Значи самата кажуваш дека само на ногата ти капнало.Како можиме ние да знаеме дали ти капнало внатре?Мене лично ми се нема ова случено па да знам дали постои сомнеж да ти се излеало нешто внатре...друг пат повнимателно штом не сакате бременост.Мое е дека нема место за паника
А тоа што сум била сеуште во циклусот да речеме пошто последен ден ми беше, е фактор? За да не се случи бременост? Пошто мислам дека сеуште нема оформена јајце клетка...
Ти на тоа уво не седи дека немало имало јајце клетка итн. Беремена можеш да останеш секогаш, ако сакало да бидне ќе бидне ако не не. ако ти влегла сперма превентирај, ако не , не се клукај со хормони.
Имање однос за време на крварење не е некој ефикасен начин за избегнување на бременост. Јајце клетката може да живее 24 часа. Плус тоа, ако циклусот ти е нередовен, некогаш порано, некогаш подоцна, можно е овулација да ти се случи кратко по менструација, или на нејзините последни денови. Исто така, можно е таа крв да е она слабо крварење (ovulation spotting) што кај некои жени е еден од индикаторите за овулација и обично се појавува меѓу два циклуса. Може да се многу нешта. Но, фактот што поголемиот дел од спермата останал во кондомот како што разбрав, прави шансите да си бремена да се премногу мали. Можам вака да ти кажам само работи јас што знам. И совет за во иднина, не се потпирај премногу на прогнозиве наши. За сите ова, користете ја темава за информации плус околу плодноста, циклусот и забременувањето и тие нека ви помогнат да си ја составите сложувалката во комбинација со вашето искуство.
sakav da se umesam i jas. vcera so decko mi imavme intimen moment, toj mi go stavi 2 pati a potoa jas se spustiv nadole i go probav i mislam deka bese taa pred spermalna tecnost. dali e mozno da bidam bremena
А ако и се вгнезди ембрионот во дванаестопалачно црево се води како вонжелудочна бременост и е високоризична и мора да дојде до прекин на бременоста со голема веројатност да неможе никогаш веќе да забремени во желудник.
Zdravo decki. So decko mi imavmre nezastiten sex megutoa pred da svrsi, go izvadi nadvor. Zatoa sto sme vo stranstvo za letovo pred dva meseci dobiv dve nedeli porano, posledniov mesec dva tri dena porano, a sega mi kasni veke tri dena. Nemam nikakvi simptomi...napraviv test popladnevo bese negativen... Dali moze od promrna na klima sega da mi kasni iako predyhodnite dva mi stigase porano? I decko mi nekolku pati go prasav, tvrdi deka pred da svrsi se trgnal na strana.. Mislenje? Fala vi odnapred
Ke napravam uste eden test utre od sabajle so prvata mokraa za sekoj slucaj.. Ne znam kolku se tocni ntestovive za bremenost nitu pa koga treba da se napravat po kolku dena docnenje na menstruacijata...ama da se nadevame deka e od promena na klima. Poso mn kratok bese odnosot ja taman pocnav toj se trgna i zavrsi. I zatoa sto prethodnite dva meseca dobivav porano ocekuvav i sega isto, ne pokasno hh
Го напишав мислењево и во друга тема, но мислам дека тука е посоодветно. Ми треба совет, никогаш до сега ни се немаше случено да пукне кондомот, но ете денес се случи, а тој имал свршено во кондомот... Веднаш после отидовме да купиме Норлево, го испив, но дека прв пат ми се случува да пијам норлево, страв ми е многу. Последна менструација имав на 26 јуни (и обично ми е нередовна) па чекав да дојде отприлика на 26 јули но ја немаше. Не испаничив бидејќи цел јули патував во други држави на балканов, морав поради работата, и сметав дека поради тоа ми доцни. Имав и претходно односи со дечкото, обично со кондом, а доколку немавме кондом, ни приближно не одеше до крај, значи не свршуваше во мене. Денес ни се случи ова со кинењево на кондомот, но кај се нервирам дека апчево можеби нема да делува, па уште ме јаде помислата, што ако и претходно сум била бремена бидејќи не дојде до 26ти... Сакав да слушнам мислење од вас, какво искуство сте имале тие што веќе сте пиеле норлево, имавте некои несакани дејства? Читав претходно дека се појавувало крварење по 3-4 дена, точно е тоа? И колку време би требало да чекам сега за да направам тест, за претходното каснење на менструацијата не е рано за тест, но сега после апчево кога најрано можам да проверам со тест за бременост? Се извинувам за долгиов текст, фала однапред
@marrija123 за ова денес штом си се напила веднаш норлево ќе делува, а и може не си во плодни денови ако требало да добиеш. А доцнењето може да е од друго како што кажуваш, а во случај да си била бремена, норлево нема ефект ни последици по плодот. Ако ти е мисла направи сега тест, па за од овој однос најрано по 2 недели, ако не добиеш до тогаш.
А да си појдеш на гиниколог најубаво, да те прегледаат можеби имаш некоја инфекција па ти касни, плус ке си ги тргнеш сомнежите од глава.
Ви благодарам многу, ќе почекам до понеделник, ако не се смени ништо, одам на гинеколог. Во меѓувреме ќе направам тест, се надевам се ќе биде во ред
Девојки ми касни 10 дена а иам симптоми подуени гради и ме наболува половината, со дечко ми секогаш користиме кондом и он ми рече неам никаква глупост направено секогаш го вадам на време. Ако го допре кондомот од надворешна страна после свршување и да ме допре со тие присти во вагината може ли да има некаков ефект од спермата, да се остане бремена?? Гледам по календарот ако ми каснело порано ми каснело по 7-8 дена а ова 10 еве утре 11 многу е...