Во однос на болдираното - нередовен циклус да, меѓутоа само на почетокот. После тоа, ако практикуваш редовни сексуални односи, и циклусот ќе се стабилизира, па дури може да се случи да биде помалку болен (ако бил придружен со јаки болки и грчеви). Во однос на предсемената течност, може да се забремени, и покрај тоа што некои сметаат дека е невозможно, затоа што е доволен еден сперматозоид да биде на вистинско место, во вистинско време. И факт е дека било кога може да се забремени, бидејќи не е циклусот плански и точен секогаш.
Да, знам дека само на почеток ама јас и сум на почеток (некаде 5 месеци) така да...се потпирам на тоа и на некои други фактори кои се чести за задоцнета менструација. Инаку, од мисла, бев до аптека и купив тест, негативен е..па сега...хаха се надевам ќе намалам со грижи
Здраво, имам голем проблем и ве молам за помош. Имам 21 година и на 24 март имавме секс со дечко ми. Имавме секс без кондом, но тој е сигурен дека ништо не направи бидејки внимававме. Потоа ми дојде менструација на 28 и ми беше се нормално. На 2 април ден по завршувањето на циклусот имвме повторо односи без кондом, иако тој повторно не сврши во мене, мене ме фати паника и морав да купам таблета ден потоа. Таблетата ја испив пред 2 дена но овие два дена чувствувам голема мачнина. Дали има некакви шанси да сум бремена, дали е симптоми од таблетата или ми е на психичка база!! Ве молам помагајте.
Здраво девојки, јас сум нова Дали би можела некоја од вас да ми помогне во врска со неколку прашања за бременост.. итно е, ве молам пишете ми во inbox ..
Здраво, мене ме интересира вака, откако сврши имавме однос со кондом, но кондомот се скина. Сепак не сврши во мене. После неколку дена добив, иако не ми беше датумот за добивање и имав 12 дена (вообичаено имам толку и не ми е секогаш редовна). Има шанси да сум бремена?
Devojki,mozebi e glupavo prashanjevo,no ni podatoci na internet ne drzat voda(spored mene) zatoa reshiv da se obratam tuka.Dali ima konkretni slucai vo koi testot mozhe da pokazhe lazno negativen(pr za vreme na pms ili slicno)? blagodaram odnapred
Pa devojki nova sum na forumov i imam da prasam neso Na 31 imav nezastiten seks(ako moze taka da se kaze), odnosto vleze samo malku(samo glavickata) ne svrsi vo mene, no spored toa sto postoi predspermatozoidna tecnost i plus toa toj den mi bese ploden(овулација) дали има можност за бременост? Сеа јас знам треба тест за сигурно, но сеуште е рано нз дали ке покаже а умот ми е се само таму па ако може да ми дадете мислење,совет или ако и вас ви се има исто случено да ми кажете? позз
Трудна не си. Не е ок да ти трае циклусот 12дена ај за редовноста да не пишувам. Оди на гинеколог за консултации.
Епа вака... Со дечко ми имав незаштитен однос 3 или 4 пати минатиот месец и тој свршуваше во мене, но според календарот тие денови ми беа неплодни. Убаво ќе биде и да има нешто сакаме и двајцата ама направив 3 теста до сега и сите се негативни, сеуште немам никакви симтоми на пмс освен што градите ги осекам тешки но не и болни.. Е сега, ми доцни веќе 12 дена, а пред 2 недели ги имав сите симптоми како за пред добивање и пошто имав многу јаки болки бев и на преглед кај гинеколог и ми препиша супозитории Niflam кои ги ставав редовно и болките ги снема. Заборавив да напоменам и дека имав 3 дневна терапија со вагинален крем Canesten, и минатата недела пиев антибиотици 5 дена ... Можно е да е од терапијата што доцни толку?
so decko mi ponedelnikot imavme odnosi so kondom otkako se trgnav od mene kapna tecnost i otkako se trgnav go drkashe no vidov deka imase svrseno go prasav mi rece nemase svrseno vo menei deka toa bilo od mene,proverivme dali puknal kondomot no nisto zdrav beshe...dobivav pri premin od eden mesec vo dr i mi traese vo tekot na noviot mesec no sega mi kasni i me jade psihata...spored sluckava mozete da zabelezite deka premnogu panicam no bi bila povekje od blagodarna ako mi odgovorite sho kako ponatamu
ми касни веќе 4 дена, а секогаш ми е како швајцарски саат само претходниот пат ми подрани 2 дена сега па касни. Имав претходната недела заштитен однос, ама нит се скинал кондомот ништо, ама да не имало нешто па да не не сме приметиле. Читав симптоми за каснење на менструација немам неден од нив.. И не знам стварно од што би можело волку да ми касни, почнува да ме фаќа паника пошто последно што сакам е бременост на 18 години... од што би можело да биде?
Ако не се скинал кондомот, нема шанси да си бремена. Можеби ти касни од стрес, пореметување на хормоните. Ако сакаш направи тест за бременост, ама не верувам дека си бремена.
Здраво.. вака дајте совет, не знам дали некој имал слична ситуација.. значи одма штом ми заврши минатата менструација имав односи значи 6тиот ден скоро незавршена, и као се плашевме дека нешо се деси и одма се напив норлево... после тоа 7 дена, крварев 4 дена по ред и чотав дека од апчето се дешава така... после тоа цел месец имавме незаштитен секс ама свршуваше се надвор... и еве сеа според апликацијава шо си ја иам на тел, требаше да ми дојде пред 4 дена иако мене никоаш не ми иде точно и секој месец вака по 4, 5 , 6, некад и 10 дена ми варира... ама неам ни симптоми не ме болат гради ништо... и се плашам сеа и тест да напраам реков ќе чекам не се напнувам можеви и ваква промена е поради апчето пошто пишеше и тоа дека се менува менструацијата...и шо крварев така на сред месец од него. . Има некој слично искуство?
Здраво девојки.. Минатата ноќ со дечко ми имавме односи но без кондом.. не влегуваше цел туку само главичката и не сврши но неможам да бидам сигурна дека нема ништо. Помош ве молам