Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.272
    Допаѓања:
    36.898
    Не знам зошто воопшто имате секс без кондом, ако не сакате да останете бремени? Чувството е поубаво, ама што после тоа? Дали знаете колку се штетни апчињата? Се чудам како е можно да ви се даваат пари за Норлево апчиња, а не ви се даваат пари за кондоми? Уште повеќе ме иритира фактот што има девојчиња кои што одма помислуваат на абортус доколку останат бремени. Абортусот не е играчка. Сега сме 21-ви век и срамота е да не се информирате за сексот без заштита.

На victoria, butterfly.mk, SnowQueen17 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.385
    Допаѓања:
    76.509
    Devojkive koi sekoj mesec prasuvaat dali e mozno da se bremeni (a kao bozem ne sakaat bebe sega), mislam deka povekje se nadevaat za bremenost :D zasto bi se tresele sekoj mesec? Smesno mi e malku sekoj mesec edna ista prasuva lele dali ima sansi??? Bla bla bla :D

На butterfly.mk, SnowQueen17, SimonaTino и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    На сестра ми и касни менструацијата 4-5 дена. Обично секогаш добива на време или ден два унапред. Дали ако сега направи тест ќе и покаже точно? Или треба да чека? Фала ви однапред
    Стискај те палци, ќе станам теткаааа:inlove::inlove::l:

На MilaP и emse им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.385
    Допаѓања:
    76.509
    Dovolno se 5 dena docnenje, neka napravi test i toa moze vo bilo koj period od denot so Sure Check :) Mene so 6 dena docenje mi pokaza 2 crtki, ajde srekjno pa da stanes naskoro tetka :D

На Oleeenka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. NinaK123

NinaK123 Нов член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки.Сакам да прашам.Имав секс после 1 ипол година,без заштита како и стално.Дечко ми сврши надвор,ама секундарно беше,само што го извади протече спермата.Првиот ден од претходната менструација ми беше 8-9 јуни.А секс имавме на 21 или 22.Мене ми доцни 5-6 дена,а подуен ми е стомакот и навечер имам гасови.Отечени ми се градите ама не ме болат.Имам бело прање,претходно мирисаше ко на урина,сега дава мирис ко на менструација.Не знам дали сум бремена,но дали е нормално после долг период немање на секс да ми доцни и колку време ?

6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.015
    Допаѓања:
    135.589
    Штом ти доцни 5-6 направи си тест, ма да не би требало да е позитивен. Иначе може да ти доцни од повеке причини не само ради бременост.

7. starski

starski Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки. И јас имам сличен проблем. Пред месец дена имав секс со дечко ми, без кондом. Тој сврши надвор и мислам дека нема место за паника. Требаше да добијам на 24 јуни ама сеуште ми касни :worried: Еден тест направив недела дена пред да добијам и излезе негативен. Откако ми каснеше недела дена, на 1ви јуни направив уште еден кој исто така беше негативен. Знам дека најдобро е да отидам на гинеколог ама потајно се надевам дека ќе добијам. Периодов ми беше многу стресен, голема е веројатноста поради тоа да ми касни, плус имам симптоми на добивање ама ништо уште. Дајте ми некој совет?! Филинг конфјуз :worried:

8. sanjaspasova

sanjaspasova Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    devojki veke 1 godina sum seksualno aktivina i sekogas sum imala zastiten seks i plus svrsuva nastrana no ovoj pat mi docni veke 4 dena nemam nikakvi simptomi na dobivanje znam deka nema prostor za panicenje za bremenost no ete stoznam zagrizena sum

9. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Па ако и овој пат како и секогаш си имала заштитен секс + свршил на страна, место за грижи НЕМА. Ќе добиеш.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.385
    Допаѓања:
    76.509
    Pod zaztiten valjda mislis koristite kondomi... Ako e taka em kondom, em nastrana se trga, nema prostor za panika :)

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.385
    Допаѓања:
    76.509
    Pa pokraj dva negativni testovi, baska edniot napraven so edna nedela docnenje mislam nema sansi da se raboti za bremenost, mora od nesto drugo da ti docni. Odi na ginekolog najubavo... :)

12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    48.968
    Сигурно се работи за нешто друго, стрес. Не е можно да си бремена, обично тестовите се точни.

13. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    Здраво..
    Имам едно прашање. Деновиве ме мачи и тоа многу.
    Пред недела дена имавме секс со девојка ми. Со кондом, а и не ни дојде до свршување. Го прекинавме.
    Но, откако го прекинавме, го извадив кондомот и го бутнав уште еднаш и толку. Пак повторувам, не свршив.
    Е сега треба да и дојде од 22-25, еден од тие денови. Но, ме мачи тоа што пред некој ден ми кажа дека ја печела вагината и имала болку во долниот дел од стомакот.
    Дали е возможно да забременила?!
    Ве молам за совет и мислење, итно ми е!!!!!!!

14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    @Tutan , ај те молам да биде јасно. Што треба за да се зачне едно бебе? Ваљда не си чудо на веков па со едно 'буткање' одма деца да правиш. Ни сперма, ни ништо, само еднаш го ставаш и одма близнаци :D
    Едукација, момче.... едуцирајте се пред да имате односи :)

15. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    Те разбирам се тоа, ги знам симптомите на бременост, знам што како во врска со сексот, но ме буни тоа што ми кажува дека има некој од симптомите за бременост, а воедно се слични со симптомите за ПМС!
    Затоа станува сета оваа забуна, ме фаќа паника малку.

16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Не треба да има забуна... ПМС симптоми се исти со симптоми на бременост, така да - уживајте, нема ништо!

На Tutan му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    А има врска тоа што треба да и дојде на 23 или 24... нема врска тоа што има уште една недела до тогаш?

18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    48.968
    Печење не е симптом за бременост. Барем не во вашиот случај. Испитајте се дечки и двајцата за некоја инфекција. Мака ќе си мачите инаку.

19. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    Аха, само како што пишав погоре, има ли врска тоа што треба да и дојде за 1 недела, толку рано се јавуваат симптомите за ПМС?

20. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    11.659
    Нормално е. Кај мене секогаш се јавуваат недела порано а и повеќе.