1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Мене ми дојде денес. :whew:
    Како сум вриштела од радост во веце :D
    Инаку, јас не би можела да приметам да ми дојде и да сум бремена, и онака ми трае по 2-3 дена. :)
    Тууу не ми се десило вака да испаничам, конечно ми се врати апетитот. :lol:

На femina11, blond, budala.sum-pa.sto и 2 други им се допаѓа ова.
  2. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Јас дознав дека сум бремена после шест недели, значи сум била трудна а не знаев, затоа што имав мензис и тоа нормален 5-6 дена.После неколку дена пак прокрварив и мислев дека ми е од стрес зашто полагав испит.Но отидов на гинеколог и ми кажа дека сум бремена.Значи немав симптоми на бременост, без повраќање,набрекнати гради,зголемен апетит итн.,само разликата е тоа што ние се обидувавме 4 месеци да имаме бебе и затоа што добив, условно речено, мислев дека не сум останала трудна.Јас сум имала хематом и затоа сум крварела, не било мензис и потоа лежев патолошка 3 месеци за да го зачувам плодот.Се надевам разбравте нешто .А за тебе девојче (будала.сум -па.што) мислам дека колку и да си сексуално едуцирана со твоите 20год. не си компетентна да даваш вакви совети,освен ако немаш доживеано бременост.Поздрав

3. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Не давам совети, само го кажав тоа што го имам учено на факултет! На никој овде не му дадов совет да прави ова или она, само пробувам на некого да му помогнам со тоа што го знам. И не сум била бремена никогаш!
    До лакримоса мензисот треба да ти биде пееееееееемногу слаб ептен капка по капка и тоа не вистинскиот циклус. Сепак мислам дека не си бремена, не ти биле ни плодни денови, колку што прочитав во една друга тема ;)

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Изгледа дека не прочита убаво што напишав, јас имав нормален мензис, не премногу слаб а сепак бев бремена.Немој да се лутиш и да се навредиш воопшто не ми е тоа немерата, само го кажувам моето искуство, не сакам никого да исплашам туку напротив и јас сакам да помогнам. Телото на секој поединец е различно па затоа и искуствата се различни.

5. budala.sum-pa.sto

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Да прочитав, ама ни твоето не било мензис, туку хематом, ако не се лажам. Си лежела во болница за тоа, значи не била баш вообичаена ситуација што се јавува кај секој. А крварењето од 2-3 дена може да се јави кај секого, а може да биде и само 1 ден, или само еднаш да искрвари. Изгледа не сме се разбрале :)

6. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Види не можеш да знаеш што е, дали хематом или мензис се додека има крварење, јас мислав и тогаш мислев дека е мензис, а замисли ми рекоа дека може да било и близнак.Затоа ви го кажувам моето искуство, и дома лежев под грижа на моите, не беше толку страшно само досадно.
    Нама потреба повеќе да ја гушам темава.

7. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    леле дечки можно ли е да сум бремена , пред 2 дена напраив тест ипадна негативен а уште ми касни не ми се поврака немам такви симптоми само што градите ме болат и стомакот ко да пред да добијам
    премногу сум очајнаа незнам што да праам :(

8. budala.sum-pa.sto

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Може да ти касни од време, стрес.... милиони други работи, валјда треба да добиеш чим те болат градите, не паничи одма.
    Лолита пишав дека ти било хематом, зошто сама така напиша, не го претпоставив тоа јас ;)

9. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    сите ми викаат ја сум решена утре да идам на лекар и незнам што да праам

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.298

Ќе добиеш, затоа те болат градите и стомакот. Рано е за симптоми на бременост.

11. Tannaa13

Tannaa13 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    36
    kolkavi se sansite da ostanam bremena sinoka go imas prviot sex so kondom a partnerot svrsi koga go vadese od mene malce a potoa si svrsi celosno vo kondomot me molam za odgovor zs mi e premn strav
    PS kondomot go proveriv ne bese skinat

[mod-kirilica:2pcgic0s][/mod-kirilica:2pcgic0s]

12. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    100% не си бремена :!:

13. anabela90

anabela90 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    aaa какви се тие норлеви таблрти,дали гинеколог ги препишува?
    како се пијат? постојат ли ризици?

14. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83

више 7 ден како ми касни незнам што да правам ке полудам

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.063
    Допаѓања:
    66.800
    А да одиш на гинеколог да видиш што е работата? Каснењето не секогаш е показател на бременост. Може и друго нешто да не е во ред. Не да те плашам, ама ете од искуство.

16. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Не си бремена 1000%.
    Јас кога имам односи со кондом секогаш свршува во мене, па до сега не сум останала бремена.

17. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    По правило се толерира каснење до 10 ден кое може да биде предизвикано од било што,најчесто стрес,диета и слично.Не паничи,не си бремена.

18. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Мислам дека нема место за паника. Мене ми има каснено и по 1 месец, а секогаш ми е редовна на 28 дена ми доаѓа. Многу фактори можат да влијаат да ти се одложи менструацијата(промена на клима, стрес и сл), не мора секогаш да е бременост. Како и да е,ако толку те фаќа паника најдобро појди си на гинеколог :)

19. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    само што се вратив од гинеколог и тмн да ми напраат пап тест добив :D

фала на охрабрувањето :*

20. LanA..ana

LanA..ana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    35
    ве молам кажете дали е можно да сум бремена.........на 11 имавме односи со дечкото користевме заштита(само на почеток некое време без заштита па после стави кондом али не сврши во мене) и денес ми дојде неколку капки како менз и ми прекина( а плус да кажам дека ми порани требаше на 23)
    ве молам за мислење..........