Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Dobro be ama opisuvate znaci tuu bre.Nemora detali. "So maica go izbrisal, pa nemien bil"aman bee zivi gluposti. Pa ne bila skinata a dali bila trudna? !Mislam, helooo devojko od Mars si padnata ili nie sme?

На Kiki. H, mimi**** и the drummer им се допаѓа ова.
  2. johnnys.girl

johnnys.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ти се дигна стомакот?

4. Queen777

Queen777 Нов член

Се зачлени на:
    11 февруари 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    10
    Devojki nova sum i sakam da vi dadam edna informacija na site. Tatkomi e ginikolog i mi ima kazano deka bremena moze da se ostane samo 2 dena vo mesecot. Koga e ovulacijata ostanatite denovi da isturis neznam kolku sperma vo sebe nema da se fati. Jas i deckomi imame odnos bez kondom SEKOGAS do sega nemame kupeno takvo nesto. Sekako toj sekogas go vadi pred svrsuvanje no si gi znam tie denovi koga mozam da ostanam trudna pa vnimavam. Ne se nervirajte treba da si zabelezuvate mensturacijata i da si gi znaete plodnite denovi. :*

5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.304
    @Queen777 не ти ја негирам информацијата меѓутоа во секое правило постои исклучок. Од учебници знаеме сите сите кои се тие 2, дека се на средина на циклус.. Ама у практика ке сретнеш еден куп примери кои забремениле на прв ден по менструација. Исто и спермата може да преживее повеке денови така да и да имале односи у неплоден ден да преживее некое сперматозоидче и да настане оплудување. Друга работа е нередовниот циклус, ако еден месец 12тиот ден ти бил плоден наредниот можеби ти е 15ти ден овулацијата, ти според претходниот да мислиш дека веке ти е помината овулацијата и да се опуштиш. Така да ако не знаат да применат метода на пазење поарно им е заштита да си користат.

На theowndemon, Marossa, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  6. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    Da zatoa jas ostanav trudna pred da dobijam bozee

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  7. johnnys.girl

johnnys.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    не(така сум поправена изгледа) али еве веќе треба да ми дојде, а немам никакви симптоми..

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Гиниколог?!

На BabyStyle и India им се допаѓа ова.
  9. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    243
    Dali ima sansi za bremenost dokolku svrsi vnatre, no so kondom?

10. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    леле ама се смеам, не може освен ако не е скинат :D:D

На tigarche1, stejsi2005, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.100
    Допаѓања:
    135.187
    Сигурна сум дека татко ти е горд на тебе дека имаш незаштитен секс. Што е битна кламидија, сифилис, ХПВ, гонореа, СИДА... тие 2 дена немај секс и готово.

Иначе, и јас во неплодни забременив, еве ме пред пораѓај.

На theowndemon, ebola, BabyStyle и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Jela18

Jela18 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    zdravo decki ke ve molam za sovet. so deckoto imav odnosi toj bese so malku poveke alkohol vo nego i za prv pat bez zastita imavme odnosi, koga go pocetiv deka sme bez zastita toj se trgna i go pitav dali napravil nesto mi kaza deka ne, deka nisto ne e osetil deka neveruva da e svrsil no mozno e malku da e i toa da e minimalno, dali e mozno od tolku menimalno da ostanam bremena. I ke moze li da mi kazete kako se vikat apcinjata koja cena se i kako se pijat dali edna tableta e dovolna ili cela kutija? i dali zenskoto moze da osete koga ke svrsat vo nea ? VI BLAGODARAM MNOGU

13. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Не знам од каде да почнам (facepalm) Прво, дечко ти не може да не знае дали свршил или не. Ако е доволно трезен за да му се дигне и да има секс, доволно е трезен за да знае што се случува. Второ, какво е тоа минимално свршување? Као обично свршува со 5 мл сперма, а сега се исконтролирал и исфрлил само 1 мл?! :^) Да се надоврзам на ова, од сперма се забременува. Количината не е важна. Неверојатно, знам. Ако мислиш на апчето за ден потоа, се вика Норлево и е само едно, не се ова антибиотици па да се пијат на 12 саати :rofl: Треба да го испиеш најмногу 72 часа по односот. Со среќа, пошто со овој памет ќе ти треба :!:

На theowndemon, eloves, MilaP и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.602
    Допаѓања:
    201.912
    Првпaт слушaм гинекoлoг дa кaже вaквo нештo. Финo, a штo сo сексуaлнo пренoсливите бoлести?
    Инaку јaс сегa, вo втoрaвa бременoст oстaнaв труднa вo неплoдни денoви, aкo се вoдиме пo лoгикaтa нa тaткo ти. Не мoжеш никoгaш тoчнo дa предвидиш кoгa се плoдните денoви меѓу двa циклуси, пoштo не се сите исти.

На MilaP, stevemila, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Здр. сакам да се посоветувам и да слушнам повеќе мислења.
    Значи вака, последен пат добив менструација на 12ти февруари, а вчера имав незаштитен однос со сопругот и несакајки сврши во мене.. според еден мој календар плодни денови ми беа од 21-27ми, можно ли е и вчера 29ти да бил плоден ден и да останам бремена?
    Се уште не сум спремна за дете и сум малку исплашена.
    Фала однапред

16. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Се е можно,нема правила...

17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Mozno e da si bremena.
    Samo ne mi e jasno kakvo e toa nesakajki svrsuvanje ako ne ste spremni za dete? (facepalm)

18. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Поточно јас не се чувствувам сремна за да бидам мајка се уште.
    Па се понесовме и таман да се тргне всушност сврши и во мене.
    Значи сепак има шанси да дојде до оплодување ? :/

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Pomali se sansite od plodnite denovi no ima mnogu slucaevi sto zabremenile prvite denovi pred menstruacija i posle menstruacija .

20. sweet.freedom

sweet.freedom Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Епа вака луѓе сакам да прашам нешо шо многу ме загрижува последниве денови..1 недела веќе од незаштитен однос и одма после 1 ипол ден нешо се напив норлево и како шо си планирав требаше денес да ми дојде и ми дојде со нормални болки све то али мене пошо првиот ден ми е мн болно ме боли се и повраќам и пошо не ми помагаат никакви апчиња дури и 5 да се напијам решив да одам на инфузија (мн мои другарки го прават истото и бргу им поминува) исто се случи и со мене али сепак се секирам дека ме боли од тоа шо демек сум бремена а не од тоа шо ми дошло и се си мислам дека немам менст. туку дека вака крварам пошо сум бремена да кажеме а има поминато 1 недела па ваљда може да се случи да прокрвариш после првата недела од бременоста? или пак да ти дојде ама пак да си останеш бремена пошто само 1 недела има поминато можеби треба две да поминат или сл. па да ти престане менст.? се секирам стварно многу таман денес ми дојде и се усреќив ама еве аклов ми зема секакви мисли и сепак си мислам дека може има нешто оти денес кога бев у аптека да купам тест оваа ми кажа дека имало и вакви случаеви