во право си искрено премногу сум испаничена, ама имав читано дека некои имале менструација за време на бременост и тоа ми создаде поголем немир заедно со другите симптоми. Ти благодарам за советот сепак кога ќе слушни човек дека не треба да паничи полесно му доаѓа на душата па така и мене многу читав на нет и сите симптоми што ги прочитав почнаа мене да ми се појавуваат, искрено многу сум испаниче поради тие 5-6секунди(што пишав) кога проба без заштита дечко ми ама одма престана, па си мислев да не случајно да не залетал некој сперматозоид но ајде се надевам дека се ми од стрес и нервоза . Се молам утре на гинеколог да ми кажи дека нема ништо такво :/ па ќе ја распрашам утре за се што не ми е јасно. ти благодарам за советот фала ти само да не дади господ да ми треба
@Anita27 ако продолжиш да читаш може и стомакот да си го видиш поголем, а може и ќе ти дојде нагон за пораѓај. Ништо чудно. Зборот ми е не читај свашта, психата е лоша работа а подсвеста страшна.
Ако не планира бебе, има 3000 начини како да се заштити човек, зошто би се ризикувало водејќи се по плодни и неплодни денови? Тоа е тотална глупост. Порано баш многу знаеле и сметале кога им се плодни и неплодни денови, па затоа по 15 деца имале. Од тие 15 деца, пола се зачнати во неполодни денови. Секогаш постои ризик и кој не планира, не се игра со такви работи....ајде сега ми се неплодни денови па нека сврши во мене сигурно ништо нема да биде. Баш кога најмалку очекуваш тогаш ќе се фати. П.С. Може било кој член да започне со мене разговор преку лична порака Така ми е опцијата поставена....не ми е ништо ограничено.
@vitamina кратко кажано но искрено . Вo право си колку и да мислам толку полошо. Ти благодарам многу за советот
Немам некој така близок со кој би разговарала, неколку пати пишував овде па еве и сега, сакам малку да ги разјаснам работите. На 10 ноември имав однос, кога дечко ми сврши, веднаш си стави нов кондом, но предходно се избриша. Кога му реков да престане бидејќи неможев веќе, кондомот брше скинат, но тој ми кажа дека не свршил по втор пат. На 17 добив менструација се нормално беше. После тоа направив и тест (на 25), беше негативен. Но овој викенд имав двапати однос така малку по груб секс, и чувствувам болка во долниот дел на стомакот, но во петокот имаше и неколку капки крв, но веднаш помина тоа. Тешка паничарка сум, и некаде два месеци сум сексуално активна.
Имав секс со дечко ми дури имав менстурација, малку бевме пијани двајцата, но пред да сврши го извади и надвор сврши онака убаво ама мисли дека свршил и во мене. Така му дошло како да истекло е сега дали од менструацијата или од тоа не знам. Мене ми продолжи менструацијата нормално имам уште, стомакот го осеќам подујан и имам малце болки.. Не знам дали да се напијам апче дури не е доцна или.....
Чим си добила менстурација после првиот однос кој бил поризичен нема место за паника. Можда те болело и течело крв дека погруб сексот..
na 21 Dekemvri mi dojde menstruacija imavme odnosi so decko mi koga mi dojde menzisot.Toj svrsi vnatre 3 pati i utroto veke koga se razbudiv nemase menstruacija mi prekina celosno dali e mozno da sum bremena ?
Грешка ноември сакав да пишам дека треба следната менструациja да ми доjде тогаш а сега последен пат имав на 21 ноември само еден ден и ми прекина...Дали е можно да сум останала бремена
Дека велат во оние денови мали биле шансите благодарам за одговорот Pravnicka2 ако има новости ке се пофалам овде ☺
Не се ризикува,значи секогаш постојат шанси да се забремени и во плодни и во неплодни денови и за време на мнс.Шанси има.Некогаш кога не очекувач и кога не сакаш може да се фати,а кога најмногу го посакуваш не. А вие сакате бременост или...?
Да да сакам,затоа и прашав ☺☺☺знам велат кога наjмалку се надеваш,тогаш доага само здравjе ке видиме што ке биде.А после колку време може да покаже ? Пошто нестрплива сум до следна менструациja а и првин се уплашив дека ми престана нагло мензисот,мислам дека после две недели покажува незнам колку сум во право ☺
Jas sum nova vo forumot.sakav da ve prasam na 14 noemvri imavme nezastiten odnos so partnerot a mene mi bese 2 den od menstruacija vcera I deneska cudno se cuvstvuvam Kako da mi se losi a prethodno bev bolna I piev jaki antibiotici proveriv krvna slika zelezoto mi e 7 dali e mozno da sum bremena ili od panika mi e se toa ve molam za pomos :-/ celo vreme samo Tamu mi e pametot
i jas sum vo ista sostojba cvet92 isto mi se losi i mi prekina menstruacija posle odnos so decko mi otkako svrsi 3 pati vo mene neznam dali mi se losi od toa sto sum ostanala bremena ili od sto mislam na toa non stop
I apetit nemam voopsto.. Posle odnosot mi traese normalno menstruacijata. A Nikakov kafen/crveniot iscedok do sega sum nemala
@Cvet92 mozno da e od antibioticite,ako si imala na 14 nezastiten odnos ima pominato dovolno denovi i mozes da si kupes uste sega test za bremenost,ili preku krv ke ti dade tocni rezultati. Cim svrsil 3 pati vo tebe mozno e da ti se losi zaradi bremenost,neka ti e so sreka ako ti e posakana,ako ne sakas bremenost neznam sto majka svrsuval vo tebe,neodgovorna rabota Ako pominale 14 dena od rizicniot odnos zemi si test i proveri, preku krv mozes i posle 8-10 dena da znaes
posakana e blagodaram sakavme i dvajcata zatoa sakam da prasam ovde ne se pominale uste 14 dena ama ke napravam test i se nadevam deka sum bremena
Еве што им пресметувате дали им биле плодни или неплодни на феминките, од каде знаете вие кога нив им се плодни или не? Луѓето одат специјално на мерење фоликули за да откријат кои им се плодни, купуваат специјални тестови за овулација, ама не... ние тука подобро знаеме да им кажеме дали им се плодни денови или не. Јас забременив во, според моето искуство, неплодни денови. Цела година уназад одев по доктори, ми мереа фоликули, имав специјален монитор за мерење овулација и што ли не, ама забременив во месец каде што НЕМАВ однос во тие плодни денови, туку во неплодните. И ете, некој сперматозоид решил да си почека подолго и да оплоди! И сега??? А и реално, сите имаме различни циклуси и плодните денови кај сите се различни.... некој има овулација во почеток на месец, некој при крај, некој на средина... има такви и со по две овулации, и такви со ич. Како ние ќе им кажеме кога им се плодни а кога не? Ќе си земете кондоми - по можност од оние што не се кинат, оти гледам на повеќето ви се кинат редовно. На дечковците ваши ќе им кажете свршување ИСКЛУЧИВО надвор (биле со кондом, биле без), нема што тие кејф да си прават а вие после апови да голтате. И ако имате две партии, ќе си побарате да уринира измеѓу, да се намалат шанси на останата сперма во каналот. Со така заштитени односи нема да забремените, оти нема никаков контакт со неговата сперма. Не дека пред-семената телност ќе ве забремени, ама не знаете - секакви шутковци има, може да му се испушти малку, да не сети или да не каже ич, и доволно ќе е! А за тие што добиле менструација и уште се тресат.... затоа се вели, ми доцни.... значи за бременост треба да нема менструација, а не да има!!! Може да има некакво крварење, ама тоа не наликува на менструација.