Не си бремена 99,99%. Пореметување на циклусот може да ти се случи од се и сешто ќе видиш со текот на годините па дури и да немаш сексуални односи. Ние што сме малку повозрасни на форумов го знаеме тоа. И пак ќе ти кажам отвори на интернет некои медицински книги и прочитај ако те интересира нешто.
Не сум сигурна дали прашањето или проблемот е соодветно да го споделам тука, но морав некаде. Вака, требаше да добијам на 15.01, а денес е веќе 21.01 и сеуште немам добиено.Имам веќе три дена болки во јајниците.На 08.01 имав ненормална болка во десниот јајник која траеше цел ден и на крај кренав температура 39.Тој ден се напив spasmex и vibramicin.Претпоставував дека болката е од прелада, затоа што овулацијата требаше да биде некаде кај 5-6.01.Е сега, на 10.01 имав незаштитен однос, но со ејакулација надвор.Да, едуцирана сум и знам дека шансите за бременост од предсемена течност се 0.1, но сепак ме мачи психата.Да напоменам и дека се случувало да ми доцни по 5-6 дена.Потребно ми е мислење или барем поддршка
Направи си тест, посекако ќе ти покаже точен резултат бидејки повеќе време ти доцни. Не можеме тука да ти помогнеме ние и да знаеме дали си или не си, едиствено решение е тестот за да ти биде мирна главата. Прашањето е крш, а одговорот уште по безвезален. Може да се забремени секогаш, без разлика на плоден не плоден ден, во време на овулација шансите се посекако поголеми но и вака е ризично, доста ризично. Медицината и телото не ни работат со конкретни проценти како твоиве.
Вакви болки јас имав кога имав цисти и циклусо ми доцнеше многу. Најдобро ти е да отидеш на гинеколог. Направи си тест колку да ти се смири психата ма да верувам дека би бил негативен според ова што го кажуваш.
Јас не познавам некој што забременил кога посакал пред, после овулација, за време на циклус, зошто нели викаш дека секогаш може. Ако беше така лесно да се забремени немаше да постои ин витро и се повеќе парови да имаат проблем со зачнување дете. Едноставно девојката ако не сака да се тресе сега дали е бремена треба да има заштитен однос или воопшто да нема односи.
Среќа уште ми доцни веќе 3 дена.Немам некои симптоми на бременост.Вчера неколку часа ме болеше многу долниот дел на стомакот.Пред незаштитениот однос имав бело прање но сега немам,многу малку.И имам болки во градите.Што би можело да биде?
И самата кажа дека ти се случувало да ти доцни по неколу дена. Ако сакаш да правиш тест за бременост што мислам дека не ти треба ама ако сакаш најдобро земи си Self clear. Инаку пак ќе кажам дека според ова што кажуваш не верувам дека нешто има, а да ти се поремети циклусот може од многу работи, ако ти е постресен периодот со обврски на факултет, во школо, си земала некои лекови.... Значи друг пат за мирна глава внимавајте што правите.
Mesto da pisete ovde po 10 postovi napravete si test za bremenost da se smirite,dokolku ne ste bremeni posetete ginekolog zasto moze da imate drug zdrastven problem pa da vi kasne.So ignoriranje na nekoj problem moze samo da ja vlosite sostojbata. Sreka duso prviot pat zabremeniv so maki,se macevme poveke od 2 god,a vtoriot pat zabremeniv vtoriot den od zavrsuvanje na menstruacijata.So sigurnost znam zasto mm posle zamina na pat.Nema pravilo vo zabremenuvanjeto.
Epa vaka sega na 1 januari so decko mi imavme nezastiten odnos,no toj ne svrsi vo mene.Na 15 januari pravev test i bese negativen,no sega menstruacijata mi kasni nekolku dena..nemam nikakvi simptomi i imam nekoj vnatresen nemir.Dali mislite deka ima mesto za panika ili ne?
Трудна си. Јас вака без да сврши дечко ми во мене 3 деца родив. На здравје и со среќа, да имате убаво и сложно семејство.
Posle docnenje negativen test,ne svrsil vo tebe e sto uste treba,idi na gin em ke ti kaze sto e em ke ti si smiri dusickata i dr pat kondom popusto ne e izmislen
Дечки да прашам девојками доби на 1ви месецов и дури на 12 имавме триење на анусот без пенетрирање случајно имаше допир со вагината и тоа однадвор мн кратко...Вчера сабајле кога станала повратила вода како што ми кажа денес исто и дошло ама не повратила и траело мн кратко искрено имам многу читано за ова и од повеќето луѓе на форумов и пошироко дека не се останува така лесно трудна без свршување со триење сеа мојава ситуација може е смешна али исто така читав дека при секој контакт со гениталиите има можност за бременост и инфекција...Ме загрижи ова со лошењево искрено затоа и го поставувам прашањево ми треба помош од поискусните фала.
Или да се одвиваше забременувањето САМО при оволуција (ко што ти велиш)немаше да има еден куп малолетни трудници или намерни абортуси Може да се забремени апсолутно во било кој ден,пред,после,за време на циклус....но шансите се најголеми во плодни денови. Тоа што постои инвитро не значи ништо од тоа што ти овде го кажуваш.На инвитро одат и парови кај кои мажот има проблеми не жената а тоа врска нема со нејзината оволуција.
zdravo nova sum na forumot, znaci vaka imav odnos so decko mi i toj svrsi na mojot stomah na prstite imase sperma i mi go stavi edniot prst vnatre no ne mnogu dlaboko, dali imam sansa za zabremenam ?