1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.809
    а дали си трудна никој со сигурност не може да ти кажи гледам дека имаш 25 години и треба овие работи малку повеќе да ти се јасни поздрав

2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    има шанси големи земиси тест и не чекај биди претпазлива повеќе
    затоа јас претпочитам дечкото дури свршва јас да гледам на дело :D

3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Еве поголеми сте од мене, би сакала да ми објасните како се големи шансите да се забремени без ејакулирање?Не сум цинична да не ме сфатите погрешно, искрено прашувам? :wasntme:

4. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Ти не си цинична но тие се цинични :D . Најверојатно им е преку глава од едни исти прашања и тоа од девојки што имаат по 25 години ;)

5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    фемина
    пенисот не му е чист од спермата а тие пофторно имат секс има големи шанси од спермата да му има останато на пенисот и во следниот однос да има останато во неа сперма многу е голема веројатноста да е бремена затоа мора да си купи тест и одма да провери
    лично јас по прво второ свршување претпочитам туширање што би се рекло на паузите :) сепак треба да сме претпазливи...

6. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Миме точно е тоа што го кажа, тоа ми е јасно, ама сепак шансите не се воопшто големи, напротив.Без ејакулација, нема бебе :D

7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    јас не би била толку сигурна како тебе има шанси...и зато давам совет за тест па сега правото е на неа но јас не би можела да спијам дури не проверам

8. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    А од каде знаеш дека немало?

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    да се согласувам фемина со аит
    од каде знаеш дека немало сепак девојката детално многу самиот однос не го опиша само дека 3пат имале однос без кондом на претходно не чист пенис од сперма доволна причина одма да се купи тест без размислување мој став

10. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Како што кажа драга Бланца имам 25 години и не дека не сум запознаена туку и вие самите имате различни мисленја тука и дебатирате на темава така да не се работи за недоволна едукација туку сомнеж, сепак ви благодарам девојки :)

11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Tribbiani
    во право си и ти да
    но ако прочиташ неколку мислења наназад ќе видиш дека има шанса да си бремена сепак јас сум за да си провериш
    се надевам дека ќе згрешиме и све ќе биди во ред никоја од нас не кажа дека може да си 100 на 100 бремена или да не си
    со среќа ;)

12. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Да јас прочитав за разлика од некој друг кој што дели коментари и не размислува дали ке потцени некого или не и тоа кој колку е образован сепак тука темите се создадени за дискутирање и секој има право што сака да каже и праша колку и да изгледало прачањето банално а не да се делат коментари сепак ти благодарам миме среќа да имаш :)

13. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Ако сте имале секс вчера и не сакаш да бидеш бремена,а никој овдека неможе да ти потврди дека си,па дури и тест да направиш нема да ти покаже точно, најдобро побарај од тие пилули што се Day after мислам дека се викаа, мислам дека може да се најдат кај нас.Ама пак би требало прво да се исконсултираш со матичниот гинеколог претходно,пред да ги земеш. :hai:

14. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Ти благодарам Геа :)

15. Wind

Wind Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2010
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    28
    Девојки....Многу ми треба ваше мислење...
    Со дечко ми имавме секс прво со кондом,он сврши и влеговме да се бањаме подолго време па пак имавме ама овој пат на почетокот без кондом, па после стави...Ова се случи точно една недела откако ми заврши менструацијата. После тоа веќе немавме, во друга држава сум многу се секирам...
    Никогаш не ми каснело, секогаш сум добивала на 28 дена и сега ми касни веќе пет дена..
    Премногу сум исплашена, сум била и друг пат под ваков стрес па пак сум добивала кога требало ама не и овој пат...
    Имам симптоми за добивање ( ме боли кичмата непрекинато, јадам благо, се нафрлав ) Ама уште не добивам. Инаку кичмата буквално непрекинато ме боли веќе 6 дена.... Преплашена сум, само на тоа мислам...Купив денес вечерва тест па утре одсабајле ќе направам
    Ве молам за мислење.

16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    23.954
    Не е исклучена можноста да си бремена, и после туширањето можно е да има останато сперматозиди во каналот...
    Не сакам да те плашам, ама моја блиска роднина забремени на скоро идентичен начин, но...сепак почекај си до утре сабајле, направи си го тестот и ќе си бидеш на сигурно. :)

17. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Каснење може да има и доколку си сменила клима ,па сега на телото му е потребно да се адаптира.

18. Wind

Wind Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2010
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    28
    Добро е :) Добив :D

На mime87 и AIT им се допаѓа ова.
  19. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Девојки да ве прашам нешто...со дечко ми имавме секс вчера вечерта, но при ејакулирање не го извади на време пенисот и мислам дека малку отиде во мене а остатокот од свршувањето го видов надвор од мене, е сега има ли можности да сум бремена и ако има сакам да се напијам од тие пилулите но дали мислите дека ќе имаат ефект затоа што не се земени за време на 24 часа после односот, ве молам пишете ми битно ми е...позз :*

20. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Има и пилули што се до 72 часа ама ефектот не е сто проценти сигурен. Ако имаш гинеколог објасни му ај ситуацијата и нека ти препише рецепт.