Pull and pray метод не ви е ич сигурен. Болдираното ти го дава одговорот, нема шанси, освен ако не му се испуштило нешто пред да го извади.
Не ти се смееме де. Како може да си бремена ако не свршил во тебе!? Сперматозоидите немат криља, тоа може само кај Ред Бул.Те боли јајник, или од овулација некој поголем фолекул, или треба да добиеш. Без паника молам.......
mi kasni 2nedeli me bole na desnata strana neznam dali jajnikot ili slepo crevo decko mi nikogas ne svrsil vo mene napraviv 2testa i dvata negativni neznam sto e problemot ne sakam da sum bremena dali vi se ima sluceno mnogu sum pod stres ve molam pomagajte
Ми заврши менструацијата на почетоков на месецот(односно добив 27) ,И прееска гледам на долната облека секрет прозирен со малце крв во него..И на Гин тек вторник ќе одам..И сега испаничив и незнам што да правам..Дали ако направам тест ќе ми покаже со оглед на тоа што не ми касни менструацијата? ... :/
Мене ме плаши и што имам мали болки во стомакот,ама реално последниве три дена ми беа доста стресни и навечер не спијам како што треба се будам по 3-4 пати..Се исплашив дека треба и на одмор да идам а имам слушано дека крварење е симптом за бременост...
Ajde nekoja devojka ili dotka so takvo iskustvo neka napise kakvi se prvite znaci na bremenost?? Prva nedela, vtora nedela?? Pls
Дотка ќе одговоре, Ајаааааааааа тешко прашање, кај секого е различно и вообичаено симптомите се како во ПМС, единствено ако ти доцни, а си правела беља.
^Дотка на рецепција (не знам што е тоа ама се изнасмеав). Инаку @najs jас ги имав сите симптоми на бременост како по книга, болки во гради, во матка како пред добивање, потемни брадавици и вени на гради и лошење, а некој нема никакви симптоми, така што само тест ако задоцни неколку дена циклусот.
eve naprimer mi zavrsi pred tocno 2 nedeli i naredniot den trgnavme na odmor i imavme nekolku pati zastiten i nezastiten odnos no nikogas ne svrsi vo mene. Eve od vcera pocna da me boli stomakot kako pred da mi dojde i gradite me bolat. Ke mi ide pak na 2 nedeli ili??? mislam deka nemoze da ima nisto poso ne svrsi. U panika sum malce..pomos
I da se dopolnam, voopste ne bev vo plodnite denovi..mi zavrsi prethodniot den pa imavme..ima li kakvi sansi?!
Досадни сте веќе, милион исти прашања и одговори, аман имајте милост сигурно имате родители кои се жлни за информација од вас. Не си трудна ајт уживај во одморот.
Zdravo dragi prijateli.. Jas sum tuka nov clen i seuste ne znam ni kako dobro da se snaogjam.. Od sekogas sum ja posetuvala femina no nikogas ne sum bila clen.. ... Dobiv menstrucacija pred 5 dena za vreme na seks.. Naredniot den ne mi protece, pa imavme seks so deckoto i toj "svrsi" ubavo vo mene.. I go drzese vnatre podolgo vreme... Pominaa 4 dena, a jas sesute ne sum dobila.. Dali e mozno da sum bremena.. Ne znam dali od samata pomisla ili pak navistina.. no mene me bolat gradite i mi se losi..... Ve molam za vase mislenje.. Pozzz
Доби одговор од жена на 47 години и после е*авање нема кајање. Најодговорно тврдам дека нема место за паника, освен ако нема нешто задкулисно. Фала пријатно.
. Self clear тестот, пишува на него дека покажува 5 дена по можно зачнување, т.е. 8 дена по ризичен однос. Не те осудувам, ама пак и овој месец се плашиш од бременост??