кој степен на неинформираност е ова?
Oва не е прв пат да има такви дебилски прашања. Ги е срам да одат на гинеколог, ги е срам да ги прашаат родителите, ги мрзи да изгуглаат и да се едуцираат а не ги е срам и не ги мрзи да се клецкаат? Не постои изговор за ова, туку самите се виновни за тоа. Едноставно е. Како би одговорила ти на прашање а да не се смееш : DEVOJKI POMOOOOOOOSHH SINOKA SE SAMOZADOVOLUVAV, DALI SUM BREMENA?
Абе знаат да рашират нозе (извинете на изразов) а не знаат да се информираат за заштита, за не сакана бременост, за некоја болест и пијат апчиња ко да се бомбони..
Кога ќе се исполнaт 500 страни од глупост и неукост на темава, модераторот може да ја искористи содржинава за книга под наслов ''Како во Македонија се забременува'' ...ќе биде светски бестселер гарант.
@Luna91 Немаат сите такви родители Луна..лично знам деца кои што живеат во патријахално семејство..некои не се отворени со нивните и немаат воспоставено добри односи со нив..А се согласувам дека постои интернет и постои гугл..има од каде да се прочита..нивна грешка е тоа што не се информирани и уште поголема грешка им е што имаат секс на таква неинформираност
Точно. Ако веќе прашуваат глупости, подобро да прашаат пред да стапат во сексуални односи. Така ќе бидат поинформирани и помалку ќе си ја лупаат главата. Не ги знаат основните законитости за оплодување, а започнуваат со секс. Барем тие работи се учат по биологија. Не ти треба ни разговор со некој ни нет.
Имавме 5 дена со ред односи со дечкото, неколку од нив беа со заштитена некој не беа, на едниот ни се скина кондомот но, прво дечкото сврши па отиде до вц измоча и потоа пак со кондом но пукна али не сврши бидејќи то кратко траеше и престанавме. Исто така на еден од тие деној точно пред да сврши го извади знаци го извади и сврши немаше ништо во мене. на 5тиот ден (тогаш требаше да добијам) Имавме однос пак но краток и кога го извај истече малку изгледа предсемена значи сув беше ко го извај и ко го фати истече 1 капка. И сега ми доцни веќе 5 дена. Кога имавме секс првпат ми доцнеше 9 дена. Пред некој месец имав некоја бактерија на мокрачата, можно е да е пак од то? Ве молам кажете мислењ
Еве овде да си прашам. Напишав на форумов кај објавата "прашај гениколог" ама да прашам сепак. Имам нередовна менструација обично ми доцни 3-4 денови, некогаш ми подранува 3-4 денови. Имав ризичен однос неколку пати со дечкото, еднаш во плодност ,тој не ејакулираше во мене (бидејќи постојано внимава на тоа) И еве требаше да добијам пред една недела но сеуште немам. Направив вчера тест и беше негативен. А немам никакви симптоми ниту на менструација ниту на бременост. Се обидувам да не бидам стресна и да непаничам. А исто така вежбам фитнес и тоа не премногу тешки и неподносливи вежби. А си јадам нормално. Запознаена сум и со причините за доцнење на циклусот ама сепак да прашам. Незнам дали да паничам. Ве молам за одговор што побрзо. Ви Благодарам
За делот со паничење не знам што да кажам, но при незаштитени односи, плус во плодни денови шанса си постои секогаш. Тест направен недела после каснење на менструација, посебно ако има поминато 2 недели од критичниот однос најчесто е доверлив. Делот со фитнес и исхрана не би требало да има влијание врз каснењето.
Од вежбањето ти е, особено ако е интензивно, како што велиш. Штом тестот е негативен, немај гајле. Колку време вежбаш? Се надевам не почна наеднаш интензивно, туку постепено.... инаку му правиш голем шок и замор на организмот, и тоа може да се одрази и на друго, не само на менструацијата.
Епа направив тест после една недела доцнење тоа беше вчера ама беше негативен. А има две недели секако поминато од ризичниот однос
Еден месец вежбам ама онака лесни вежби за летово колку фигурата да си ја задржам : ) И не почнав интензивно да вежбам. Бај д веј фала за советот
Епа не сум те разбрала, мене ми се прочита дека интенивни вежби си почнала sorry... Како и да е, ќе добиеш... се и сешто може да влијае на циклусот... стрес (физички и психички), промена на време/клима итн.