Женски трњбаше да добијам на 19.04.2016 ама не добив значи денс 3ден како ми доцни. Вчера праев тест излезе негативен. Имам некој мачнини гадење и главоболка. Дали да купам пак тест или ? Матичниот е на одмор неможам кај него до после велигден. Совет?
Почеκај уште неκој ден и повтоρи го тестот @westt . Ти си го знаеш циκлусот, аκо ти доаѓа ρедовно дρуг пат и симптомите ти се поинаκви овој пат ....
Се мислев дали да пишам, не знам дали имам право да те карам АМА ДАЛИ ЗНАЕШ КОЛКУ НЕЗРЕЛО СЕ ОДНЕСУВАШ?! Аман луѓе, Норлево не се витамини. Доколку сакаш, те молам одговори ми по кој пат ги пиеш? Знаеш дека НЕ СМЕЕ почесто од 2 пати годишно (иако јас не би ги пиела никогаш)? Дечко ти те тера на незаштитен однос или? Вреди сексот без заштита за грижите секој месец дали ќе добиеш? Кога веќе не сакате секс со кондом, најдобро гинеколог да ти препише анти-беби пилули, па ќе си бидеш раат. Инаку, во врска со прашањето, поради апчето и крварењето откако си го испила може да ти изостане менструацијата овој пат. Ако не ти дојде, направи тест 2 недели по постедниот ризичен однос за да се осигураш.
Како може здрав, разумен човек при очи, уши и секојдневна едукација на денешно време да има слично искуство како твоето еве не знам. Еден ден ќе си ја чукаш главата в ѕид и ќе го колнеш животот од твоите сопствени постапки, ама .. касно ќе биде.
Од утрово имам некое слабо „крварење„ кафеаво исто како бело прање само ова од време на време е кафеаво.
Ja stvarno ne znam zoshto ste tolku kriticki nastroeni vo temava... ( izvinete na latinica neam mk poddrshka tuka)... Kako prvo, nemav odnosi mnoguu dolgo vreme.. bev single dolgo i nemav ni odnosi... Kako vtoro, posle dolgo vreme vlegov vo vrska, i realno stabilen mi e partnerot i me smiruva na milion nacini taka da ne se ni osekjam preplashena ili preestresena vo vrska so toa sho mozhe da e rezultatot, iako realno ne sakam neplanirana bremenost... i iako so posledniot partner, a toa oddamna beshe, znaev da zbesnuvam pred sekoja menstruacija samo poradi toa shto prestrashna mi beshe pomislata na bremenost, ovoj pat ne se osekjam voopshto taka uplashena iako realno i najiskreno i da ima neshto, kolku i da sum protiv i da nejkam, bi se reshila za abortus odkolku da rodam poradi toa shto sum epten na pocetok vo vrska i povekje sum za toj chkor odkolku taka neplanirano i nestabilizirano da osnovam semejstvo..za mene semejstvo ima taka poseriozno znachenje ...i da abortiranje mi e ekstremno zastrashuvacko i da go pomislam samo, ama realno toa bi odbrala valjda. shto se odnesuva do seks so zashtita kao kondom, i jas ne sakam so kondom..da ima bilo kakvo dr reshenie bi odbrala, ama ne uzhivam ednostavno ne mi e ubavo sum probala i mi smeta ...a da se resham apcinja da pijam od tie za sekoj den, misam deka toa pa ushte potesko so ogled na toa sho bash z niv smetam deka se shtetni hormonski jaki ii totalno nezdravi.... Treto, stvarno smetam deka temava na povekjeto tuka, vo ochaen moment koa baraat sovet, uteha , ili iskustvo slichno, im se naogja mnogu, i mn malce se valjda tie sho sakaat vakvi kritki da slushnat. I da, definitivno sum protiv apchinja i izbegavam da pijam bilo kakvi, a norlevo ne pijam ko bonboni, i kako shto rekov, dolgo nemav ni odnosi. Taka da, vo glavno poradi samiot fakt sho posle dolgo vreme vlegov vo odnosi, strav mi beshe od se, i od toa sho e i nov patnerot, i ne znaev shto kako ke bide, i poshto se desi taka neshto sho mozebi i nishto ne beshe tojj prv pat, no sepak ne sakav da rizikuvam i vednash reshiv deka povekje sum za da ispijam norlevo odkolku da rizikuvam poshto i toj ne beshe siguren sho se desi. A posle toa, sekoj odnos svrshuvashe nadvor, i ne sme imale odnos sekoj den, ama vo tekot na mesecot, sekoj vikend ... i siguren e deka nishto ne se desilo, ama jas normalno se plasham poradi sho mi e se novo , i poradi samiot fakt shto menstruacijata mi kasni i neam nikakvi simptomi za dobivanje. . realno neam ni loshenje ili simptomi na bremenost bilo kakvi, sve mi e isto i normalno, ama pa ne sakav da krevam panika da praam odma test, poshto da fakt se plasam i od samiot rezultat, ama i poradi apceto sho go ispiv, i krvarenjeto sho go imav 5 dena posle toa , smetav deka mozhebi od toa i ke imam poremetuvanje ili izostanuvanje na menstruacija.. sepak fala vi za sovetot, sakav da se konsultiram i sakav iskustvo da slushnam od nekoj so slicna situacija... za da bi se uteshila i samata. Pozdrav
dali kje moze nekoj da mi go objasni kalendarot na plodni denovi? imam primeteno deka na grafikot kade sto se obelezani plodnite denovi ima temno i svetlo zolta.Dali ima nekakvo znacenje razlikata vo boite? blagodaram odnapred.
Дечки знaчи јaс и мoјoт пaртнер имaвме секс сo кoндoм пред еднa неделa. Тoј сврши еднaш и се oдлучивме зa втoрa пaртијa нo зa време нa сексoт кoндoмoт испaднaл и вo негo кoгa гo нaјдoвме нa креветoт имaше кaкo свршенo мaлку. и сегa ми дoцни 2 денa незнaм штo дa прaвaм имa ли шaнси не дaј бoже дa сум бременa?
Vaka no vaka nova sum Na forumot I be Molam za mislenje... Samo sto mi zavrsi menstruacija so decko mi sledni it den imavme odnosi ama kondomot pukna znaci svrsi vo mene odma stanav I Se izmiv so voda... Narediot den oti dog vo aptekata I kupiv Yasmin I ispijam vo tekot Na denot 4 apcina edno po drugo (ne naedns) I naredna or den ispiv vo 5 sabaajle 2 apcina I vo 7 sabajle 2 apcina znaci vo rok of dva dena ispiv 8 Yasmin ... E sega Se prasuvav kakvi Se sansite da sum trudna