Ако си проверувала само крвна анализа не може да се види дали си бремена, меѓутоа ако си им напоменала дека сакаш да провериш дали си бремена преку крв,тогаш можат да ти испитаат.
Ако си им рекла дека сакаш тест за бременост да направиш, се гледа. Ако не тие сигурно нема да си трошат тестови и реагенси за да проверуваат бременост Инаку мокрачата и крвта сами од себе не си кажуваат дали си бремена или не.
Јас мислам дека се гледа, оти у средно ни земаа крв од прст и мокрача и мојата школска ја викнаа од час, отиде кај класната и и кажала дека е трудна Е сеа тоа се други времениња, има 12 години од тогаш.
Можно е ако самиот преглед вклучувал и тест за бременост кај девојките. Можеби самиот систематски преглед вклучувал такво нешто. А ако правела обична крвна слика и урина, не излегува ништо на резултатите. Листите кои матичните ги праќаат во лабораторија имаат точки кои тие ги заокружуваат, што да се провери. Ако матичниот/матичната заокружила бременост, тогаш ќе има резултати. Ако не, тигаш нема да има. Сепак тоа дополнително кошта оти ќе се користи тест/реагенс (зависи дали е мокрача или крв), така ако не побараш, нема да заокружат
Imam edno prashanje.. Pred nekoe vreme imavme odnosi so deckoto, i odednas zgodledav krv vo epten mali kolicini,prvin crvena,a potoa kafenkasta,i ovie denovi cuvstvuvam zamor,mi se loshi,me bolat gradite i imam bolki vo grbot.. sto mislite dali bi mozelo da sum bremena? i uste nesto pred nekoj den imavme edna partija,i po polovina cas imavme pak no decko mi ne bese vo wc,dali ima sansi ?? Moite plodni denovi se do 22.09 ovie denovi ne... ve molat odgovorete
Сум имала многу слично искуство, според знаците на телото и слузта, а и периодот кога добив отпосле, сум била во период на овулација но не забременив. Едноставно не било време . Затоа не се оптеретувај предвреме. Па и да ти се случи, ќе ти се случи најубавата работа на светот. Многу жени плачат и се очајни зошто не можат да забременат. Детето е прекрасен дар. Можеби ќе ти биде малку тешко, но секој труд ќе ти се исплати. Ова е искуство на многу, многу жени...
Девојче, ако не сакаш да забремениш, мораш да бидеш внимателна и одговорна. Со ова нема играчка. Доколку ти задоцни циклусот направи си тест. Со плодните денови никогаш не се знае. Кога забременив со првото дете имав редовен циклус како саат и тоа од 35 дена, а забременив еден ден после менструација. Мој совет ти е СЕКОГАШ да користиш заштита и никогаш немој да експериментираш! Освен се разбира, ако си спремна да бидеш мајка. Ем се измачуваш психички, ем има можност да останеш бремена и што после? Абортус, па ризици и целживот последици.
Сите вие очигледно не сте свесни што значи ова ваше задоволство и слатко, не можете да сватите дека и при најмала секунда.. и при најмала немарност и занес би можеле да останете бремени. А очигледно и не сте свесни што значи бременост и бебе, бебето е живот, обврска, нешто што засекогаш ќе го промени вашиот живот, бидете свесни за тоа задоволство и за ризиците од истото. Не за џабе рекле 1 минута слатко цел живот татко - ова треба веќе еднаш да го сватите здраво за готово и да се однесувате посозреано веќе кога сметате дека сте созреани за односи.
Здраво на сите . Дали може некој да ми каже за тестот за бременост преку крв. Од сабајле се прави или нема веза ? Дали може да си јаден или треба гладен ? Фала
Нема врска, кога сакаш може, се мери хормонот, храната и времето не сменува ништо во неговото присуство во крвта. Единствено преку мокрача може ако е разредена да не се детектира, затоа е поточно преку крв.
Zdravo jas sum nova na forumot pred dve nedeli za prv pat imav sex i imav krvarenje. Trebase da dobijam menstruacija pred 3 dena no uste nemam nisto. Sakam da ve prasam dali e toa normalno deka mi bese prv pat kako vi bilo na vas? Jas citav na internet i vidov deka na mnogu im se slucuva istoto. Inache koristevme kondomi i pred da svrsi go vadi sekoj pat za sekj slucaj. Mislam deka ne treba da mislam loso no sepak mi e strav deka sekogas mi bila redovna. vi blagodaram odnapred
Mozebi ima no kolku sum informirana i zivotot na majkata e vo opasnost,6meseci i na kraj razvieno ti teknalo bravo be kako igracka da e
@*ivana* нормална појава е по првиот однос менструацијата да доцни и до 10-11 дена,така што нормално е тоа што ти доцни,плус и кондоми користите,така што не си бремена. @Stefix3 зошто су чекала дури до шестиот месец за да абортираш,најмногу до десеттата гестациска недела може да се абортира?Најдобро ќе биде да разговараш со твојот матичен гинеколог и да му објасниш кои се причините за ќелбата за абортус во шеститот месец од бременоста!
накај 15ти претходниот месец имав односи со дечко ми со кондом , два односа еден по друг и двата со кондом , после една ипол недела бев излезена нешто и испив многу следниот ден кога станав повратив и од тоагаш почнаа да се дешаваат некои работи , прво почна малце да ме боли грбот и некој ден покасно кога мочав кога се бришев видов крв , истиот ден добив ама ми траеше само 3 дена а обично ми трае 4-5 дена вчера качив температура 38 со нешто и денеска кога мочав пак имав малце крв ама не ми тече не е од добиеното , од што може да биде дали знае некој и дали е можно да сум трудна ?
од промена на климата многу често може да доцни, или да дојде порано. мислам дека немаш простор за паника, и не би требало да ти доцни повеќе од неколку дена
неможеш да останеш трудна ако користел неоштетен презерватив, а може да ти се гади од алкохолот. но додека не направиш тест за бременост неможеш да бидеш сигурна
можно е, но само во подобрите клиники. но не би ти препорачала, бидејќи бебето е оформено, и живо внатре. Ова е убиство. Малку е касно, и можеш да си го загрозиш животот, па најдобро е да прашаш професионалец