Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. honey.heart

honey.heart Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    62
    Дали тоа значи дека не сум бремена?

2. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Tacno taka :)

На honey.heart му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kLem23

kLem23 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    277
    Тоа ти е последица на апчето .

4. Stiletto

Stiletto Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Девојки, минатата недела за првпат имав односи со дечко ми, користевме заштита и плус не сврши во мене, а после тоа го провери кондомот дали е пукнат ама не беше..После тоа имавме уште еднаш односи и требаше да добијам во четвртокот ама еве веќе 4 ден ми доцни и ме фаќа паника. Од што може да е вака?

5. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    Причини за доцнење има многу. Може да е затоа што ти е прв пат и ти се навикнува организмот. Или пак поради промена на клима, ако си патувала овој период, стрес и сл. Ќе ти дојде, сигурно. Ако многу ти доцни провери си на гинеколог, можеби е поради нешто друго.

6. k10m

k10m Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Sovet... ve molam
    Predhodniot mesec dobiv na 1vi a sega mi docni.... milion posto sum sigurna deka decko mi nema svrseno vo mene no me fati panika :(
    Pravev test sure check okolu 26-27 avgust bese negativen no seuste ne sum dobila.
    Postojano na toa mislam duri ne mozam da spijam utre ke go povtoram testot...
    Mozno li e da e netocen testot bidejki koga go pravev seuste ne mi docnese ....

7. kLem23

kLem23 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    277
    Кога го напри тестот колку дена беа поминати од односот?Ако се 10 неверувам дека резултатот е лажен...Бидејки 99% тестовите се точни. :)
    Најдобро е да го повториш тестот,ако пак излезе негативен значи не си бремена. :)

8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    не е само бременоста причина за изостанок на циклусот,може да ти доцни и ради цисти, стрес, промена на клима, примање на антибиотици, проблеми со тироидна жлезда итн...

9. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    Znachi koi prashanja se prashuvaat toa e nevidenooo!!! Ne znam dali ja bev tolku "zbuneta" koga bev pomlada i koga pochnav so seksualni odnosi. So da kazheme nie povozdrasnite so se E*eme sekoj den i sho ni svrshuvaat vo nas i pak ne sme bremeni a sakame..... razmilsete pred da prashate ako ne ste spremni ne se dopushtajte da imate odnosi pa posle glava da te boli i da nemozhes da spies...
    Inaku daa ushte probuvame neznam kako mi se policisticnite jajnici sega. Gospod napomos neka e!!

На butterfly*, Bebulleee, iki26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Sinata Peperutka

Sinata Peperutka Нов член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    vaka znaci, bevme na odmor so decko mi jas imav dobieno togas ama mi zavrsi i imavme odnosi i so kondomi i bez, megjutoa ne svrsi vo mene, imavme odnosi bez kondomi ama mnogu kratki i vednas go vadese i ne svrsi nitu ednas vo mene bese mnogu kratko toa i nedovolno za svrsuvanje, potoa sekoj nareden bese so kondom. minatiot mesec dobiv na 26, a sega use nemam dobieno dali e mozno da sum bremena? ve molam pomognete mi

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @Sinata Peperutka Значи ве читам со денови и се смеам. Абе како можи да си бремена а да не ти сврши во тебе? Ќе ти се смеј некој, ние со години се обидуваме неможиме да останиме шо мислиш ова е плукни залепи.. По 2 месеци ми немаше дојдено порано ама цела работа ја праеа цистите така сум родена.. Оди си на гениколог провериси.... Среќно !!!

На charliee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. vol6ebni4ka

vol6ebni4ka Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    19
    хахаха лелеее Да бе трудна си и кај и да е ке се породиш. Господи боже , абе како може бременост без свршување. Тоа е исто како да ставиш песок во саксија и да чекаш цвеќе да никне.

13. sonckam

sonckam Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Uzivaaaaaaj bukvalno nema proostorrr za panikaaa :)))))

14. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    pametam ednas mi docnese skoro 5 dena I puknav kupiv test I mi bese strav da go napravam mislev sum bremena hahah edvaj go napraviv I na kraj bese negativ :)

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. K.J

K.J Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите
    Ме интересира дали некоја од вас знае колку чини да се направи тест за бременост кај матичен лекар?
    Ви благодарам однапред :)

16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Се надевам дека мислиш за тест прееку крв, оти ако мислиш на тест преку мокрача, не змам зошто би правела на гинеколог, кога можеш дома. Истиот е тестот, истата е мочката, само ќе си платиш повеќе.

На sonckam и joy1 им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    А за тест кај лекар мислам дека е 500 денари, во приватниве лаборатории е 750 денари.

18. sonckam

sonckam Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    odi kaj maticen da ti napravi eho pregled tamu se se gleda 200 denari e :)

19. Zahir

Zahir Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    На 4ти ден од циклусот се напив апче за ден потоа, во тој период бев во странство, на 9ти овој месец требаше да добиам,на тој ден и се вратив дома и уште немам добиено, деновиве пиам и антидепресиви затоа што ми е страв и сум во паника зошто уште ми доцни. Совет ве молам, ако имате искуства од апче за ден потоа, колку време ви доцнело?

20. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Од апчето за ден потоа ти се пореметуваат сите хормони, на моја другарка цел месец и каснеше. Во рок од колку време после односот се напи апче?