Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Стресот и времево што е пореметено дефинитивно... :)

2. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Ako znaeme deka spermatozoidite se so mikroskopski dimenzii, ne im pretstavuva problem da navlezat vo vagina bidejki im e potrebno samo prisustvo na vaginalen sekret, koj pri odnos go ima i na vaginalnite usni, a nivnata brzina na dvizenje ne e voopsto zanemarliva, treba da ti bide jasno deka decko ti si igral so ogin.

Bez da sakam da ti vlevam strav, ke recam deka iako sansite ne se golemi, postoi moznost.

Lugje, odnosite se ubav no odgovoren chin, sekoe neodgovorno odnesuvanje, moze skapo da chini. Zatoa se izmisleni kontraceptivnite sredstva, od koi bi gi preferiral nefarmakoloskite.

3. DiFlove

DiFlove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2016
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.097
    Девојки дали и План Б е добар за после незаштитен секс?
    освен норлево?

На Elenota му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    DiFlove, najdobar e plan A, a toa e zastiten odnos. Nisto drugo ne e dobro, bidejki kolku i da se tvrdi deka e bezbedno, mozni se posledici po reproduktivnoto zdravje.

Devojki, grizete se za sebe, bidejki ostvaruvanjeto na partnerovite zelbi (najcesto mashkata strana posakuva odnos bez kondom), moze da ve chini mnogu, ako vie ne se grizite, retko koj ke misli i za vase dobro.

На Winter Lady и Јована7 им се допаѓа ова.
  5. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    203
    Здраво девојки.. Имам едно прашање. Последната година имам оскудна менструација , не секој месец, ама 5-6 месеци сигурно ми беше оскудна.. со многу помалку крварење. Бев на гениколог и ми рече дека нема место за грижа... Е сега минатиот месец баш во плодните денови имав два ризични односи т.е дечко ми сврши во мене ама не целосно (пола пола ) :) . Добив циклус на деатумот кога требаше да добијам , проследен со болки во стомакот, ама беше премногу оскуден , досега толку оскудна менструација не сум имала.. Крвта беше светла и ми течеше само 1 ден и тоа поминав само со една влошка. Се мислам дали да направам тест за бременост или да почекам уште малку. Што мислите вие , дали има шанси да сум бремена?? :) :)

6. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Направи тест.
    Целосно не целосно и една капка е доволна за бременост, а не една капка е многу еден сперматозоид е доволен.

7. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    203
    А тоа што добив?? Или сепак може да постои шанса за бременост?? :)

8. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Си добила, ама викаш многу оскудно. Провери си сепак за сигурно затоа што свршил во тебе во плодни денови.

9. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Obavezno testiranje. Kako na site do sega ke ti pisam i tebe, so samiot fakt deka site rizici povrzani so sprecuvanje i resavanje na nesakanata bremenost, se povrzani so zenskiot pol, pocnuvajki od zdravjeto na reproduktivniot sistem, do psiholoski posledici po eventualen abortus, zatoa ne praktikuvajte nezastiteni odnosi. Cuvajte se, bidejki retko koj ke se grizi za vas poveke od vie licno. Kondomite se najadekvatni, bidejki ne se "hemija", a stitat i od polovo prenoslivi bolesti.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    203
    Fala mnogu na sovetot... Ama vo slucaj da stanuva zbor za bremenost, taa e posakuvana od dvete strani... :)

На Kolumbo и elimkd им се допаѓа ова.
  11. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Има шанси,и ти држам среќа :)(fingers)

12. babygirl15

babygirl15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    186
    Доколку ти свршил на вагината далеку од тоа каде што не треба нема потреба воопшто да се плашиш :)

На the drummer му/ѝ се допаѓа ова.
  13. J.i.A

J.i.A Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    19
    Zdravo.Imam eden problem i sum vo golema dilema.Pred okolu 18 dena imav odnosi, decko mi ne svrshi vo mene, no semushte nemam dobieno menstruacija, iako ne mi e redovna sepak mi e strav. Pred 10 dena a mozhi i povejke ne mi beshe dobro i padnav vo polunesvest.Bev na lekar, proveriv krv i mi rekoa deka see vo red. Sakav da ve prasham dokolku sum bremena dali vo analizite ke se pokazeshe toa ili ne?

14. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Da,ke se pokazelo

15. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Stom e posakuvana, togas ke recham daj Boze da e bremenost. ;) :)
    Pozdrav :)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Тестот за бременост е посебен од анализата на крвна слика, така да нема шанси преку обичена анализа да се дознае дали си бремена.

17. J.i.A

J.i.A Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    19

18. J.i.A

J.i.A Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    19
    :/ Neznam sto damislam i da pravam, ako sum bremena sigurno ke imashe nekoi simptomi,toa sto mi se vrti mi rekoa deka e poradi toa sto imam nizok pritisok

19. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Ако те загрижува направи си бета,преку крв да видиш,ако си правела обична крвна слика неможе да ти покаже,само ќе ти биде покачена седиментацијата.

20. Daddy's Girl15

Daddy's Girl15 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    30
    Девојки имаме секс без кондом и секогаш свршува надвор после една или две мин и никогаш не свршил во мене имавме и секс ви рок од еден час двапати но се бришеше и мочаше пред тоа е сеа последен пат ми дојде на 23 јуни ама не сум баш сигурна а сега сме 24 и ми касни еден ден...а претоа секоаш ми доагаше на 26 а само минатиот месец порано ми дојде и сега ептен ми е страв пошто ми касни и д а напоменам последната менс ми траеше цела недела а претходните само 3 до 4 дена дали има место за паника? А имам симптоми на менс ... но ете сеуште немие дојдено а утрово имав исцедок као капка вода со бело нешто ми капна од вагината ...помогнете...