па не сврши.. секогаш пред да сврши го вади ..се надевам дека ќе добијам.. Благодарам на одговорот,се најубаво
Имам нередовна менструација..прв пат имав односи со дечкото на 4 овој месец,со застита после два дена при мокрење ми потеце малце крв и мислев дека имам добиено но наредните 10 дена ми течеше кафеава мн малце течност сеауште немам добиено дали е можно да сум бремена?
Значи вака, ако си имала односи со заштита как што имаш пишано значи нема шанси да си бремена, и плус тоа прв пат ти било нормално дека ќе има некои промени. Види прилистај ја темава имаш такви случаеви прочитај
овие 2 дена планирам да одам на гинеколог но мн ми е страв што ке ми каже и колкави се шансите да сум бремена иако имавме со заштита и ја видов спермата извинете на израз во кондомот...
НЕ Е МОЖНО да си бремена. Знаеш зошто? Затоа што сте користеле заштита. А заштита се користи да не се прават деца. Си ја видела спермата во кондомот? А каде требаше да биде ако не таму? Каде требаше да ја видеш? Не те разбирам.
сакав да кажам дека не беше скинат кондомот или нешто слично и дечко ми тврди дека не направил ништо такво...мене сеуште ми касни ама горе наведов дека немам редовна менструација ..а 10 дена ми течеше кафеав исцедок што ми се нема десено до сега..
Е па ако не бил скинат кондомот не е можно да си бремена уживај и плус тоа нередовна менструација си имала ОПУШТИ СЕ
И сама кажуваш дека не бил скинат кондомот, така да, нема место за паника, уживај, не си бремена, нема од што да си бремена. И се согласувам со девојките, оди на гинеколог подобро да ти ја кажат причината зошто ти касни, и зошто немаш редовна менструација.
Zdravo..jas sum nova..imam eden problem sto me maci...imav odnos so mojot decko bez zastita a mi bese ploden den no ne svrsi vo mene..no nekako jajnicite me bolat,podujan mie stomakot..epa mie strav da ne mozi od taa tecnosta so se laci od maskiot polov organ da se ostani bremena?pls sovet?
бејби има мали шанси да се забремени од предсемената течност но немора да значи дека спаѓаш во таа група сепак ако не си сигурна земи си тест од аптека бар мирно да си спиеш.со среќа
По милионити пат ќе кажам, девојки опуштете се и заборавете на таа предсемена течност, забога! Кој ли ја измисли,и таа што така затруднела,сигурно дечко и и пуштил малку сперма внатре, не знаел да се колнтролира. Ако не му верувате, не му давајте без кондом и крај на приказната!
Епа вака, пред некое време имав однос без кондом, пред да сврши, дечко ми излезе од мене со намера да сврши надвор, но тоа го направи малку покасно па да речеме не беше скоро ич влезен но сепак беше малку, излезе надвор, но малце покасно... Има ли шанси да сум бремена ? Сеуште ми нема дојдено, требаше пред 4 дена, имам ПМС .
Епа ако задоцнил со вадењето на пенисот надвор, ако малце свршил внатре, имаш големи шанси да си бремена (ако сперматозоидите си стигнале до својата цел и ја обавиле својата задача). Направи си тест. Или посети гинеколог.
^Си требала на време да гледаш, сега е касно малку за тоа. Во иднина внимавајте малку повеќе, многу си млада за да не се пазиш и да оставиш на случајност. А утре или во понеделник обавезно тест.