Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. honey.heart

honey.heart Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    62
    Дали тоа значи дека не сум бремена?

2. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Tacno taka :)

На honey.heart му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kLem23

kLem23 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    277
    Тоа ти е последица на апчето .

4. Stiletto

Stiletto Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Девојки, минатата недела за првпат имав односи со дечко ми, користевме заштита и плус не сврши во мене, а после тоа го провери кондомот дали е пукнат ама не беше..После тоа имавме уште еднаш односи и требаше да добијам во четвртокот ама еве веќе 4 ден ми доцни и ме фаќа паника. Од што може да е вака?

5. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    11.653
    Причини за доцнење има многу. Може да е затоа што ти е прв пат и ти се навикнува организмот. Или пак поради промена на клима, ако си патувала овој период, стрес и сл. Ќе ти дојде, сигурно. Ако многу ти доцни провери си на гинеколог, можеби е поради нешто друго.

6. k10m

k10m Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Sovet... ve molam
    Predhodniot mesec dobiv na 1vi a sega mi docni.... milion posto sum sigurna deka decko mi nema svrseno vo mene no me fati panika :(
    Pravev test sure check okolu 26-27 avgust bese negativen no seuste ne sum dobila.
    Postojano na toa mislam duri ne mozam da spijam utre ke go povtoram testot...
    Mozno li e da e netocen testot bidejki koga go pravev seuste ne mi docnese ....

7. kLem23

kLem23 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    277
    Кога го напри тестот колку дена беа поминати од односот?Ако се 10 неверувам дека резултатот е лажен...Бидејки 99% тестовите се точни. :)
    Најдобро е да го повториш тестот,ако пак излезе негативен значи не си бремена. :)

8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    135.413
    не е само бременоста причина за изостанок на циклусот,може да ти доцни и ради цисти, стрес, промена на клима, примање на антибиотици, проблеми со тироидна жлезда итн...

9. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    Znachi koi prashanja se prashuvaat toa e nevidenooo!!! Ne znam dali ja bev tolku "zbuneta" koga bev pomlada i koga pochnav so seksualni odnosi. So da kazheme nie povozdrasnite so se E*eme sekoj den i sho ni svrshuvaat vo nas i pak ne sme bremeni a sakame..... razmilsete pred da prashate ako ne ste spremni ne se dopushtajte da imate odnosi pa posle glava da te boli i da nemozhes da spies...
    Inaku daa ushte probuvame neznam kako mi se policisticnite jajnici sega. Gospod napomos neka e!!

На butterfly*, Bebulleee, iki26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Sinata Peperutka

Sinata Peperutka Нов член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    vaka znaci, bevme na odmor so decko mi jas imav dobieno togas ama mi zavrsi i imavme odnosi i so kondomi i bez, megjutoa ne svrsi vo mene, imavme odnosi bez kondomi ama mnogu kratki i vednas go vadese i ne svrsi nitu ednas vo mene bese mnogu kratko toa i nedovolno za svrsuvanje, potoa sekoj nareden bese so kondom. minatiot mesec dobiv na 26, a sega use nemam dobieno dali e mozno da sum bremena? ve molam pomognete mi

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    22.259
    @Sinata Peperutka Значи ве читам со денови и се смеам. Абе како можи да си бремена а да не ти сврши во тебе? Ќе ти се смеј некој, ние со години се обидуваме неможиме да останиме шо мислиш ова е плукни залепи.. По 2 месеци ми немаше дојдено порано ама цела работа ја праеа цистите така сум родена.. Оди си на гениколог провериси.... Среќно !!!

На charliee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. vol6ebni4ka

vol6ebni4ka Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    19
    хахаха лелеее Да бе трудна си и кај и да е ке се породиш. Господи боже , абе како може бременост без свршување. Тоа е исто како да ставиш песок во саксија и да чекаш цвеќе да никне.

13. sonckam

sonckam Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Uzivaaaaaaj bukvalno nema proostorrr za panikaaa :)))))

14. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    pametam ednas mi docnese skoro 5 dena I puknav kupiv test I mi bese strav da go napravam mislev sum bremena hahah edvaj go napraviv I na kraj bese negativ :)

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. K.J

K.J Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите
    Ме интересира дали некоја од вас знае колку чини да се направи тест за бременост кај матичен лекар?
    Ви благодарам однапред :)

16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Се надевам дека мислиш за тест прееку крв, оти ако мислиш на тест преку мокрача, не змам зошто би правела на гинеколог, кога можеш дома. Истиот е тестот, истата е мочката, само ќе си платиш повеќе.

На sonckam и joy1 им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.498
    Допаѓања:
    103.824
    А за тест кај лекар мислам дека е 500 денари, во приватниве лаборатории е 750 денари.

18. sonckam

sonckam Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    odi kaj maticen da ti napravi eho pregled tamu se se gleda 200 denari e :)

19. Zahir

Zahir Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    На 4ти ден од циклусот се напив апче за ден потоа, во тој период бев во странство, на 9ти овој месец требаше да добиам,на тој ден и се вратив дома и уште немам добиено, деновиве пиам и антидепресиви затоа што ми е страв и сум во паника зошто уште ми доцни. Совет ве молам, ако имате искуства од апче за ден потоа, колку време ви доцнело?

20. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Од апчето за ден потоа ти се пореметуваат сите хормони, на моја другарка цел месец и каснеше. Во рок од колку време после односот се напи апче?