Не знаев кого конкретно да прашам.. не знаев што да пишам на интернет од паника само на Фемина ми текна не знаев што друго да правам... ме интересира само дали има шанси да забременам од овие 2 работи... имам 16 год и не ми се брза.. на некој начин бев присилена и немам што др да правам освен вас да ве прашам затоа што немам никој.... не помислувам да правам ништо повторно го прекинав секој контакт со сите машки дури и другари немам ... Ве молам да ми одговорите убаво затоа што воопшто не сум информирана за разлика од вас
Девојки станав полнолетна и уште ме мачат сексуални проблемиииии.... Имав незаштитен, сврши надвор од мене но ми ги ставаше прстите потоа ... мислам дека нема шанси да сум бремена но ме интересира колку време се способни сперматозоидите за да оплодат ? Имавме однос после пола саат откако се самозадоволувал .... ме мачи таа мисла
Ете јас ќе ти одговорам, не не си бремена.Не се паничи. Нема да те карам сега зошто незнајш и слично само на кратко ќе ти појаснам. Со течноста што излегува пред спермата, односно предсемената течност која се лачи кај машките кога се возбудени, мн ретко од неа може да се забремени и тоа да имате односи и тој да е длабоко во тебе. Второ, јас ти гарантирам дека не може и при односи затоа што е премммннооогу ретко, значи јас со дечкото не користиме заштита, двајцата се проверуваме, правиме тестови за да сме сигурни,( настрана тоа што имаме сериозна врска и заедно живееме). Она што сакам да ти го објаснам е дека шансата да бидеш трудна е кога тој за време на секс ќе сврши во тебе а немате заштита, или имате заштита но се скини или пукни кондомот, а тој веќе свршил и е сеуште во тебе. Се надевам ти помогнав
Ми помогна и тоа премногу. За предсемената течност не се плашев толку. Но кога се сетив дека откако целосно сврши настрана се избриша со рака, иповторно ги стави прстите во мене извалкани со сперма ме фати огромна паника, затоа што во некоја тема прочитав дека и невина девојка може да забремени и дека спермата може да оремине преку хименот и да се оплоди јајце - клетката....
Tи нема никоја до сеа одговорено? Како тоа ти ги ставал прстите? ОД истата рака на која имал сперма? Или?
Gi miel racete ama neznam dali e so istata raka... strav mi e i da ne imalo spermatozoidi vo kanalceto ... dali ima moznost da sum bremena ?
@summersunset прочитај малце, истите прашања се многу пати одговорени еве и на истата страна за тоа е коментирано. Не си бремена ако не свршил во тебе. Стварно се чудам како ја наоѓате темата, а не знаете барем 5-6 страни наназад да прочитате ако не повеќе.
Nema shansi da zabremenish ako si nevina,ako himenot ne ti e skinat kako predsemenata tecnost ili spermata ke vlezat vo tebe?Uzivaj
Луѓе како не може да забремени кога со прст и ставил сперма? Исто ти се фаќа.. штом има сперма во неа може да забремени
Ма како може да биде трудна кога дечкото ги измил рацете?? Мислам, дај малку уфрлете логика или слабо тоа, битно да се крева галама.
Но тука се работи за ставање СПЕРМА. Извини што се мешам но ако и ставил сперма зошто не може да забремени?
Да, да и ставил сперма со рака и таа со брзината на светлината преку хименот влетала и ја оплодила јајце клетката. А може и трудна да е па кај и да е ќе се породи.
А мене не ми е јасно зошто воопшто вие деца се ставате во вакви ситуации притоа невини и воопшто не-едуцирани. Никако неможам да ве сватам, ем невини ем дали сте бремени, а притоа спомнувате прсти и сперми. Размислете малку ако воопшто можете и ставете си го малку прстот на чело.
Јас признавам дека сум не едуцирана. . Цел ден гуглав а и на Фемина форумот најдов дека и невина девојка може да забремени. ... те молам објасни зошто таа нр може да забремени ако тој и ставил сперма... навистина не разбирам
Добро ај бремена е и направил инсиминација со прст. Така се става сперма ви се чини и ај гуглај си ние што сме поминале не знаеме ништо, чичко гугл се знае па дури и дева Марија невина останала бремена. Можеби таа ќе е новата Марија.