Вака, веќе неколку пати по ред со дечко ми имавме незаштитен секс (без кондом, околу еден месец го правиме тоа така) предходниот месец добив веднаш следниот ден, а овој месец вчера ми заврши и денес го направивме повторно тоа без заштита и траеше околу 3-4 до 5 минути, тој сврши надвор како и секогаш меѓутоа имам сепак некој страв дека можам да останам бремена, зашто знам дека можно е и од предсемената течност но досега се нема случено, можно ли е да настане несакана бременост? Не дај Боже... :/
Морав да го споделам од една груа на фб е.. Не знам дали да плачам или да се смеам Здраво јас сум 49 хомосексуалец нормално од Македонија од Скопје и до сега сум имал многу секс во мојот живот ама по последниов секс, се нешто повеќе од месец време ми се лоши,нервозен сум,главоболки,почнав да се губам во сообраќајот со колата,стомакот ме стега и како нешто да ми расте внатре а цицките многу ме болат и како да ми се зголемуваат од ден на ден и ноктите исто така..... можно ли е да е тоа..?? ве молам без предрасуди и невкусни коментари да ми кажете нешто околу бременоста и како да си дијагностицирам ако веќе ја имам.само озбилни одговори,мнoгу ќе ми значат.
дечко си го издрка во вц, ми плати да го гледам , имам болка во левиот дел од десното око, ми доцни 43 мин...дали сум бремена? ВЕ МОЛАМ ПОМАГАЈТЕ
Здраво, имав незаштитен однос за време на плодни денови, но дечкото свршуваше настрана. Сепак имавме по повеќе партии во една вечер. Требаше да ми дојде на 16 бидејки имам редовна менструација но ми доцни два дена а немам симптоми никакви. Можност за бременост?
Апелирам до администраторите темата да се затвори,кој се согласува со мене? Ова е главното прашање во повеќе варијанти. "Тој сврши настрана(стомак,грб,задник) дали сум бремена"? Како бе девојки ние ќе знаеме дали сперматозоидот и јајце клетката се запознале?
@Tutan Simptomite za pms se javuvaat 10-14 dena pred datata za dobivanje, zavisi koga bila ovulacijata...
Vaka vo panika sum,pred malku imavme odnos so dechkoto i pri odnosot kondomot se skinal no toj pred da svrshi se trgna nastrana duri koga se trgnav od nego vidovme deka kondomot e skinat na sebe ne osetiv sperma samo imashe malku vo kondomot,ispanichivme mnogu iskreno sakam da te prasham dali mislish deka e mozhno da sum bremena?mnogu mie teshko placham skoro eden saat
Меρон нема потρеба од плачκи, сега шо е тоа е! Пρесметај на нет κои ти се плодни денови и аκо ти бил денес ρизичен најмногу шо можеш да стоρиш е да земиш апче за ден потоа
Znaci ako se trgnal nastrana i svrsil nadvor ne e vozmozno bez razlika dali e skinat kondomot ili ne da si bremena,e ako ne ste sigurni i ako mislete deka moze da svrsil i vnatre a toa samo vie go znaete nie ne sme vidoviti imas sansa da si bremena bez razlika plodni ili neplodni dena ti bile.
Ako si sigurna deka ne svrsil vo tebe ili vo kondomot nemas potreba od panika prviot pat koga mi se sluci taka bev preplasena kojznae kakvi misli li ne mi projdoa niz glava ama ne se sekiraj mnogu bidejki moze poradi stres da imas docnenje na menstruacijata.. A ako slucajno ti docni napravi si test i nisto strasno i ti posakuvam sreka