Не знам прашањево дали ми е баш за тука но може некој бил во слична ситуација, неколку дена пред менструација ми се појави слабо крварење, по неколку капки чиста крв, приметив на тоалетна после уринирање, Денес втор ден исто ... Менструација ми доаѓа скоро точно и никогаш вакво нешто не ми се случило??? Дали е можно да сум трудна. Ако некој знае, фала однапред
Драги девојки, молам за помош и мислење. На 30ти август имав однос во кој дечкото сврши надвор но прстите буквално валкани со сперма ги стави длабоко во мене. Знаејќи дека има шанси да забременам, по 48часа се напив норлево (знам дека е доцна но морав да барам рецепт). По 5 дена прокрварив, а потоа добив порано одошто требаше, но беше кафен исцедок и не беше воопшто обилен. Од тогаш немам добиено. Пред неколку дена ми се гадеше од се што јадев, а градите ми стануваат се по чувствителни. Дали има шанса да сум бремена со оглед на тоа дека и бремени жени добиваат?
Бев на гинеколог денес рече нема ништо но не знам дали е рано за да се гледа бидрјки еден месец има поминато само едвај
според мене еден месец не е рано, но сепак, ако сеуште не си сигурна, можеш да го направиш оној тест што можеш да го купиш во секоја аптека.
Да, но се плашам поради тоа што некои девојки добиваат и додека се бремени, понекогаш бременоста не влјиае на менструацијата.... Ме мачи помислата дека јајце клетката се оплодила пред да успеам да го испијам апчето а и не знам дали денес беше прерано да одам на гинеколог...
Zdravo na site ... se nadevam koga ke spodelam so vas polesno ke si go pominam periodov ... Bebe ocekuvame da se fati veke 2 godini ... Vo posledno vreme od tolku razocarani meseci pocnav da nemam nikakva zelba za seks moze li neko da mi kaze kako da si go podobram toa ... prosliov mesec imavme odnos na 27 a na 30 trebase da mi dode ciklusot pretezno mi doaga od 25 do 29 no tocno kon 28 den . Mi kasnese 6 dena znaci nekade na 34 den imav krvarene koga se brisam so toalet , za denes poftorno da mi protece denes na 35 den. Za malku se zalazav deka mozebi ete pred menstruacia sum ostanala demek ete konecno i pak nisto , no zosto li mi kasnese tolku zosto koga sekogas bukvalno sum imala tocen ciklus i nikogas nebev podlezna na cisti i slicni rab ...
Феминки, да ве прашам за мојата ситуација. Последно добив на 3ти септември и последниот ден имавме со дечко ми односи два пати, но по 2-3 саати, не беа одма но, со кондоми и двата. Потоа на 21 септември повторно имавме однос, прво почнавме без кондом само 2 пати влезе и потоа ставивме, сврши надвор од мене. Последно имавме на 3ти октомври кога и требаше да добијам, пак почнавме без малку 2 пати, ставивме кондом, но тој не стигна да го извади кондомов, свршил во кондомот но во мене (вели тогаш почнувал да го вади кога свршил). Сигурен е дека не му капнало ништо на мене, внимаваме на тоа, никогаш не правиме без, само кратко почнуваме и одма ставаме. А еве мене ми доцни веке 3-4 дена, ќе правам тест денес -утре, освен тоа немам никакви други симптоми. А имам и црвенило кое така почесто ме чеша и некаков течен бел секрет. Си викам да не ми е и некоја инфекција.. Вчера забележав 2-3 точки минијатурни крв, но и друг пат ми се имаат појавено кога сум била на средина со циклусот. Тогаш бев на гинеколог и ми рече дека нормално било, дека жив човек бла блааа.. Е сега незнам на што сум.. Нервозна, испаниченааа
Не си бремена нели користите заштита и доколку кондомот не бил пукнат кога се случило да му се потпушти во тебе нема место за паника и нервоза, опушти се може и од што си преоптеретена со тоа да ти касни.
Feminki poftorno da vi pisam ... zbuneta sum dali moze da sum bremena a da imam ciklus denes mi e 3 den i mn slabo imam no nekako odvreme navreme imam vrtoglavici i gadene. predhodno vi pisav trebase da dobiam na 30 no mi kasnese se do 6 ti. inaku imam redoven ciklus e sega se somnevam deka ako ima nesto dali moze da e fateno na 27 septemvri t. e. 3 dena pred ocekuvanata mens. koa kasnese ... se preopteretiv ovo mesec i toa premnogu ... pomisliv ima nesto bideki ocekuvam skoro 2 god za bebence
@Vennera.aa Фала ти на мислењето.. ама сепак да направам еден тест денес не стигнав да купам,иако немам никакви сиптоми.Работата ми е со стоење некогаш знае да ме заболи половината, ама кратко време пола саат - саат преку сила и ме пушта. И на преглед обавезно да отидам, зошто може/сигурно е инфекција некоја, ако не е бременост, затоа што ме чеша понекогаш и имам да речам ни многу ни малку, средно течно бело прање како проѕирно дури
Болките во половината може да ти се и од преладеност, а околу чешањето и исцедокот најдобро на гинеколог да си одиш. Инаку бебе не се прави така лесно јас повеќе од година дена се обидувам ама не ја бива, а со тоа што користите заштита шансите за бременост се толку мали речиси и да не постојат.
Фала Венера, Господ нека дава секаде каде што треба, па и кај тебе Кај мене е уште рано има време Да, внимаваме, никогаш не правиме без кондом, само сега што испадна така да сврши во мене, но пак во кондомот. Ајде утре ќе видам што ќе биди, али сепак ќе направам еден тест и преглед. Да имам мирна глава, а и дечко ми го оптеретив кутриот се нервира покрај мене и тој, па да ставам крај на нервозиве и да ми дојди
@SnowW Направи си тест само за да си ја смириш душата, се во свое време кога треба да биде ќе си биде и што е наше ќе си дојде.
Eve jas sum nova na forumov dali ima nekoja slicno iskustvo imav odnos so mazot mi bez zastita i drugiot den dobiv menstruacija pa ne znam dali e mozno da sum bremena pa mi e strav da se napijam apce protiv bolki ve molam za mislenje fala od napred
Штом си добила другиот ден нема шанси да си бремена. Ехееее, бебе во еден ден не се формира, тоа е процес од барем 14 дена... напиј се апче слободно.
mislev dane bil veke zapocnat procesot za da dobijam . No dali nema nikakva sansa da se zacni za vreme na menstruacija?