Девојче самата викаш уште немаш ни 18 години, па зошто не користиш кондом? Или на господинот му смета, или му е поубаво без кондом? Јас не рабирам како можете вака да правите кога само што се почнале со односи, и сте малолетни. Заради некое детиште што се занесува дека не било исто или не се осеќало со кондом да си чукам глава после дали сум трудна или не. Море или стај си капа или заврши си работа сам.
Здраво, Имавме незаштитен секс со дечко ми. Прекинавме наеднаш бидејќи тој не можел повеќе. Ми рече дека воопшто не свршил. Јас се исплашив да не свршил во мене но бил сигурен 1000000000%. Дали е можно тоа, навистина да не свршил и која може да е причината за такво нешто? Дали мислите дека превентивно треба да земам норлево? Инаку самошто ми завршуваше циклусот.
Ако не свршил- не свршил, незнам што е чудно тука, зарем мора да има причина? Ти ваљда треба да му веруваш. Апчиња не се пијат за вакви глупости, ако не му веруваш доволно купи му кондоми.
Кога се работи за рана бременост јаки болки во долниот дел на стомакот индицираат на итна ситуацијаа. „Крварењето“ за време на бременост не е ни налик менструација туку се работи за КАПКИ, се што е повеќе од тоа ако постои евентуална бременост исто така е итна ситуација. Значи да сумираме, не може да добиваш нормално ако си бремена, јајниците не болат силно кога си бремена - освен ако нема некоја патолошка причина. Грбот не боли на почеток на бременост, боли при крај на втора и во трета третина. Мислам дека многу овде делат мислење што го прочитале на слични форуми кои не се адекватни за давање на медицински совети. И затоа се крева паника од типот - добив, ама дали е можно да сум сепак трудна. Не, не е ако се работи за нормално крварење. И повторно ќе нагласам, менструацијата е нормално да е променлива, некогаш пообилна некогаш со помал волумен, меѓутоа она што се спомнува како „добивање кога си трудна“ се неколку капки на гаќичките, не е истекување.
Здраво, јас сум нова на форумот..сакам да прашам..на 20ти јули имав прв сексуалрн однос без кондом бев многу испаничена како за прв пат и траеше нецели 30сек само осетив дека се скина и одма го турнав дечкото пошто мн.ме болеше и имаше мн.крв..и др.ден пак пробавме ама ме болеше уште не ни влезе како шо треба ништо за свршвање да не прајме муабет не се случи такво нешто, но сега е веќе 2 август немам добиено на 29-30 требаше да имам ама бев цело време под стрес само на тоа мислев читав дека и од прв секс и од предсемена течност може да се остани бремена и цело време на тоа мислам и сум оптеретена менструација обично добивам на 30-31 ден се има сличувано и да ми касни подолго време..а сега 3дена ми касни незнам што да правам вие што мислите има можност да сум бремена?позз фала однапред на искрените одговори
Ako ne svrsil vo tebe nema za so da se nerviras , pod strs si I zato ti kasni, pak ako ti e strav napraj si test posle 14 dena od odnost ali velis ne ni svrsil vnatre
Јас мислам дека си добила зошто не си останала бремена, а за примулот нор секој гинеколог ќе каже да не се ослонуваш на нив како контрацепција, нивната намена не е таа. Дури и во упатството пишува дека може да дојде до бременост, а и има такви случаи.
Da ... znam taka e , vazno dobiv a svrsuvanjeto bese uhh salam obilno I plus plodni denovi, sega znam se pobudaliv hahaa ali mi olesna iskreno ... inace auuu na treto keodev ..pozzz
Фала ти на твоето мислење, ми олесна малку, ама сепак ако не ми дојди за 2-3дена ќе направам испитување...позз
Фала ти на твоето мислење, ми олесна малку, ама сепак ако не ми дојди за 2-3дена ќе направам испитување...позз
Alooooooo mladino!!!! Da se zabremeni od predsemena tecnost e 1:10000- ako ne i povece. I dosta isti prasanja so taa predsemena tecnost. I stvarno ne razbiram ne svrsile vo vas a vie ocekuvate da ste bremeni. Dosta e veke! Treba samo 2-3 lista nanazad da prolistate i se ce vi bide jasno.
За жал се помлади и помлади се впуштаат во сексот без ништо да прочитаат, како да ке им избега тоа. А после ке си чукаат глава од зид.
најтрагичното е што баш тие побрзо остануваат трудни одколку некои што се мачат со години да имаат бебенце и плус размислуваат за абортус...такво време дојде
Бона така е ние со маж ми веќе година и нешто се обидуваме и уште ништо , а бевме на испитување се е во ред ама нешто неќе, а на други несакајќи им успева а па младиве се плашат и ако не свршил во нив да останат бренени
Тие уште незнаат ни плодни денови ни како всушност се забременува ни им паѓа памет дека има инфекции и болести ни ништо, а битно влегуваат во тие води, убаво им е и утре ке се трескаат, мислат се што лета се јаде, бар денес има толку по интернет се во врска со сексот. Но ги мрзи да читаат тие мислат тоа е чин и толку нема негативни последици нема ништо. Единствено знаат дека можат бремени да останат плус и притоа ако партнерот не свршил во нив гледаат филмови слушат низ град но не се свесни дека можат да добијат нешто и притоа потоа се срамат да кажат на родителите и да одат по гиниколози. Штом си фатен во орото треба и да го играш, штом се чуствуваш голема за да имаш секс треба и да се едуцираш и да не ти е срам да појдеш на гиниколог или со мајкати да позборуваш. А и оние норлево што сте ги чуле тоа не се обични апчиња за главоболка туку тоа се хормони, и се земаат ретко па ич . Не си играјте со хормоните девојки.
Девојки малце итна ми е ситуацијва ми треба мислење и совет...Значи со партнерот велерва имавме секс секако со кондом само што ни случи следново: откако сврши во мене (во кучешка поза да напоменам) го извади ама не примети дека кондомот одтанал во мене па во истата секунда го извади и кондомот само што многу малце од течноста излезе и ми капна на ногата. Откакл го извади се проверив доле бев сува т.е немаше ништо за да постои сомнеж дека нешто се излеало внатре...и да напоменам исто така дека ми е 4ти ден како имам добиено т.е последен де ама сепак сабајле имав неколку капки крв само... е сега вие што мислите има ли шанси да се излеало нешто внатре ? И со оглед на тоа дека ми е 4ти ден последен ? И дали да земам пилули за ден потоа ?