Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Kiki. H

Kiki. H Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    16
    Posle kolku vreme od odnosot se pravi test za bremenost!?

2. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    28.039
    @Kiki. H
    ако сакаш да покаже точен резултат треба да го направиш еден ден откако ке ти задоцни циклусот а за најсигурно е да почекаш да поминат околу 7 дена

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sanjaspasova

sanjaspasova Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki imav menstruacija do ponedelnik a sinoka mi se pojavi temen kafen iscedok i denes cel den mi trae sabajle imav nekoja lesna bolka vo jajnicite imal li nekoj vakov problem nikogas mi se nema toa sluceno i isplasena sum :worried:

4. merlin.stoun

merlin.stoun Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Девојки ми треба помош и совет од вас. Имав заштитени односи пред месец ипол. Е сега, ми доцни веќе 1 месец не знам зошто тоа ме мачи, а секогаш имаме заштитени односи. Не можам тест моментално да купам зошто сум во странство и премногу се скапи. Ако може да ми кажете зошто би можело месец да ми касни, иначе имам нередовна ама месецдо сега не се случило..

5. A1989

A1989 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Zdrv na site
    Predhodniot mesec go imav ciusot dva pati samo sto mi zavrsi imav odnosi sekako koristev zastita po nekolku dena mi se pojavi kafeav iscedok samo ednas vo tekot na denot. Seuste nemam dobieno
    help imal li mesto za panika

6. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ako si koristela zastita nema mesto za panika,a za iscedokot sig matkata se cistela od ciklusot.Ako ti docni odi na ginekolog mozebi se cisti ili si naladena pozz

7. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Istoto ke go kazam od zastiten odnos nema bremenost sekako dokolku kondomot ne pukne,a i samata kazuvas ne ti e redoven ciklusot,treba da odis na ginekolog stom ne e redoven mozno e da se cisti

8. no name

no name Нов член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki, Imam 17 godini i eden problem, imam redoven ciklus i imav odnosi i toa koga mi zavrsi menstuacijata no toj e siguren deka ne svrsil vo mene, nemam nikakvi simptomi od strav pravev test i pokaza 2 crticki ednata podebela drugata potenka, sto toa znaci? ve molam za pomosh :worried::worried:;(

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.200
    Допаѓања:
    106.241
    @no name тест со две цртички е позитивен тест значи бременост. Ти препорачувам да разговараш со твоите родители и да посетиш гинеколог

На cresa-jagoda, Summerlover и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  10. no name

no name Нов член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    no nemam nikakvi simptomi a ne smeam doma da kazam, no bidejki pocnav da odam na teretana i pred tri dena imav soobrakjaka dali e mozno testot da ne e validen poradi stres vezbi ??

11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Симптоми немав ни јас кога останав, тоа не е доказ на отсуство на бременост. Вежбањето нема врска со тестот, тестот покажува хормон кој го има само во бременост, или при лекување со посебен вид хормони. Мораш да посетиш гинеколог, не кажувај дома сега за сега, ама оди на гинеколог што побрзо. Ако потврди гинекологот, тогаш ќе мораш да кажеш, жал ми е. И не чекај многу долго оти после ќе биде касно за одлуки.

На cresa-jagoda, Summerlover, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.590
    Не, тестот не игра улога со стресот и вежбите. Ако ти покажало две црти и тоа едната да е побледа значи дека си во рана бременост. За секој случај утре повтори го тестот. Ако ти покаже пак две црти, како што не ти е било срам и страв да се ебеш така нема да ти биде срам и страв и да одиш на гиниколог а посебно и да кажеш на твоите.

На cresa-jagoda, Summerlover, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  13. no name

no name Нов член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Dali postojat tableti za sprecuvanje na bremenosta ili ?

14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Девојко, значи не си играј играчки, оди на гинеколог. И да сакаш да абортираш сама на своја рака не можеш, мора гинеколог... не си играј играчки уште еднаш ти кажувам и не пробувај сама да превземеш нешто во свои раце оти после ќе се каеш. Има многу пострашни работи од тоа да те дознаат дека си бремена. И жал ми е, ама кога веќе си мислела дека си зрела за секс, тогаш зрело ќе се однесуваш и во оваа ситуација.

На Nausicaa, cresa-jagoda, Summerlover и 4 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.200
    Допаѓања:
    106.241
    Како тоа дома не смееш да кажеш!?!?! Аман бре деца, па ако не со родителите со кого ќе споделувате вакви проблеми??????? Кој ти мисли подобро од твоите???? Не си играј играчки, уште си дете, одма разговарај со нив, не можам да сфатам како не можеш со нив да разговараш?????!!!!

На Nausicaa, DVAANGELA, MilaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Devojko ne si igraj koja bremenost ke ja sprecuvas koga veke si bremena,toa trebalo da go misles porano.Zemi napravi uste eden test ako misles deka toj ne e validen i ako pokaze 2 crtki sedni so majka ti ako tatko ti e postrog objasni i i posle kazete mu dvete zaedno,ke kazis i na decko ti i ke odlucete sto ke pravete ponatamu.Zal mi e mnogu si mala no toa e koga ste nedovolno informirani i ne vnimavate,sega ke si ja cukate glavata.Pisi sto ke ispadne.So lesno.

На DVAANGELA и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  17. merlin.stoun

merlin.stoun Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    А тоа што имам 17 години и сум малолетна, смеам да одам сама на гинеколог? не сакам баш на мајка ми да и кажам, до сега сум била многу пати но како помала

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.097
    Не, не смееш.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.097
    Постојат таблети кои ти ги дава само докторот секако ако утврди дека станува збор за рана бременост.
    Таблетката незнам колку чини, но се пие и делува како менструација, болките се многу поголеми и поинтензивни од менструалните. Крвавиш до 7 дена.

20. S.Marijaaa

S.Marijaaa Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Со дечко ми имав редовно односи, на почеток само е без кондом потоа тој става кондом и секогаш кога свршува свршува во кондомот и надвор од мене. Еднаш се случи кондомот да пукне но тој веднаш го извади од мене и стави нов и продолживме. Сега ми доцни 3 дена, а ги имам симптоми на меснтруација.Некој совет од што би можело да ми доцни