Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Mareeeee

Mareeeee Нов член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    zdravo devojki.. poslednata menstruacija mi bese na 1 maj, a nezastiten odnos vo plodni denovi spored kaledarov of femina. pominati se 9 dena po odnosot.i 9 dena do sledna menstruacija. dali e seuste rano da napravam test?? Ve molam za mislenje :)

2. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Почекај до датумот кога треба да добиеш, ако ти доцни потоа направи тест.

3. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    cekaj barem uste nedela dena, najubavo e da se napravi dva , ipol nedeli posle odnosot, da se vidi testot

4. Ana mary

Ana mary Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Помоош девојки..пред некој ден имав односи со дечко ми по втор пат..сврши во мене но бидејќи имаше кондом мислам дека нема место за паника..ама еве ми доцни и ме фаќа паника..дали може нешто да има? :(

5. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Епа вака,без навреда разлистај малце погоре кје видиш и одговори на слично ко твоето прашање, мислам дека не си бремена, ти касни од стресот дека он свршил во кондомот но не во тебе. Е сеа др е работата ако пукнал кондомот, но не верувам. Така да причекај од стрес ти доцни, не би да те стресувам уште толку, но ако ептен ти доцни земи тест или посети гинеколог,ништо срамно :D

6. Ana mary

Ana mary Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Значи многу сум исплашена веќе два три дена имам благи болки во долниот предел на стомакот..и ми се лоши малку..мислев дека ќе добијам ама ништо од тоа..од што друго би можеле да бидат болките??

7. Топче123

Топче123 Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки...Многу сум напната периодов, ми доцни менструацијата 3-4 дена, а иначе редовна ми е. Не сме имале ризични односи со дечкото, во тоа и двајцата сме сигурни, бидејќи месецов дали 2-3 пати сме имале односи поради колоквиуми. Секогаш имаме односи со заштита, кога имаме без, никогаш не свршил во мене, а кога имаме со кондом, секогаш потоа ги проверуваме кондомите и немаме односи во плодни денови. Е сега, требаше да ми дојде на 17, 18 мај...градите од вчера почнаа да ме болат и стомакот ми е како подуен. Направив вчера и денес тест, негативни се. Дали од стресови месецов, со полагањава, или тоа што држев диета и ослабев 8 килограми или нешто, во паника сум. Ви благодарам на сите кои би ми дале мислење за ова :)

Последна измена: 20 мај 2016
    На EdnaDevojka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vericaverche

vericaverche Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    69

Не си бремена, стресот ради колоквиуми, симнување на некое кило и промена на метаболизам довело до каснење на циклусот. Се е во ред и под контрола.:D

9. eyesore

eyesore Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Девојки едно прашање до вас и ваше мислење ве молам. Почнав нагло да се поправам 6 кг за 1 месец петходниот месец ми каснеше 4 дена па добив едвај малку крв која траеше 5 дена. Месецов еве 6ти ден ама пак не со многу крв. А постојано ми се гади од разни работи храна миризба .. совет

10. Tace26

Tace26 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Pred 2 dena na 23ti ,so decko mi imavme seks,i odvreme na vreme koristevme kondom, a na krajot pred da svrsi-bez kondom,i na krajot toj svrsi nadvor,a na mene mi bese prv pat i ne potece krv togas,po 1 cas posle odnosot koga si otidov doma imav mala linija krv a pogore krug kafena tecnost, i naredniot den nemav nisto i denes 2 pati koga bev vo wc pak imav kafena tecnost ,so e taa tecnost znae li nekoj da mi kaze i ima li sansa da sum bremena??

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.366
    Скината си, од тоа ти е крвта.
    Може и после наредниот секс повторно да се случи истото.
    Крвта нема поврзаност со бременост.

100% заштита од бременост е само апстиненција, а при односи без заштита секако дека постои можност. После 2 недели од ризичниот однос, или најточно доколку изостави менструацијата, тестот најдобар одговор ќе ти даде.
    За да се поштедиш од стресови и непроспиени ноќи секој месец, користи кондом.

На elimkd, Bozica1980, Tace26 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Tace26

Tace26 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    da krvta e bidejki sum skinata a taa kafena tecnost?..
    nemam nikakvi simptomi na glavobolka i slicno ,kako sto gi citav simptomite za bremenost..

13. Mia.MGK

Mia.MGK Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    256
    Па сигурно нема симптомите за 2 или 3 дена да се појават.

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.688
    Допаѓања:
    79.819
    Ама ти ми се чини и претходно имаше пишано за истово. Или си друга ама ист случај.
    Не си бремена само не ми е јасно зошто не користите кондоми бе. Е затоа после вака ќе прашувате кога не сакате да се заштитите.

На Tace26 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. S.kiki

S.kiki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    65
    Женски последната менструација ми беше на 1ви Мај... на 21ви Мај имав слабо крварење со розеникава до бледо црвена боја проследно со грчеви во стомакот (симптоми слични на пмс) ...мислев дека добив и покрај тоа што беше премногу рано , но ништо од тоа.. крварењето траеше само неколку часа. Инаку менструација добивам на 31-32 дена и не секогаш ми е редовна.. на 7ми јуни направив тест за бременост (Шр чек) и беше негативен. Да напоменам дека периодот кога прокрварив имав и зачестено мокрење кое деновиве е со помал интензитет... Дали постои можност да сум бремена и покрај тоа што тестот беше негативен?

16. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Мене повеќе ми асоцира на уринарна инфекција

17. S.kiki

S.kiki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    65
    Да, и јас така помислив поради тоа и бев кај матичната тогаш кога прокрварив... на резултатите се покажа албумини во мокрачата и земав антибиотици , но не чувствувам болка и печење при мокрење што е случај кај инфекција..

18. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Пиј увин чај или чај од кантарион за чистење на мочните каналчиња при мокрењето и повеќе течности за да мокриш почесто. И да не држиш за во вц :)

19. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    ке ме затрудните со прашањава!

На joy1, elimkd, realGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    обавезно вода (најмалку 2 литри )увин чај ,, чај од брусница исто така .. ;)