A оти девојка ти не пиши на странава туку тебе те тера? И е страв да не ја касниме? Иначе во случајов не е можно да е бремена кога си свршил надвор поззз
taa samata ke primeti ako i doaga redovno menstruacijata znaci i nee a ako si svrsil prethodno spermata ke bila vnatre vo kondomot,a kondomot ako ne e skinat kako sto velis ...ne vo toj slucaj nema od sto da bide bremena
Сиг не е бремена дури и кондомот да бил скинат сите знаеме дека целата сперма не оди внатре , пола истекува а бидејки во кондомот немало ниш , ти после си свршил настрана , нема потреба од грижа.
mene mi e strav da ne sum svrsil dvapati i toa da ne isteklo od dr strana ima li sansi bidejki bese nekako leplivo koga go stavav ima li sansi toa da e od prezervativot ?
So ima vrska zabot ?!?! Dane ti bese korenot do dolu ili pa mn stenkase? Mozno e zatoa kako mozes da cekas 5 dena?? Odma test.
женски здраво, дали ви се десило од промена на клима да ви доцни циклус? Конкретно посета на Скандинавска земја(прилично поекстремна промена). Пошто немам симптоми дека ќе добијам ама баш никакви, ми доцни еден ден, направив тест негативен е , а и неколку месеци имам циста на јајникот оваријална и не можам да сфатам шо е работава. фала
Девојки не знам воопшто зошто досадвам дали само умот мие тука или е возможно нешто да има ама вака со муабет ке мие полесно ако не нешто друго.. последно добив на 29.10 а три дена пред да дпбијам имав незаштитен однос.. Менструацијата не ми беде како и обично баш напротив пак ми траеше двА денА ама првиот ден имав болки и црвено кафеава крф а вториот ден крв ама по малку а имав мачнини повракам веќе две недели нон стоп имам гадење имам киселини во желудникот што никогаш сум ги немала .. Не сакав да си давам надеж бидејки четири дена се многу малку за симптоми ама еве веќе втора недела си продолжвам со мачнини вртоглавици завчера кога се разбудив се разбудив од болки во долниов дел од стомаков кога птидов веце имав пак не крв повеќе на кафеаво ..и од 1 кога ми заврши до денеска уште три пати имав незаштитен однос демек за побрзо да се фати затоа сакав да слушнам мислење.. Дали има простор да се радувам или се сепак можда симптоми на стрес или симптоми пред овулација?? Зз
Пред да ме искарате направив тест и тоа 6 ден после односот зошто не можев да издржам ама негативен беше
мислам де КОГА Е НАЈДОБРО ДА ПРАВИТЕ ТЕСТ ЗА БРЕМЕНОСТ? Повеќето тестови тврдат дека покажуваат точен резултат ако се употребат на првиот ден од задоцнувањето на менструацијата. Но, за најточни резултати најдобро е да почекате да измине една седмица од датата на која што по правило би требало да ви започне менструалниот циклус. Ако направите тест неколку дена по задоцнувањето на циклусот и добиете негативен резултат, тоа не значи дека 100% не сте бремена. Доколку во наредните денови не добиете менструација, повторете го тестот.
Zdravo devojki ...nova sum na sajtov i imam edno prashanje... Pred nekolku denovi imav odnos so decko mi (nezashtiten)...odkako svrshi povtorno pocnavme ama prethodno se se izbrisha kako shto treba ... a pred da se izbrise go dopre kaj mene klitorisot... dali e mozno da sum bremena ?