имав незаштитен секс една недела пред да добијам. Обично имам редовен циклус, но овој пат ми доцни 2 дена.. прилично големи се шансите да сум бремена?
Епа вака.. имав секс со девојка ми (17год) за прв пат на 8ми Мај кога ни се скина кондомот а јас не свршив.. иако направи муабет со лекар кој и рече дека не постоеле такви апчиња и да чека да и дојде.. за секој случај таа зема пилула за итна контрацепција а не поминаа 24ч.. доби менструација ден,два покасно некаде на 24Мај.. потоа имавме уште еднаш или два пати секс со кондом без да свршам јас.. на 21 Јуни доби повторно менструација меѓутоа со силни болки дури неможела ни од кревет да стане и траше 3 дена, потоа и помина.. пред некој ден вели дека имала мачнини и дека и се повраќало меѓутоа неможела а и почнаа плодните денови ваљда поради тоа е.. има шанси за бременост и покрај двете менструации?
Трудна е гарант и покрај апче, менструации и триста чуда. Моја пријателка исто така беше и роди тројка.
Мене не ме плаши тоа дали е трудна девојка ти, зашто не е, туку ме замисли со ова што ти кога имаш секс не свршуваш. Ај девојката да не сврши или да одглуми оргазам ама зошто ти не свршуваш бре? Често ти се случува тоа? Ти треба за твојот проблем да прашаш а не за нејзе, она без сперма нема да забремени сигурно. И ти како мислиш дека се прават деца? Без сперма? Ако е она 17 години сигурно и ти си тука некаде со годините и срамота е да прашуваш вакви глупости од типот "не и свршив трудна ли е" А и приметувам стручњак си бил за плодни денови. Ние што сакаме да забремениме не можеме да ги темпираме ама ти одма ги приметуваш, знаеш колку траат и кои се ама не знаеш дали без сперма се прави дете Мачнини може да има и ако се прејала или изела нешто со поминат рок
Едноставно не свршувам поради единствената причина несакана бременост.. значи тоа е се. Инаку немам проблем со тоа Инаку ако добие менструација значи дека не е оплодена и нема причина за паника така? Можам слободно да дишам?
Еј полека земи воздух немој да ни запреташ овде сегаа. Убаво ти рече @Abeja без сперма како ќе остане бремена? Извини ама морам да те прашам, никогаш не си свршил, дури ни во кондом? Тоа веќе е загрижувачко, внимавај на простатата.
Не ти помодруваат јајцата од несвршување? Кој е филингот тука, секс без хепиенд, шо би рекле џабе ебеш И кондом и контрацептиви и пак на крај не свршувал не сакал бременост. Диши и уџи јој слободно, со хепи енд.
Најдобар начин за да избегнеш несакана бременост ти е да немате секс. Макар ти се чудам на паметот да имаш секс без да свршиш па што задоволство е? Па не за џабе некој паметен измислил кондоми, не само поради бременост туку и да се заштитите од несакани инфекции и полови болести
По моето долгогодишно искуство во областа на гинекологијата, за сите што прашале дали се бремени што им свршил на стомак, гради, лице, грб итн., да не навлегувам подолго. Мојот монитор кој служи за ехо го виде ова Наздравје нека ви е на сите, макар 16 години имале.
I jas bi otvorila nov profil za da pisuvam vakvi prasanja za da vi gi citam odgovorite i da se smeam. ..i se taka i taka dur nekoj prv ne se izmori. Kolku poveke smesni odgovori za pomos,tolku pogolema sansa za prelazna.
I jas sum primetila deka nekoj ( i ) se zeza(at) so ovie temive za sex. Novi profili namenski otvoreni da prasuvaat tuka za sex.
Епа „запнатите“ за одговори запнуваат со зае*ани одговори................... И не мислам баш дека секој овде на темава прашува за „запнување“, децава раз**ани си имаат мака.
Никој не рече дека СИТЕ се зезаат тука со прашања, туку НЕКОИ ....и се гледа апла дека се наменски отворени нови профили со цел да си гледаат сеир додека фемкиве пробуваат да им помогнат со одговори.
После ќе се чудите сите зошто на „обично и наивно“ поставено прашање постарите и поупатени членови ви одговараат без влакна на јазик. Епа ете затоа, затоа што тролови си прават претстави со прашањата што ги поставуваат и затоа што има многу НЕПИСМЕНИ кои поставуваат прашања од типот „Ми сврши на стомак, дали сум трудна?“ Темава веќе треба да се затвори (како што беше со првата СДК) и да се почне одново. Секое дупло поставено прашање, да се брише, за да не се затрупуваат веќе дадените одговори. И дајте научете нешто за размножувањето кај човекот и пренесувањето на болести пред да се впуштате во такви авантури! (Најдобронамерен совет)
@Lady Phoenix i nemora da se zatvori.Si ima i normalni prasanja za koi ima nekoj na koj navistina mu treba sovet.Namesto da se potresuvame na novootvorenite profilli za teranje seir,moze ednostavno da ne se odgovara na nivnite prasanja i gotovo.Ama ocigledno i ednata i drugata strana sise zadovoluvaat taka da neka si tee temata.Ednite neka terat seir,drugite neka si lecat kompleks ili kako i da e,cat pat ke niknat i nekoi vakvi treti i cetvrti,i temata si ja vrsi svojata namena.Si sobira lugenca za kakvo takvo druzenje. Ili pak uste poednostavno.Koj gi smeta za trolovi ili glupi tie sto prasuvaat,i stom nemaat doverba i nervi da sovetvaat,neka se vozdrzat.Oti vaka ponekogas se desava da se isturat na nekoj sto voopsto ne treba,a dosol navistina za sovet.
Имав незаштитени односи пред 2 недели ама не сврши во мене. Сега ме боли кај стомакот левата страна, и вчера ме болеше. Не ми се смејте ама во паника сум, се плашам. Има ли шанси да сум бремена?