Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. smailing

smailing Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    16
    Девојки да прашам нешто .. јас со мојот дечко пред 20тина дена го имав првото сексуално искуство досега нема свршено во мене еден ден имавме со заштита и сврши надвор од мене и после тоа тој сакаше пак без кондом се изми и беше во вц и не сврше во мене но требаше да ми дојде на 9-10 ти а ми касни веќе неколку дена .. читав нешто на интернет дека од ко ќе го имаме првиот секс нешто се менвало можело да ни касни ..
    е сега кажете ми вие дали да се плашам пошто не сум искусна и мие страв

2. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    според мене не би требало да си, но дека ти касни од апчиња за смирување тоа може, ете јас еглонил пиев од доктор прешишан по потрба поради проблеми со желудникот 6 дена ми каснеше и ете ми дојде. Те советувам за тест, само за ти да се смириш, затоа што со стресот што го имаш несакаќи можеш да си направиш проблеми со желудник и гастрит да закачиш. Купи тест, чисто за ти да се смириш, подобро ќе ти биде кога ќе видиш дека нема зошто да се секираш и пиши што си направила :)

На Zahir му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Девојки пред два дена имавме односи со дечко ми, а мене сабајлето ми заврши добиеното. Е сега првиотпат беше со заштита и не сврши во мене плус, а вториот пат, после blowjob пробавме без ама тоа траеше ни нецела минутка и плус се случи после повеќе од половина час од првиот пат. Следниот ден, односно вчера забележав кафеав исцедок на гаќичките кој го имам и денеска, а обично таков имам последните денови од менструацијата. Дали има место за паника и дали да се напијам апче?

4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.998
    Допаѓања:
    135.372
    нема, немаш потреба од апче

5. paloma97

paloma97 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    29
    Помагајте. Пред две недели со дечко ми ги триевме половите органи,а тогаш испаѓа дека ми биле плодни денови,но невина сум, ама сум читала дека може да се забремени од предсемената течност. Тоа забременување ми изгледа нелогично бидејќи сум невина, значи среќа што не ме скина таа вечер. Дали постои можност да сум бремена? Треба да добијам за 10 дена па може сите овие паники се од ПМС. Ве молам за совет.

6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Не си бремена не си

7. Bubamara87

Bubamara87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    Здраво Феминки,
    Ве молам за помош :( . ..
    Со дечко ми имавме незаштитен секс и поради несакана бременост земав Норлево, 33 саати после сексуалниот однос. Последна менструација ми беше на 1 ви септември, а ризичниот однос беше вечерта на 7 ми септември. Овој месец треба да добијам на 29 ти.. Вчера малку прокварив, а еве и денес повеќе крварам, и имам кафеаф исцедок.. Незнам дали тоа е од апчето .. За да ми биде редовна менструација е рано, бидејќи ми е две недели пред датумот за добивње. Незнам и дали тоа може да се смета како редовен менструален циклус или пак тоа е од дејството на апчето. Дали циклусот ќе треба да го очекувам на 29 ти овој месец или може да се каже дека сега ова крварење е всушност циклусот? Цела сум збунета :( .. Има ли простор за паника ?!? Дали има шанси да сум бременa ?!?! :(:( Ве молам за помош ...

8. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Штом си се напила Ноρлево, нема место за паниκа. А циκлуаот може или поρано или подоцна да ти дојде од дејството на самата таблета, пишува во упатството.

9. synonym

synonym Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    84
    Можеби не е поврзано многу со темава, ама не знаев на која друга тема да го поставам прашањево па ајде овде. Сакам да прашам доколку сум бремена, по колку дена можам да направам тест за бременост и да биде позитивен? Инаку, имав незаштитен однос со дечко ми и многу малку сврши во мене, по помалку од 12 часа се напив Норлево и пак ми е страв. Дали има место за паника и страв? :worried::worried::worried:

Последна измена: 17 септември 2015
  10. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Stom si piela norlevo nema sansi da si bremena,a test mozes da napravis dve nedeli posle odnosot,ama ti nemas potreba sto posto

11. synonym

synonym Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    84
    10 години од животов ќе дадам само да си во право :sweat::whew::D

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Uzivaj i vnimavajte nareden pat:)

13. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Веќе ми касни 3 дена а обично пред да добијам ме боли стомак, овој пат не ме болеше само ми се јавија други симптоми ми се исфрли лицето и ме болеше кичмата секој пат пред добиено ми е вака и секад стомак ме боли ама овој пат не ме болеше, а имав односи во неделата значи пред 5 дена. Сега сакам да прашам дали може да имам симптоми на добиено а да не добијам?Многу ми е страв... :(

14. Zahir

Zahir Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    направив тест во понеделникот, беше негативен, се смирив. Во вторникот наутро добив веднаш. Се е психа.

На Butterfly... и kjukli им се допаѓа ова.
  15. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Во текот на претходните три недели имав односи со дечко ми, но не користевме заштита. Имав незаштитен однос во плоден ден, но не сврши во мене. Во четвртокот направив тест и беше негативен. Сакам да ве прашам дали можам целосно да му верувам на тестот, затоа што по навика ми иде на 24-26 дена, а денес веќе ми е 28 ден? И на колку време се прави тестот по незаштитениот однос или нема врска времето со точноста на тестот? Просветлете ме, не сум имала потреба до сега да правам тест, па затоа не ми се јасни овие работи.

Последна измена: 20 септември 2015
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Тест се прави ден-два од кога ќе ти задоцни. Тестовите се 99% точно, но и тоа 1% е многу.
    Ако нема свршено мислам дека не си бремена, само те јаде психа.

На shining_star му/ѝ се допаѓа ова.
  17. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Ќе плачам од радост кога ќе ми дојде (ако ми дојде). :lol:

На kLem23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Јас пак ке замарам ама многу ми е страв сеуште не добив веќе 5 дена ми касни...Имавме незаштитен однос ама кратко траеше не сврши во мене ама нели има предсемена течност можно ли е од тоа да се забремени? Симптоми на добиено имав пред една недела,прв пат вака ми касни по 5 дена а и никакви апчиња не сум пиела па да е од тоа...Сакав да прашам дали е можно да имам симптоми на добивање а да не добијам?Дали има потреба за паника и потреба од тест за бременост?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Значи, 5 дена се многу, направи тест веќе.
    Некои тврдат дека може од предсемената да се забремени,но некои не,секој со своето искуство.
    Друго, ќе ти дојде мислам, тебе психа те јаде. Ама ние не можеме да ти помогнеме.
    Купи тест sure check и смири си ја душата.

На ane0606 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Абе луѓе штитете се да му ебам матер, користете кондоми. Не е научна фантастика, најнормална работа е тоа, наједноставна, идеш купуваш и мирна глава.

Шајнинг стар јас мислам дека не си бремена, премали се шансите. Плус може да ти доцни и од други причини. Напрај тестче ако не можеш да издржиш. И другпат обавезно заштита. :)

Тинич, мислам дека кај и да е ќе добиеш, некогаш симптомите се јавуваат малку порано, па ги снемува и после некој ден два си доаѓа најнормално.

Ако толку ве грицка земете тест, барем да си бидете мирни. И обавезно заштита, нема нејќел дрн дрн, оти после вие седите на трња.

Бубаче, ти го обожавам потписот :nod:

киссес лејдис :*

На Bona139, jacqueline.s, shining_star и 3 други им се допаѓа ова.