Imas ciklus, znaci vo red e. Vo celava situacija dobro e sto eventualnata bremenost bi bila posakuvana, a za toa dali imalo sansi da zabremenis - imalo. Pogresno e mislenjeto deka ako se ejakulira nadvor, ne moze da se zabremeni. Ako e taka, zosto ima slucai na zabremenuvanje? Bidejki pri posledovatelni odnosi, vo sekretot od prostata so koj se podmackuvaat kanalite na maskiot polov organ, ima golema moznost za zalutani spermatozoidi, a tokmu toj sekret se izleva kako iscedoci. Stom se raduvas, znaci deka iako bremenosta bi ja prifatile, sepak ne vi e planirana. Se' dodeka ne bidete sigurni, koristete zastita, bidejki so bremenosta nikogas ne se znae, moze dolgo da ja nema, no i da iznenadi koga ne se ocekuva.
Bez ogled dali nekoj e ginekolog ili ne, dali e maz ili zena, koga e vo prasanje seksualniot zivot, dobro e da se bide svesen i za rizicite koi toj so sebe gi nosi. Nekogas mi zameruvaat sto obrnuvam vnimanie i na nesta koi imaat minimalni sansi, da stanat faktor na neprijatni iznenaduvanja, no minimalni sansi ne znaci i nikakvi. Ne mi e celta da vleam strav od odnosi, naprotiv, sakam samo da se potkrene svesta vo pravec na zastitata pri odnosite, posebno koga se raboti za pripadnickite na zenskiot pol, bidejki se' sto se slucuva po ventualno zacnuvanje, se slucuva vo nivnoto telo, a pri slucaj na nesakana bremenost i nejzino "resavanje", site mozni posledici po natamosnoto reproduktivno i psihicko zdravje odat na "nivna smetka". Zatoa ne treba slepo da se veruva vo broenje plodni i nepodni denovi, laznata sigurnost deka samo so ejakulacija moze da se zabremeni ili deka se bezbedni egzibicii od tipot ejakuliranje vrz vagina, zatoa sto bilo vrz a ne vo nea. Bidete odgovorni i koristete zastita, toa e za vase dobro. Sekogas partnerite ke ve ubeduvaat, deka bez kondom e poubavo, no zaprasajte se, pri toj rulet, koj snosi pogolem rizik? Pozdrav
Здрaвo феминки. Акo мoже сoвет. Требa дa дoбијaм нa 12.08. Знaм декa е рaнo нo вчерa прaвев тест и испaднa негaтивен. Причинaтa зa мoјaтa пaникa е бидејќи сo дечкo ми имaвме "бурнa вечер" нa 31.07 и не се секaвaме бaш мнoгу нa сaмиoт чин, нo сигурни сме декa не беше зaштитен Пoсле 3 денoви јaс пoчнaв дa чуствувaм бoлки вo грбoт, дoлниoт дел oд aбдoменoт, диaреa и прoменa нa темперaтурa 36.9-37.3. Пoдуенa сум и пoспaнa. Знaм декa е прерaнo aмa психa ме шекнa a сo тoa ги шекнувaм и сите oкoлу. Знaм декa требa дa ми кaсни зa дa прaвaм тест aмa ме интересирa дaли aкo нaпрaвaм тест преку крв нa 12ти ден oд ризичен oднoс би бил вaлиден? Блaгoдaрaм
So ogled na toa sto navedenite simptomi mozat da bidat pokazateli za poveke razlicni sostojbi, najdobro e da napravis pregled, no i da napomenes deka bi sakala beta test poradi pogore navedenata pricina. Za ova prasanje najdobriot odgovor nema da go dobies tuka, tuku po izvrseniot pregled.
Женски пак јас..Ова беше минатиот проблем сеа имам друг читајте подолу... Женски..Пред 8-9 дена имав таканаречен полузаштитен однос...Односно 2-3 мин му го п*шев и немаше ни една минута без кондом навлезе неколку пати,само неколку секунди ниш повеќе...Сеа незнам дај кажете мислење...Паничар сум нез ни како ги дозволив тие неколку секунди..Инаку пред 10 дена ми заврши менструацијата,а пред 8-9 имав однос значи не бев ни у плодни денови.. *Е сегашниот проблем: Имат поминато 10 дена од коа ми заврши и едно 8-9 дена од коа имав однос,сега сум на море и кога видов дома на купаќите имаше ко бело прање нешо така густо ама со боја на крв и ме уплаши незнам што може да било..Инаку во овулација треба да сум овие денпви.Дајј кажете ми што може да е оти побудалев одма филмот ми отиде у триста работи Прв пат ми се случува вакво нешто..Лани кога дојдов на море имав сличен проблем ама нешто зелениково беше ..
Чим не свршил во тебе нема потреба, се е до психата девојче. Не се секирај . Опушти се олабави. Не мисли на тоа . Знам дека паничиш ама нема потреба !
A ova si krvarenjeto sto moze da e? Eve uste imam isto ko menzis da mi dosla prv den...a mislam nema sansi pred 10dena mi zavrsi
Za da se pojavi iscedok, treba da postoi pricina, a odgovorot na prasanjeto "Koja e pricinata?" najdobro e da go pobaras kaj ginekolog. Mnogu e lesno da se napise odgovor od tipot "Ne se sekiraj pukaat folikuli, taka mi rece ginekologot.", pri sto vazen moment e deka licnosta koja bi go napisala odgovorot BILA NA PREGLED i se doslo do toj zaklucok, NO ne treba da se zaboravi deka isti simptomi mozat da ukazuvaat na poveke sostojbi, zatoa pojdi na pregled.
Zdravo devojki, sakam da ve prasam Na 31juli imav nezastiten odnos, trebase da dobijan na 14avgus a dobiv denes nekolki dena porano, i citav po forumov deka imalo nekoi slucaevi da dobijat iako se bremenii pa ve molam za sovet ima li prostor za panika?
Нема простор за паника,штом си добила,тогаш не си бремена,може да дојде порано или,пак,да доцни поради стрес или промена на клима.
Devojki sakam da ve prasam za tocnosta na testovite za bremenost. Bidejki imav nezastiteni odnosi minatiot mesec i mi kasni vejke 2 nedeli no imam i mnogu nerednovna mesntruacija, testot bese negativen no sepak malku sum zagirzena
Devojki pomagajte!! Please! Ke Umrammm od STRAV. Nova sum na forumov a i u sexulaniot zivot. So decko mi nemavme sex, uste himenot ne mi e skinat amaa si dozvolivme malku povekje intimni kontakti da razmenime... Pa takaa na nego mu bese dignat i taka so nego me dopirase tamu dole.... On ne svrsi voospsto ama imase edno takvo ligavo.... I zabelezav deka imase takvo ligavo dodeka me dopirase... Me dopirase vo onoj del kaj sramnite usni po vaginata. Jas sum so redovna menstruacija i sega mi se plodni denovi. ... ZNAMM DEKAA KE SE SMEEETE I GLUPAVO ZVUCII AMAA DALI E MOZNO DA SUM BREMENAA KOGAA OD TOA STO VO TAA TECNOST IMA SPREMATOZOIDI IMA SANSA NEKAKO DA OSTANALE NA VAGINATA I DA ZIVEAAT PODOLGO RADI TOA STO JASS IMAMM ONAKOV SEKRET OD PLODNSOT PA DA DA PREZIVEAT TAMU I I SO BRISENJE DA GI VNESAM IAKO NE SUM SKINATA . znam deka zvuci cudno u smesno amaaa sepak summ na pocetok na ovie seksualnii trevogi. Cekam odg falaa vi najj