Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Од пред семената течност. Иако шансите се речиси невозможни сепак постојат. Наведов и пример. За останатото се согласувам, тоа е резултат на не едуцираност.

2. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Значи може правев семинарска за ова и се карав на друга тема, зошто знам дека може! Има сперматозоиди во предсемената течност. Може да се најде и некој упорен да стигне таму кај што сака! Па ако си и во овулација + ... Јас знам 3 примери, што не е и баш малце.

3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Последен пат имав незаштитен однос, не сврши во мене, тоа беше пред една недела. Сега може ќе ми се смеете, ама почнува да ми се гади и лоши, немам апетит, едвај јадам, и имам вртоглавица. Леле готово се узбуџив, ме фати паника... Можно ли е толку брзо да се појават симптоми? Ако се појавуваат да трчам во аптека тест да купувам лелеее :worried:

4. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    91.799
    Мислам дека толку брзо не треба да ти се појауваат симптоми. да не треба да добиеш, па да ти се лоши или пак незнам од психата, па паника?

5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Рано е да добијам, таму кон крајот на месецот треба да добијам. А од психата не верувам да ми е, не се замарам околу ова за да ми е од психата, наеднаш ми се деси. И вчера ми се гадеше и имав главоболка :worried:

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.127
    Не мора да значи дека се симптоми на бременост, мене ми се гади и имам главоболка за време на плодни денови или пмс.

7. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Најрано јас како што знам, може да е после првиот месец од бременоста, значи нема шанси за една недела да ти се појават симптоми. Така да не се замарај, од нешто друго ти е ;)

8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Проблемот е што јас прв пат вака се чувствувам, затоа се испаничив сега. Наеднаш ми се слоши и ми се гади, јадење нејќам да видам ни глад не осеќам онака јадам колку да внесам нешто. Главоболки сум имала одсекогаш тоа ми е од очен притисок, ама гадење вака наеднаш, вртоглавици и нагон за повраќање не сум имала :worried:

9. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Оффи, и јас имам очен притисок и плус ако имаш малку повисок крвен притисок може до тоа да ти е .. или ако ти се блиски високиот и нискиот притисок. Ја знам грдата главоболка од очен притисок ... Сепак јас мислам дека не си бремена ... нема шанси ... Само психа те мава. :) Уживај и смири се. Ќе добиеш. :*

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Офи тоа што го чувствуваш се првичните симптоми на глупавиов грип :^)
    Не си бремена, рано е за да чувствуваш таки симптоми... Обрни внимание на витамините и земај колку можеш повеќе, болен грип е ова, верувај :doh:

11. nina16

nina16 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    мене дечкото ми сврши на п*****а а јас сум невина така само си игравме малце се спремавме за првиот пат и тој ми сврши, сега ми е страв да не останам трудна :(
    ве молам дајте некој совет :)

12. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Ништо страшно,луѓе прават in vitro за да останат бремени,а тоа,знаеш се вбризгува длааааабоку внатре.А ти ако си невина,од кај очекуваш дека ќе влезе некој сперматозоид.Иначе на сперматозоидите им требаат посебни услови за да опстанат.Не се секирај ич,убаво да си спикаш,а кога ќе ја изгубиш невиноста, исто ова да го правиш,пак нема да си трудна,се додека дечко ти не сврши внатре во тебе,па дури и тогаш веројатноста е мала,зашто треба да ти го погоди плодниот ден ;) ;) ;)

13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    ^^^ Геа секој ден може трудна да се остане не само во плоден ден. Ин витро се прави кога се има проблеми со плодноста. ;)

14. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Па тоа и сакав сликовито да и го кажамј,како може да остане трудна,ако спермата не е внатре во неа???

15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Не ти реков ништо за спермата ... само и кажав да не мисли дека само во плоден ден се забременува ... ;)
    А кај и свршил како и свршил она си знае. :) И дали влегла сперма она си знае.

На Gea му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Малечката опиша дека било врз неа,како и да е ај ја де не гњавам |( |( |(
    Знам дека е offtopic, ама ме уби тешка insomnia :worried: :worried: :worried:

17. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Луѓе ај можда сум трудна така да.... |(
    Имав односи пред 8 дена а баш тие дена тука требеше да добијам....
    Значи ми касни да речеме отприлика 7 дена.
    Тест направив вчера испадна негативен, али по една недела е малку раничко мада ако бев ќе покажеше ваљда... :|
    Ако памтите ви кажав дека не сврши во мене, туку имавме секс, сврши се изми и после по 2 сати пак имавме. Само што тој по првиот секс не се измоча, али мислам дека 2 сати се доволно време за да не постои опасност...
    Ах леле требеше да се напијам норлево. И да напоменам градите ме болат и ми се потечени уште пред 4 дена, а имам читано дека нема шанси симптоми да се осетат по само неколку дена од односот. :?:
    Бев и странство можда има врска промена на клима, и плус се зафркнав со контрацептивните апчиња напиј се заборај па ги прекинав на сред паковање што не се препорачува можда има и тоа врска.
    Умирачка уште ова ми фали, ах леле само да ми дојде има да частам по сите :D
    Што се направив и јас ваков паничар не знам....

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.928
    Многу читаш овде по форумов, затоа :lol:
    Шегата настрана, не верувам дека си трудна. Рано ти е за симптоми, веројатно ќе добиеш, само што си ја одложуваш менструацијата со тоа што се нервираш. А и ситуацијата со апчињата може тука да замешала прсти. Немој да паничиш, опушти се, за да се смириш направи пак тест, и верувам дека ќе биде негативен.

19. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    А бе ние сите тешиме тука, не веруваме дека сте трудни, ама... :$ :lol:
    Шала.
    Офи, ако не свршил во тебе, мислам нема причина за паника, гадењето може да биде симптом за грип, макар што мене и при плодни денови, и преголем сексуален нагон :$ ми се има случено да ми биде гадно и нервозно :worried: :puke: Ама, за сигурно, тестче ;) (и нели сакаше да бидеш невеста :D што се плашиш се зафркавам, да не ме сфатиш погрешно)
    Лакримоса, промената на климата влијае, и плус ете си направила тест, земи уште еден, ќе видиш. Само смирено девојки, ако се испаничите уште полошо ќе ви биде :)

20. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Симптоми се појавуваат отприлика 1 месец после зачнување, не паничете одма ;)
    :!: Сакам да кажам и дека може да имате циклус првиот месец после зачнувањето, ама секако тоа може да трае најдолго до 3-4 дена и со мнооооооооогупослаб интензитет од обичниот циклус.