На толку незаштитени односи, скинати кондоми, бактерија...се може да биде. Верувам дека си во паника и сакаш да прочиташ нешто малку да се потсмириш, но само тест би ти понудил некаков вид на сигурност и поконкретен податок.
Потполно се согласувам со тебе.Иако имам само 16 години и никогаш не сум имала дечко,а не односи,сепак сум поинформирана за последиците од односи без заштита од овие тука што премногу прашуваат дали се бремени,а имале односи без заштита.Па на часови по биологија и во основно и во средно се зборува за последиците од односите без заштита.Па затоа имам прашање до истите тие дали биле на тие часови по биологија кога се учеше тој материјал.Малку избегав од темата,ама мислам дека прво треба да се информираат за контрацептивните средства и за последиците од однос без заштита,па потоа да имаат односи.
Па земи страмисе или отвори блог едуцирај ги. Не треба да си многу умен за дел од овие поставени прашања логички да ги сватиш и на 13 години а не повозрасна/ен.
Na nasite deca moze da se sluci ako doma ne se razgovara.. Plus dete od 12 godini so nedobieno menstr. Ovde postavuva prasanje... Kaj e majka i?? I da ne navlagame vo detali,generalno decata ni se kayastrofa stom stignale na forum da pisuvaat. Neli "kolega"?
Грешка е што имал сехс односно што му дозволиле. Како може бре да не почуствуваш кога ќе свршиш незнам. Тоа ми е ептен нелогично машко сум и не можам тоа да го сватам (зборувам за машки)
Сепак нема да биде лошо да посетиш гениколог, оти и јас имам ризикувано ама не до толку колку ти што си имала.
Што има врска народот со незнаењето за заштита од бременост? Како да влијае на некого пост од девејче што е скоро и неписмено? Како некој да те сфати сериозно, кога не знаеш да користиш празно место, запирка, крај и почеток на реченица, голема буква. Колку си сигурна дека знаеш се што треба за заштитата, кога не сум сигурна дека знаеш да прочиташ упатство за коритење кондом, според начинот на кој пишуваш. А на нешите деца ова нема да м се случи, оти немаме проблем за зборуваме со децата за сексот, а исто така и кога се неписмени, им укажуваме. Барем упатството да го прочитаат како се користат контрацептивни апчиња. Не е срамота да им се смееме на незнаењето. Баба ми викаше, на пијан и на глуп човек, смеј му се. Они се глупи чим шират нозе, а не знаат за последиците. Исто ко да одиш на сончање, а да не ставиш заштита - крема за сончање и да чекаш да видиш дали ќе изгориш. Повели навредувај, очекувам.
Влијае вежбањето. И јас имам нередовна менструација. Почнав да вежбам аеробик и ми каснеше скоро месец дена, тогаш прочитав дека влијае намалувањето и зголемувањето на тежината. А и климата деновиве гледате дека не е во ред. Храната и ред др раб. За побрзо да ви дојде треба да внесувате поголема доза на витамин ц, ако не природно со суплименти. Го имам пробано овој начин и се докажал вистинит.
Значи дечкото не сврши во мене, а некој од тие 5 пати воопшто не сврши, а да и сме имале прво без па по некоја минута со кондом и сврши во кондомо + не додека му беше влезен, го извади од мене па сврши
Абе луѓе nikoj човек на планетава не заслужува да биде навредуван со грди зборови ако неможете со убаво да им објасните нема шотреба од вреѓање ама вие очигледно се околу вас напаѓоате и вреѓате.Поздрав
Свесно се впуштаат во односи без заштита и после тоа се клукаат со апчиња Норлево или вршат абортус. Божем тоа е играчка. Можно е да се случи бременост и со користење на заштита, ама процентот е мал. Тоа е друга работа. Ама односите без заштита даваат големи шанси за забременување, како и за сексуално преносливи болести. Едно апче Норлево е околу 600 и нешто денари. За тие пари може да се купат 6 кутивчиња со кондоми. Која варијанта е подобра? Таа со кондомите. Прво информирајте се за последиците од односите без заштита, па после тоа одлучете дали да имате такви односи или не.
Здраво женски.Незнам дали на право место го поставувам прашањето, но ме интересира нешто во врска со плодните денови. Последната менструација ми беше овој месец на 8-ми јуни, и времетраењето на месечниот циклус овој месец ми беше 25 дена, за разлика од другите месеци во кои месечниот циклус ми беше на 28 дена. Плодните денови, јас како што знам се пресметуваат 14 дена после менструацијата, ве молам да ме поправите доколку грешам. Бидејки имам симптоми некои на добивање, како потечени гради и стомак, се прашував баш сега да не ми се плодните денови? Ве молам за одговор =)
плодните денови се на средина од циклусот, ако ти траел 28 дена тогаш на 14ти ден е овулацијата, ако ти 26 тогаш на 13тиот, али плодни денови се и неколкуте пред и по овулација. Ако имаш андроид телефон најдобро ти е да си инсталираш апликација Period time или нешто слично и ке ти кажува кои денови ти се плодни/неплодни врз основа на последната менструација.
Menstruacijata mi kasni dve nedeli..imav odnos bez kondom ama svrsuvanjeto bese nadvor...odnosot bese pred 3 nedeli odprilika...napraviv 3 testa od koj posledniot denes utrovo..site gi napraviv nautro i bea negativni..od vreme na vreme imam bolki vo stomak kako za pred dobivanje ama nikako da dojde...utre ke odam na pregled ama me interesira dali ima sansi da sum bremena pri napraveni tri testa...imav nastinka primav lekarstva,malce sum uplasena i znam deka to mozi da e prichinata ama dve nedeli se mnogu...mislenje?