kazete mi so da prevzemam so janicite me bolat (ne mn jaki bolki no postepeni)...sedov sise so topla voda pijam caj od brusnicaa....drugo nesto
Ne mora da prokrvaris ne beri galje toa se nus pojavi od apceto.Moze i nikakvi promeni da nemas.Jas se napiv pred 3 dena nemam promeni ama bas nikakvi.
so zhenska mi imavme seks pred eden den na nea mu bese dojdeno i ima 17ipol god ne koristevme zashtita ama ne svrshiv vo nea potoa otidov vo wc se izbrisav nuzda mala i se vrativ posle 2 3h pak imavme odnos dali e mozno da bide bremena ?
Здраво девојки, се зачленив на форумов само за да ви одговорам, зашто доста ве читав во периодот кога јас бев исплашена... Ми доцнеше 5 дена, но иако бев сигурна дека немам причина за паника, сепак постојано бев под стрес. Сакав само да утешам некои од вас дека и според мое искуство, стресот може да биде огромна причина за доцнење на циклусот. Тие денови кога требаше да добијам имав неколку стресни ситуации на работа, при што дури и ноќе не спиев добро, до толку ми беше променето се`... Потоа почнав да мислам и околу тоа ми доцни и уште повеќе си комплицирав. На крај ми успеа да се опуштам и веќе наредниот ден добив... Доколку немате поголема причина за паника, опуштете се, ова ми се случува прв пат, но затоа сега може да ви кажам од свое искуство! Поздрав!!!
Здраво на сите Јас сум нова на форумов па сакам да споделам еден мој проблем со Вас.Доколку сте во можност Ве молам дајте ми одговор што е можно поскоро. Вчера имав однос со дечко ми( ако може така да се каже зошто ми го стави само неколку пати) и го извади. Кога го извади на пенисот немаше сперма и рече дека не ни свршил. Одност беше без заштита и мене само што ми беше завршил циклусот. Сега мене ме фаќа една огромна паника зошто случајно на неговата мајца забележавме една капка сперма а тој рече дека не свршил. Дали е можно тоа да е од предсемената течност? Колкави се шансите за бременост. Ве молам за брз одговор, ваше мислење и совет. Ви благодарам многу за одвоеното време.
Zdravo Tgirl Dokolku ne si vo vrska, koja moze da prifati neplanirana bremenost, se nadevam deka ne si zabremenila. Dali ima sansi, ke recam - da, bidejki e pogresno mislenjeto, deka ako ne se ejakulira vo vaginata pri nezastiten odnos, ne moze da se zabreneni, moze. Postojat dve krajnosti, koga e vo prasanje zabremenuvanjeto, ednata e deka nekogas i da postoi zelba za zacnuvanje, ne odi lesno, a drugata e deka moze da se sluci bilo koga. Fakt e deka sekoj nezastiten odnos pomegju plodni maz i zena e potencijalno zacnuvanje. Vo (kako sto ja narece) predsemenata tecnost, koja vo sustina e sekret od prostata, sekogas postoi moznost da ima spermatozoidi, a nivno zolemeno prisustvo ima pri vtor, tret,... posledovatelen odnos. Iako i dvajcata treba da se odnesuvate odgovorno, bi te sovetuval ti da si uste povnimatelna, bidejki kolku i da te ubeduva partnerot deka bez kondom e poubavo, obiduvajki se da ja ispolni svojata cel, ti si taa koja za da mu udovoli, treba da se "true" so hemija ili da rizikuvas da zabremenis. Kondomite se najdobra varijanta, no i togas e preporaclivo da se ejakulira nadvor od vaginata. Odnosite se ubav, no odgovoren chin, zatoa uzivajte vo niv, no bidete vnimatelni. Pozdrav
Форумки најпрво здраво,јас сум нова и многу ми е мило што сум тука. Читам многу интересни и корисни совети од вас па решив да се приклучам. Зошто сум неискусна, сакам да ве прашам. Пред неколку месеци ја изгубив невиноста и до сега немало простор за паника за несакана бременост. Но вчера имав односи (со кондом) и незнам што му текна на дечко ми пред да сврши го извади кондомот и ми сврши на вагината. Не во,туку на. Веднаш се избришав и му реков веќе да не го прави тоа. Денес видов дека од вчера му почнуваат плодните денови,па има ли можност за да забременам? Многу ми е важно би сакала да добијам одговор и би ви била многу благодарна ако имате време да поразговараме нешто повеќе околу овие теми.
долго време го следам форумов,па решив и јас да се најавам бидејќи ми треба мислење од вас. Последен пат добив на 27.06 , вчера со партнерот имавме незаштитен однос(веќе две годино но секогаш внимаваме и тој свршува надвор) тој вели дека само што го извадил свршил но сепак не е сигурен да не нешто останало внатре.имам редовна менструација, па според календарот плодните денови ми се завршени пред една недела, а вчера беше последниот ден од medium шанса. Не сакам да се трујам со лекови(а не па хормонски) , дали треба да купам апче или да не се измачувам П.с прашањево го поставив и в друга подтема веќе изминаа 20 h , а јас сеуште незнам што да правам
Здраво Феминки, ми треба помош. Пред 2-3 недели имав однос со дечко ми беше со заштита, ми сврши на долниот дел од стомакот, и мислам дека истече малце на вагиналната усна, одма се избришав но не знам дали влезе внатре. Од памет се извадив и сеуште сум многу напната требаше вчера да ми дојди, но ми доцни. Ве молам некоја да ми каже дали има можност да сум бремена или ми доцни само поради стрес. Ви Благодарам