Девојки сакам да прашам дали е можно да си бремена во ваков случај: со дечко ми имавме незаститен однос од бњги му течеше од таа предсемената течност ама мислам дека не сврши во мене од после сврши, но после 2 дена од односот јас добив менструација, па нз дали оти во краток период беше одмосот со менструацијата па оваа не се гледа и треба да чекам до наредна да знам дали сум бремена?
Здраво пред месец дена со партнерот имавме секс со кондом а веке 6 дена ми доцне може ли да сум трудна ???
Ако било со кондом, не би требало, може да ти касни од други причини, секако ако кондомот не пукнал.Најубаво направи си тест да си бидеш мирна
Господе Боже, уште што не ќе прочитам... Зошто прво не се информирате за сексот како што треба па после да го имате?! Не, не треба да чекаш до наредна. Не си бремена.
Здраво. Со дечко ми идеме 3 години и досеа цело време имавме незаштитен однос.. Последен пат добив на 8 мај. И до 8 мај цело време ми беше редовна. Овој месец ми доцни 9 дена.. Да напоменам дека овој месец сум под стрес заради испитите и почнав со фитнес, трчам вежбам..Немам никакви симптоми за бременост. Партнерот е сигурен дека нема свршено во мене но мене ми е страв, дали е можно да сум бремена ?
може да ти касни од многу причини, стрес, промена на клима, пораметување на хормони, цисти, иначе ако не свршил во тебе нема шанси за бременост
Zdravo devojki. Pred se informirana sum no sepak sekogas si pravam bezpotrebni filmovi vo glavata I bukvalno mi e loso od samata sebe. Ja da prasam vaka. Imav odnos bez kondom I ejakulatot ne zavrsi vo mene, zavrsi nadvor. Ne sum vo plodni denovi. Edinstvenoto koe mi napravi panika bese tecnosta koja ja vikaat preejakulat pomesana so mojata koi istekoa od mene. Dali ima prostor za panika ,dali da pijam anti bebe pilula? Inaku imam I policisticni jajnici I neznam kako bi dejstvuvala anti bebe pilulata na samiot moj ciklus. Vi blagodaram odnapred <3
Duri i da ne se ejakulira vo vaginata, koga odnosot e nezastiten, sepak moze da se zabremeni. Pri podolga predigra ili vtora, treta... "runda", vo sekretot od prostata so koj se podmackuvaat kanalite, niz koi pominuva spermata, sekogas ima zalutani spermatozoidi, cija brzina na dvizenje voopsto ne e zanemarliva i dovolno e da se najdat vo dobro navlazneta vagina, za da otpatuvaat do jajcekletka. Ne se zalazuvajte nitu so broenje neplodni denovi, menstrualniot ciklus ne e svajcarski casovnik, taka sto i tuka mozat da se slucat greski, koi mozat da dovedat do nesakana bremenost. Edno e jasno, dokolku ste vo vrska, koja ne e dovolno sozreana da prifati bremenost, zaboravete na odnosite bez zastita.
Zdravo wildone Da ne se povtoruvam, mojot odgovor na Sesil soodvetstvuva na toa sto bi ti go kazal kako sovet i tebe. Odgovorot e vednas pod tvoeto prasanje. Pozdrav, Kolumbo
Девојки здраво. Пред една недела го имав првиот однос но без кондом, дечкоми ми сврши на нога но ми рече дека е ризично. Јас најчесто немам редовна менструација минатиов месец имав но претходно немав неколку месеци. Ве молам помогнетеми што да правам позз
Be mi e jasno kako moze da ti svrsi na noga I rizicno da bide.mozes da ostanes bremena ako ti svrsi vnatre I spermatozoidot navleze vo jajce kletkata I togas nastanuva embrion.taka da tesko.
Ни ти знаеш нешто, ниту дечкоти. Сакам ти да ми кажеш како е можно во ваков случај да останеш бремена? Спермата ќе се впие во кожата и преку крвта ќе појде во матката . Затоа да си користите кондом.