Јас мислам дека не си бремена. Можно е ако паничиш па заради тоа да е или пак од лекарствата. Сепак утре ќе ти кажат сигурно
КАснењето може да е и од стресот што го имаш во периодот со полагањата...Не мора да значи дека си трудна...
Ова со бременосвгфа е неисцрплива тема некако мене почнува да ми мириса дека веќе наликува на фалба по партија сеџс одтоа дека нешто демек се плашат да не забремниле. Ќе да е работава а бе луќе се е*ев па као да не биде така а бе ми касни д ане сум бремена. Аман брее
Devojki so decko mi povtorno imavme seks bez kondom poveke patii ama ne svrsi vo mene .. Imav belo pranje dosta vreme nekoi 8 dena i eve denes treba da mi dojde ama ... Seuste nema nisto.
И како ке останеш трудна ако не свршил во тебе? Девојчиња дај бе малце едуцирајте се бе да му се невиди,па имате интерент има 10000000 страни за односи дај доста тресете зелени по форуми,имате секс а не сте едуцирани срамота.
Е добро де, почекај неколку дена, ако уште ти касни направи тест. Мене секој месец ми касни, па еве не ја трескам главата, бидејќи најчесто касни од други причини.
Девојчиња, сите вие што не планирате бременост, не се впуштајте во незаштитени односи, најбезбедно ви е да си користите кондоми и за 100% сигурност - свршување надвор (и покрај тоа што имате кондом). Сепак, кондомот штити и од било какви полови болести. Не се доведувајте во ситуација да треба да пиете апчиња отпосле, многу се штетни. Уште пострашно е што апчињава се пијат како аналгини, некако децава си мислат ај немај гајле, сврши внатре, ќе се напијам апче. Чувајте си се малку себе си, тие страшно ви го реметат целиот организам. Нејќам да звучам како да карам некого, ама мора малку посовесни да бидете. Ако сте доволно возрасни за секс, значи доволно сте возрасни и да се заштитите правилно. Инаку, нема шанса да сте бремени ако не свршил во вас, а во ниеден случај па ако сте невини, мислам ова се некои основни работи што треба да ги знаете. Се извинувам за подолгиов пост, ама не можев да се воздржам
Колку совети сме им дале сите тука, џабе е. Ќе си продолжат пос свое, и пак ќе трескаат глави за глупости. До толку да беа незаинтересирани и несовесни бреееј.
Не дека се несовесни него сакаат све да им е на тацна,све изџвакано,ги мрзи да земат 5 страни да прочитаат место да тресат глупости,а знаат да се е*аваат,е тоа е денешната младина.
Izvinete za fontot od tel sum Sakav da se informiram nesto. So decko mi imavme odnosi na 21vi i 22ri ovoj mesec bas na prv i vtor den od menstruacija i dvata pati svrsi vo mene. Sega veke ima pominato eve skoro deset dena a jas cuvstvuvam zamor i imam cudni bolki vo jajnicite i matkata. Dali mislite deka ima sansi da ostanam bremena na dobieno, ima li nekoja vakvo iskustvo?
Izvinete shto go postiram prashanjeto na nesoodvetno mesto, no me interesira dali znae nekoj dali e normalno vo tekot na mesecot da dobiesh dva pati...imav menstrualen ciklus na 8mi juni, i vchera odnosno ma 30ti juni povtorno. Nekoj sovet,mislenje???
@StefiNikola Jas kolku shto znam mislam deka e skoro nevozmozhno da ostanesh bremena za vreme na menstrualen ciklus bidejki nema zrela kletka spremna za oploduvanje. Machninite vo stomakot mozhebi ti se zatoa shto ti pochnuvaat plodni denovi,kako shto reche pominati se 10tina dena...
Другарка ми добиваше од септември до јануари на секои 22 дена, после и се нормализираше, не отиде на лекар иако инсистирав, истото и тебе ќе ти го кажам, закажи си на гинеколог, направи преглед, да си бидеш раат.
Pred 4 dena imav odnos so deckomi posle 5meseci, i se plasam da ne sum bremena, ne svrsi vo mene bash ama taa predsemena tecnost so ja kazuvaat da ne mozi od nea da se ostani bremena me boli stomakot vo dolniot del, kicmata i imam infekcija so nekoja zoltenikava zelena tecnost ve molam za pomos
прво 4 дена е рано за било каков симптом второ од предсемената течност да се забременуваше сите ке беа постојано бремени трето жолтеникаво-зелениот исцедок не е нешто вообичаено, ваљда имаш некоја инфекција или бактерија
Fala ti mnogu @kjukli ova prv pat mi se sluchuva, odma odam na ginekolog od kako kje mi zavrshi ciklusot...