Немој да се потресуваш, ќе ти касни сигурно. Стресот и антидепресивите влијаат исто така. Ако неможеш да се смириш, посети гинеколог за некое време.
Или пак направи тест ако има две недели така ќе ти искочи поточен или гинеколог посети за да не си создаваш сртесови нека ти се олесни.
Купи тест , посети гинеколог не да си под стрес и да се труеш со апчиња.Така ништо не постигнуваш само повеќе си создаваш грижи.Според мене само чиклусот ти е пореметен и ќе добиеш до кога и да е.Но најдобро е ти лично да се увериш во тоа.
Девојче како можеш да стигнеш до степен да земаш антидепресиви бидејки ти доцни?! Размисли малку дека си го труеш организмот со нешто непотребно. Ти дали знаеш зошто се користат антидепересивите?! Пробај да се едуцираш малку пред да стапиш во односи бре дете, ајде што си се напила апче си се напила, не се секирај ќе ти дојде климатски фактори хормони.. се тоа игра улога врз твојот организам свесна си? Продолжи само да се е*еш и да се труеш, утре некој фала ќе ти рече.. Ова е најдобронамерен совет за тебе да знаеш, и во иднина да пробаш да се едуцираш малку повеќе и да размислеш дали треба да конзумираш антидепресиви ради вакви ситуации и норлево .. И потоа се чудиш што како... освести се и не си играј со апчињата бидејки сериозно ќе си наштетиш.
Имам 22 години, и еден единствен секс партнер, ниту еден незаштитен секс, и еден пукнат кондом, Тоа е се што имам ја, а ти немаш човечност, хуманост, и грижа. Друго немам што да кажам.
Баш ради тоа што напротив имам и човечност и грижа и хуманост ти се обратив да ти пишам да не пиеш антидепресиви ради ваква банална ствар, да те чува господ од проблемите што се наменети за антидепресиви а воедно и оставаат несакани последици врз толку млада личност. Банална ствар посочив бидејки грижите ти се безвезни затоа што треба да имаш на ум дека поради пресврт на конзумираните хормони и климатските промени ти касни циклусот. Можеби бев дрска но бев реална со цел да ти ги отворам очите. И не се секирај нема потреба од тестови не си бремена.
Не пијам антидепресиви на своја рака, препишани ми се од доктор и ги пијам попотреба, затоа што не секој на ист начин преживува исти работи, преплашена сум затоа што сум млада и затоа што прв пат сум во ваква ситуација..Да многу дрско беше.
Антидепресиви не се пијат така, како за главоболка, по потреба. Направи тест за бременост. Доколку таблетките кои ти ги препишал доктор се навистина антидепресиви, разговарај со доктор повторно, бидејќи ако ги пиеш како што велиш по потреба, всушност повеќе лошо си правиш отколку добро. Недела до две само несаканите дејства ги пребродуваш, а вака нон стоп би се ставала во тој стадиум, кога првин ти е уште полошо пред да ти стане подобро.
@Zahir, претпоставувам мислиш на апчиња за смирување, а не антидепресиви, бидејќи тие не се пијат „по потреба“, туку терапијата со нив е цел процес (долготраен). Ако стварно се антидепресиви, ти препорачувам под хитно да си го смениш лекарот или да го пријавиш. Што се однесува до твојов „проблем“, не, не си бремена, а може да ти доцни од повеќе причини - промена на средина, стрес, апчето за ден потоа итн. Така да, биди си без гајле и биди поздравена.
Апчето одложува овулација, нормално дека ќе ти доцни а и си го испила за време на циклус. Почекај уште малку ќе ти дојде.
@Zahir , поради што имаш заштитени односи без пукнат кондом, а воедно и 22 години, треба да знаеш ека норлевото не ти ни требало (особено не 4 дена после циклус), ама ете биднало. Анти-депресиви ако ти дава докторот така по потреба да си ги пиеш, да си го смениш докторот под хитно. Не можеш во еден месец да испиеш секакви апчиња, да се трескаш секој ден од грижи, и да добиеш менс на време. Сето тоа си е поврзано, и се дури пиеш повеќе апчиња и се трескаш се повеќе и повеќе, менструацијата уште повеќе ќе ти касни, и така во круг!!!
Ај кога веќе ми се закачивте, 3 години пиев антидепресиви како редована терапија, откако заклучија дека сум подобра постепено ми се намалуваше дозата, за да сега дојдам до стадиум да пијам апчиња за смирување само кога ќе имам потреба (лошо се изразив во погорниот пост, не е точно дека се антидепре), ја сум личност што повраќа пред колквиум, па можете да замислете под колкав страв бев ради ова, и затоа се напив EllaOne а не норлевото, не бев во мк тој период. Пусти страв се ќе ти направи